5reacties

Bulgaarse “ramenwassers” aangehouden


Naar aanleiding van een melding van een attente bewoner, zijn gisteren om 10.15 uur een aantal Bulgaren aangehouden omdat zij zich niet konden legitimeren en een vaag verhaal hadden.
De bewoner zag op het pleintje van Den Heyder in Stiphout 4 mannen die zich verdacht ophielden. Ze waren met een zwarte Volkswagen personenauto gekomen met ladders op het dak. Ze hadden trekkers en lege emmers bij zich. De bewoner gaf aan dat hij het gevoel had dat ze aan het verkennen waren om te gaan inbreken.
De mannen verblijven in Zaandam en omgving en gaven aan in Helmond ramen te komen lappen. Een vreemd verhaal waar de Bulgaren zelf ook geen goede verklaring voor konden geven, zo laat de politie weten.

In de reacties hieronder een update.

Nieuw Helmonds nieuws
5 reacties
Reageer

zijn het dan geen zaandammers

Martijn die op vakantie is in Bulgarije, reageerde via Twitter:

Update:
Gisteravond rond de klok van 20.00 uur werden opnieuw glazenwassers uit Zaandam gecontroleerd in Stiphout. Zij hadden bij een klant de ramen gelapt.
Ondanks het feit dat de politie net als de buurtbewoners nog steeds achterdochtig zijn, was er geen sprake van inbraken of pogingen daartoe. Een tevreden klant vertelde dat hij de mannen had betaald voor het wassen van de ramen. Allen konden zich legitimeren.
Ondanks dat heeft de politie de mannen vriendelijk verzocht om uit Helmond te vertrekken.

pas maar op dat ze je niet willen knuffelen, ben je zo je politiepenning kwijt

Vanr mij mogen ze mijn ramen wel komen wassen, zonder vergoeding uiteraard, want Oostblokkers hebben al genoeg gejat de laatste jaren. Als een "vriendendienst" moeten ze het maar beschouwen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: