3reacties

Burgemeester voorzitter bij verzekeraars


Onze burgemeester wordt de nieuwe voorzitter van de Stichting toetsing verzekeraars (Stv). Elly Blanksma volgt Ieke van den Burg op, die in september overleed. Waarnemend voorzitter Dick Westendorp: “Met haar kennis van financiële zaken en haar bestuurlijke kwaliteiten hebben we met Elly een uitstekende voorzitter om het Keurmerk Klantgericht Verzekeren verder vorm te geven.”
Deze bezoldigde functie komt bij haar functies die niet uit hoofde van haar burgemeestersambt van Helmond zijn. In november 2013, toen we aankondigden dat zij voorzitter van het Nibud werd, waren dat er 7.
Blanksma neemt vanaf 1 maart de voorzittershamer over: “ik was direct enthousiast toen ik werd gevraagd voor deze functie. Ik ken de sector goed van mijn tijd als lid van de Tweede Kamer en heb de afgelopen jaren de ontwikkelingen gevolgd.”
Het bestuur van de Stichting toetsing verzekeraars bestaat uit nog 4 andere leden. Daarvan worden er 2 door het Verbond van Verzekeraars voorgedragen, 1 door de Consumentenbond en 1 door de Vereniging Eigen Huis. Deze stichting is in 2009 opgericht om de klantgerichtheid bij verzekeraars te bevorderen en zichtbaar te maken. De onafhankelijke stichting geeft het Keurmerk Klantgericht Verzekeren uit. Er zijn 42 verzekeraars die dit  Keurmerk mogen voeren.

Nieuw Helmonds nieuws
3 reacties
Reageer

Gefeliciteerd met deze mooie functie.
Maar wat ik nou niet snap hoe u daar tijd voor hebt. Dat gaat toch allemaal van de 24 uur per dag af dat u Burgemeester van Helmond bent?

Zeven bezoldigde functies naast haar functie als burgemeester? Daar waren zeven hoogopgeleiden in de bijstand misschien wel erg mee geholpen. Maar ja. Je hebt genoeg of niet genoeg of nooit genoeg.

Misschien levert het meer geld op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: