Buiten is het 16 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.320 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
3reacties

Komende maandag ontbijten 40 kinderen van 8 gezonde Helmondse basisscholen met burgemeester Elly Blanksma en wethouder Margreet de Leeuw. Dit gezamenlijk burgemeestersontbijt is van 8.45 tot 9.45 uur in het restaurant van de Praktijkschool.
Daarmee geven zij het goede voorbeeld in de week van het 13e Nationaal Schoolontbijt. In die week ontbijten dit jaar maar liefst 500.000 kinderen op 2600 basisscholen samen. Het burgemeestersontbijt in 240 gemeenten is een jaarlijks terugkerend evenement om scholen te stimuleren deel te nemen aan het Nationaal Schoolontbijt. Dat wordt georganiseerd om het belang van een gezond ontbijt te onderstrepen. Die aandacht blijkt nodig omdat nog steeds veel kinderen niet of niet altijd (gezond) ontbijten.
Helmond heeft 8 Gezonde Scholen: Goede Herder, Dierdonk, Westwijzer, Mondomijn, Vuurvogel, Toermalijn, Montessori en Sylvester Bernadette. Een Gezonde School is een school die effectief aandacht aan gezondheid besteedt en daarvoor een vignet kreeg. Deze 8 worden met dit ontbijt door de Stichting Jong Helmond Lekker Gezond in het zonnetje gezet. Deze stichting werd dit jaar opgericht en is een alliantie van bedrijven en organisaties uit de voedingsindustrie, de zorg, het onderwijs en de sport. Zij zetten zich samen in om het overgewicht bij de Helmondse jeugd te voorkomen en maken gebruik van het landelijke programma JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht).

In de reacties hieronder staat een update.

3 reacties:

Ontbijten doe je thuis met de ouders, anders heet het buitenschoolse opvang (wat ook niet gezond, normaal of natuurlijk is…)

Kinderen die thuis niet “gezond” ontbijten horen speciale aandacht te krijgen (lees uithuisplaatsing) en niet een jaarlijks landelijk wegkijk project voor ambtenaren en sponsoren.

Beantwoorden

Patrick, niet van deze wereld zeker?

Beantwoorden

Update:
Maandag was het aangekondigde burgemeestersontbijt met 40 kinderen, burgemeester Elly Blanksma en wethouder Margreet de Leeuw.
De burgemeester kijkt met plezier terug op de bijzondere ontbijtontmoeting: “Het was een geslaagd ontbijt en erg goed verzorgd door de Praktijkschool.”

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *