9reacties

Burgemeester sluit drugspand in Binnenstad

Gisteren heeft burgemeester Elly Blanksma een woning met bijbehorende erven aan de Jan Stevensstraat voor 3 maanden laten sluiten. In het pand in de Binnenstad is een hoeveelheid drugs aangetroffen die boven de norm voor eigen gebruik ligt. De politie heeft een onderzoek ingesteld en haar bevindingen gerapporteerd aan de burgemeester. Op basis van de feiten en omstandigheden besloot zij tot de tijdelijke sluiting.

Er waren volgens haar geen bijzondere omstandigheden om af te zien van deze tijdelijke sluiting. “De sluiting maakt een einde aan de verboden situatie ter bescherming van de openbare orde en het woon- en leefklimaat,” zo meldt het persbericht van de gemeente.
Het persbericht meldt verder: “Meldingen van inwoners helpen bij de aanpak van criminaliteit. Inwoners die verdachte situaties zien of vermoeden dat er in hun buurt criminele activiteiten plaatsvinden, kunnen dat melden bij de politie via 0900 88 44. Melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800 70 00. Dit is het onafhankelijke meldpunt waar inwoners anoniem informatie kunnen geven over criminaliteit.”