3reacties

Burgemeestersontbijt met 40 kinderen

Komende maandag ontbijten 40 kinderen van 8 gezonde Helmondse basisscholen met burgemeester Elly Blanksma en wethouder Margreet de Leeuw. Dit gezamenlijk burgemeestersontbijt is van 8.45 tot 9.45 uur in het restaurant van de Praktijkschool.
Daarmee geven zij het goede voorbeeld in de week van het 13e Nationaal Schoolontbijt. In die week ontbijten dit jaar maar liefst 500.000 kinderen op 2600 basisscholen samen. Het burgemeestersontbijt in 240 gemeenten is een jaarlijks terugkerend evenement om scholen te stimuleren deel te nemen aan het Nationaal Schoolontbijt. Dat wordt georganiseerd om het belang van een gezond ontbijt te onderstrepen. Die aandacht blijkt nodig omdat nog steeds veel kinderen niet of niet altijd (gezond) ontbijten.
Helmond heeft 8 Gezonde Scholen: Goede Herder, Dierdonk, Westwijzer, Mondomijn, Vuurvogel, Toermalijn, Montessori en Sylvester Bernadette. Een Gezonde School is een school die effectief aandacht aan gezondheid besteedt en daarvoor een vignet kreeg. Deze 8 worden met dit ontbijt door de Stichting Jong Helmond Lekker Gezond in het zonnetje gezet. Deze stichting werd dit jaar opgericht en is een alliantie van bedrijven en organisaties uit de voedingsindustrie, de zorg, het onderwijs en de sport. Zij zetten zich samen in om het overgewicht bij de Helmondse jeugd te voorkomen en maken gebruik van het landelijke programma JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht).

In de reacties hieronder staat een update.