Buiten is het 18 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.068 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
6reacties

Gisteren heeft het Peelland Interventie Team (PIT) een integrale controle uitgevoerd. De controle duurde van 16.00 tot 22.30 uur en richtte zich op bewoning en gebruik. Het team onderzocht 3 locaties waar Oost-Europese arbeidsmigranten gehuisvest waren. Het vermoeden dat er daar sprake was van misstanden bleek gegrond. Er werden verschillende overtredingen geconstateerd, zo meldt de gemeente.
In Helmond Noord werd een woning aan de Astronautenlaan bewoond door 6 personen van Poolse afkomst. Een woning aan de Drenthehof in de Rijpelberg werd ook bewoond door 5 personen van Poolse afkomst. Verder werd een woning aan het Utrechtplein in de Rijpelberg bewoond door 6 personen van Letse afkomst. Hier werd een brandgevaarlijke situatie aangetroffen. Op last van de gemeente is de zolderverdieping van deze woning direct gesloten.
Het gebruik is in alle gevallen strijdig met het bestemmingsplan. De bewoning was niet conform inschrijving BRP en er werd niet voldaan aan de vergunningsvoorschriften. Er volgen passende handhavingstrajecten. Op 1 adres werd direct de stroom afgesloten. De verhuurder heeft op last van de gemeente een ander onderkomen gezocht voor de bewoners. Op alle adressen werd informatie opgehaald over arbeidsverhoudingen. De informatie heeft betrekking op betalingen, premies en belasting en geven aanleiding voor verder onderzoek.
Bij de actie waren naast de gemeente ook de politie, de Veiligheidsregio Brabant Zuidoost en Enexis betrokken.

6 reacties:

Topje van de ijsberg….

Beantwoorden

In de Griftstraat hebben mensen ook veel overlast .

Beantwoorden

ze moeten bij elk huis waar polen of anderen buitenlanders wonen veel meer controleren er zitten er altijd meer dan aangemeld

Beantwoorden

Kleine hint: het Haagje… JACKPOT!!! Dan komen er ineens menige huurhuizen vrij….#plaag

Beantwoorden

Hehe, ze beginnen het eindelijk door te krijgen.

Beantwoorden

Te weinig parkeervakken en de ergernis.
Hoe kun bv. de Polen laten inburgeren ??
Vertel ze dan dat wanneer ze in wijken parkeerplaatsen innemen, dit niet moeten doen met een poolskenteken, maar ff om een nederlands kenteken moeten vragen..Dan weet de buurt dat de Pool ook wegenbelasting betaald net als zijn nederlandse buurman en dus minder ergernis

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *