Buiten is het 19 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 97.647 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

Burgemeester Elly Blanksma wordt per 1 januari 2014 de nieuwe bestuursvoorzitter van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud). Dat maakte die organisatie vandaag bekend.
Het Nibud koos bewust voor een voorzitter met bestuurlijke en financiële ervaring. Als lid van de Tweede Kamer was Blanksma namens het CDA de financiële specialist en daarvoor werkte ze 15 jaar bij de Rabobank. Zij neemt de voorzittersrol over van Ton Oster.
Met het Nibud-voorzitterschap heeft burgemeester Blanksma haar zevende functie die ze niet uit hoofde van haar burgemeestersambt verricht. De andere 6:
• Lid Raad van Toezicht NEOS regio Eindhoven (bezoldigd)
• Voorzitter auditcommissie NEOS
• Lid stichtingsbestuur van CDA Businessclub
• Ambassadeur MEE Zuidoost Brabant
• Jurylid voor de NEPROMprijs 2013 voor locatieontwikkeling
• Ambassadeur ‘Aanpak fietsveiligheid’ voor minister Schultz van Haegen
Het Nibud wil consumenten financieel zelfredzaam maken. Ruim veertienduizend mensen benaderen dagelijks het Nibud met hun geldzorgen. Dat is meer dan een verdubbeling ten opzichte van 2011.
Een belangrijke reden voor Elly Blanksma om ja te zeggen op de vraag of ze voorzitter van het Nibud wilde worden, is dat zij graag een bijdrage wil leveren aan de financiële zelfredzaamheid van consumenten. Blanksma: “Als burgemeester sta je heel dicht bij je inwoners. Je ziet en je voelt bijna wat financiën met mensen doen. En voornamelijk hoe financiële problemen mensen, gezinnen uit balans kunnen brengen. Ik zal mijn ervaringen inbrengen binnen het Nibud. En ik zal de kracht van het Nibud uitdragen.”

2 reacties:

Bezig Bijtje Burgermeester Blanksma

Beantwoorden

Dus eigenlijk heeft ze 8 ‘banen’?

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *