107reacties

Opgerolde hennepkwekerijen in 2017


Ook in 2017 verzamelen we (net als in 2016, 20152014 en 2013) in een apart topic de nieuwsberichten over de hennepkwekerijen (en aanverwanten) die door de politie in onze stad werden opgerold.
Vandaag was de eerste Helmondse hennepkwekerij van het jaar aan de beurt. Die bleek in de Jan Stevensstraat in de Binnenstad. Daar staan/stonden 150 hennepplanten. Het onderzoek is nog gaande, meldde wijkagent Maikel van Dijk zojuist.

Nieuw Helmonds nieuws
107 reacties
Reageer

Is toch dweilen met de kraan open. Hoeveel procent van die plantages pakken ze werkelijk op? De rest draait vrolijk verder. Het levert de kweker meer op dan het kost dus is het onuitroeibaar. In mijn optiek heb je 2 opties: 1. Knoerthard aanpakken: mensen uit hun huis zetten, woningonteigening, loonbeslag, beslag op goederen enz. Of 2. Legaliseren zoals in het buitenland.

Gewoon als regering/gemeente een kosten/baten berekening maken wat de meest efficiënte keuze is. Dit af en toe oppakken van een lullige plantage met 150 plantjes is symboolpolitiek.

De hennepkwekerij op de Mierloseweg is opgerold
Vanmorgen trof de politie een in werking zijnde hennepkwekerij aan in een woning aan de Mierloseweg. In de slaapkamer bleken in totaal 105 hennepplanten te staan. De plantage werd geruimd. De bewoner was niet thuis. Meestal wordt de benodigde stroom bij zo'n activiteit illegaal afgetapt, maar wijkagent Henny Gehem meldde "stroom bleek legaal..."

Bij Parc Viverre op de 4e etage toevallig?

Helmonder aangehouden in woning met 25 kg gedroogde henneptoppen
De politie ontdekte gisteren in een woning in Ommel (gemeente Asten) een hennepdrogerij met zo’n 25 kilo gedroogde henneptoppen. De bewoner en een 50-jarige Helmonder, die allebei in het pand waren, zijn aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.
De politie kwam de drogerij aan de Diesdonkerweg rond 16.30 uur op het spoor na een tip. In het huis vonden agenten ook nog een ruimte waar hennep geknipt kan worden en verschillende attributen voor het drogen en knippen van hennep. Ook lag er het nodige hennepafval en afval van een hennepkwekerij. Alles is in beslag genomen voor verder onderzoek en zal worden vernietigd. Met de stroom in het pand was gefraudeerd.

Waarom wordt ook alweer niet het exacte adres gegeven ?

De hennepkwekerij op de Bakelsedijk is opgerold
Gisteren heeft de politie een hennepkwekerij op de Bakelsedijk aangetroffen. Daar bleken 120 hennepplanten te staan die geruimd werden. Er zijn 2 personen aangehouden en een auto werd in beslag genomen. Het onderzoek van de politie is nog gaande.

Complimenten voor de politie dat ze die brandgevaarlijke toestanden steeds aanpakken.

Piet De Wilde

De hennepkwekerij in de 3e Haagstraat is opgerold
Donderdag werd in een woning aan de 3e Haagstraat in 't Haagje een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld. De politie trof daar 101 hennepplanten aan. De daarvoor benodigde stroom werd illegaal verkregen, een verder onderzoek is lopende.

Wanneer gat Politie na zo'n opruimactie is toch meestal iets geforceerd neem ik aan, na het opruimen van hennep duidelijkere stickers gebruiken?
Kun je tenminste achterhalen achter welke voordeur(en) het zich allemaal afspeelt.
Of beter nog hele grote raampamfletten.

@slimpie op zaterdag 14 januari 2017 om 11:20:

In de Randstad heb ik zo'n grote posters wel eens gezien dat er in die woning een hennepplantage was gevonden. Leek net op zo'n huis-te-koop-driehoekbord op de bovenramen van die woning.
Naming and shaming. Ik twijfel zelf een beetje of dat goed of slecht is, maar het mag blijkbaar wel.

Burgemeester sluit drugspand in Helmond West voor 6 maanden
Burgemeester Elly Blanksma heeft vandaag een pand aan de Hikspoortstraat in Helmond West voor 6 maanden gesloten. In het pand is een hoeveelheid drugs aangetroffen die boven de norm voor eigen gebruik ligt en er zijn geen bijzondere omstandigheden om het pand niet te sluiten.
De politie heeft op 13 december een onderzoek ingesteld in het pand. Bij het doorzoeken werden in totaal 311 hennepplanten aangetroffen en attributen die wijzen op professionaliteit van de handel in softdrugs. Softdrugs valt onder de verbodsbepalingen van artikel 3 van de Opiumwet.
De politie heeft haar bevindingen gerapporteerd aan de burgemeester. Op basis van deze rapportages heeft zij de tijdelijke sluiting per brief aangekondigd bij de eigenaar van het betreffende pand. Deze hebben vervolgens zijn zienswijze ingediend, waarna de burgemeester een besluit geeft genomen. De sluiting maakt een einde aan de verboden situatie ter bescherming van de openbare orde en het woon- en leefklimaat.

De hennepkwekerij in de Willem Prinzenstraat is opgerold
De politie ontdekte een hennepkwekerij in een woning aan de Willem Prinzenstraat. Daar werden zo'n 200 hennepplanten aangetroffen. De bewoonster werd aangehouden. De stroom werd illegaal afgetapt. Het onderzoek is nog gaande, zo laat wijkagent Maikel van Dijk weten

@De weblog van Helmond op dinsdag 21 februari 2017 om 12:04:

en de weed is gelegaliseerd vanaf vandaag !

Ineke Endevoets

Oeps alles kwijt

Achterlijk wetsvoorstel! En dan de dame die zo blij is dat het voorstel er door is! Ze zal het zelf ook wel gebruiken dan, kom, we doen eens gek, we helpen legaal onze kinderen aan de wiet zodat ze lekker wazig door het leven kunnen hobbelen!! Top hoor!!

Irma Vanlierop

Aanvullend op het bericht van gisteren over de opgerolde hennepkwekerij in de Willem Prinzenstraat:
Een woordvoerster van woningbouwvereniging Volksbelang laat weten dat dit voor de betreffende huurder het einde van de huurovereenkomst betekent en daarmee dus het verlies van de huurwoning.

De hennepkwekerij in de Spechtstraat is opgerold
Zojuist is er een hennepkwekerij geruimd van 32 hennepplanten in Helmond Noord. Die werd door de politie ontdekt in de schuur van een woning aan de Spechtstraat. Wijkagent Rob Matthijsse maakte de onderstaande foto.

De hennepkwekerij in de Johannes Vermeerlaan is opgerold
Gisteren ontdekte de politie een hennepkwekerij in een onderwoning aan de Johannes Vermeerlaan. We weten nog(?) niet hoeveel hennepplanten in deze huurwoning in Helmond Noord werden aangetroffen.

Zojuist liet wijkagent Patricia van Dijk ons weten dat er meer dan 150 hennepplanten in die woning stonden. De bewoner werd door de politie aangehouden.

De hennepkwekerij in de Wevestraat is opgerold
Vanochtend heeft de politie een hennepkwekerij ontdekt in een schuur aan de Wevestraat in Stiphout. Agenten gingen daar naar toe nadat er was geklaagd over de hennepgeur. Dat meldde wijkagent Francisca Kamphuis die de onderstaande foto maakte.
Op dit moment is de politie nog doende op deze locatie. Of er iemand werd aangehouden en hoeveel hennepplanten er staan/stonden is nog(?) niet bekend gemaakt.

Komt steeds dichter bij..

Mayke Verschuren

Ik snap dat niet Veel hondenrassen ruiken 28 keer sterker als de mens je kan ze zelfs leren pas bij een bepaalde hoeveelheid aan te laten slaan wanneer zo,n hond aanslaat heeft de netbeheerder toch het recht van de straat uit te controleren of er spraken is van eventuele lek spanning en hoeveel er dan gelekt word of niet dan ? maar volgens mij vinden de netbeheerders het wel goed zo kunnen ze de meterprijs op aanpassen en de hoeveelheid wat er gestolen word is nattevingerwerk dus mag het kilowattje of wat meer zijn wat er in rekening word gebracht

Aanvullend op @De weblog van Helmond op zaterdag 25 maart 2017 om 18:26:
Politie houdt 3 hennepknippers in Stiphout aan
De politie hield gisteren rond 11.40 uur 3 mannen, een 23 en 44 jaar man uit Boekel en een 33-jarige man waarvan de woonplaats onbekend is, aan in de schuur bij een woning aan de Wevestraat. Het trio werd betrapt toen ze daar hennep zaten te knippen. De mannen zijn meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek. De hennep is in beslag genomen en wordt vernietigd. De politie deed onderzoek in die straat nadat er melding was gedaan van henneplucht in de omgeving. Na wat speurwerk kwamen de agenten de schuur met 3 verdachten op het spoor.
Ruik jij henneplucht en denk je dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? De politie vraagt je verdachte situaties te melden via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Punten die volgens hen kunnen wijzen op een hennepkwekerij: aanwezigheid van hennepgeur, onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting, constant zoemend of ronkend geluid en beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.

ooo wa erg pfff

Hendrine Verbakel

We maken er Thaise soep van

Peter Doeternietoe

Goed werk.

Lenie Weijnen

Aanvullend op @De weblog van Helmond op zondag 26 maart 2017 om 11:41:

Behalve de 3 hennepknippers bleken er ook ruim 300 hennepplanten in die schuur in Stiphout te staan. Dat liet wijkagent Francisca Kamphuis weten.

mag niks mer alleen in den haag

Kapsalon de hasjkop is dus ook dicht

Quasi Boelsem

Helmonder (69) aangehouden vanwege ondergrondse hennepstekkerij
Vanochtend heeft de politie in een bosperceel bij Milheeze een ondergrondse hennepstekkerij en -drogerij aangetroffen. Er zijn 4 arrestaties verricht. De stekkerij / drogerij is vandaag ontmanteld en afgevoerd.
De politie deed onderzoek in het bosperceel naar aanleiding van een Meld Misdaad Anoniemmelding. Op een afgelegen plek in het bos trof de politie een golfplaten schuur aan. In de schuur was een toegang tot een ondergrondse betonnen kelder, waar duizenden hennepstekken stonden. In totaal gaat het om 6000 stekken en ongeveer 500 kg gedroogde hennep. In de woning die bij het perceel hoort is een 46-jarige man uit Lieshout en een 43-jarige vrouw aangehouden. Een 19-jarige man uit De Mortel is in de kelder door de politie aangetroffen en gearresteerd. Voorts is ook een 69-jarige man uit Helmond als verdachte aangehouden. Zij zijn allen in verzekering gesteld. De ontmanteling en afvoer nam de hele dag in beslag.

Burgemeester sluit drugspand in Mierlo-Hout voor 4 maanden
Burgemeester Elly Blanka heeft vandaag een pand aan de Troelstrastraat voor 4 maanden gesloten. In het pand is een hoeveelheid drugs aangetroffen die boven de norm voor eigen gebruik ligt en er zijn geen bijzondere omstandigheden om het pand niet te sluiten.
De politie had op 31 januari een onderzoek ingesteld in het pand in Mierlo-Hout. Zij trof bij het doorzoeken 250 gram MDMA kristallen en attributen die wijzen op professionaliteit van de handel in drugs. MDMA is als harddrugs aangewezen in lijst I van de Opiumwet. Harddrugs valt onder de verbodsbepalingen van artikel 3 van de Opiumwet.
De politie heeft haar bevindingen gerapporteerd aan Blanksma. Op basis van deze rapportage heeft zij de tijdelijke sluiting per brief aangekondigd bij de eigenaar van het betreffende pand. Deze heeft vervolgens zijn zienswijze ingediend, waarna de burgemeester een besluit heeft genomen. De sluiting maakt een einde aan de verboden situatie ter bescherming van de openbare orde en het woon- en leefklimaat, zo laat de burgemeester weten.

Top

Richard Warners

Volgende

Burgemeester sluit drugspand op industrieterrein voor 6 maanden
Burgemeester Elly Blanksma heeft gisteren een bedrijfspand aan de Vossenbeemd voor 6 maanden gesloten. In het pand op het industrieterrein is een hoeveelheid drugs aangetroffen die boven de norm voor eigen gebruik ligt en er zijn geen bijzondere omstandigheden om het pand niet te sluiten.
De politie deed zaterdag 28 januari een onderzoek in het pand. Zij trof bij het doorzoeken een hennepdrogerij met 58,1 kilo drogende henneptoppen aan en attributen die wijzen op professionaliteit van de handel in drugs. Hennep is als softdrugs aangewezen in lijst II van de Opiumwet. Softdrugs valt onder de verbodsbepalingen van artikel 3 van de Opiumwet.
De politie heeft haar bevindingen gerapporteerd aan de burgemeester. Op basis van deze rapportage heeft zij de tijdelijke sluiting per brief aangekondigd bij de eigenaar en de huurder van het betreffende pand. Deze heeft vervolgens zijn zienswijze ingediend, waarna de burgemeester een besluit geeft genomen.
De sluiting maakt een einde aan de verboden situatie ter bescherming van de openbare orde en het woon- en leefklimaat.

Burgemeester sluit tweede drugspand deze week op het industrieterrein
Burgemeester Elly Blanksma heeft gisteren een woning aan de Middendijk voor 3 maanden gesloten. In dat pand op het industrieterrein is een hoeveelheid drugs aangetroffen die (volgens de haar) boven de norm voor eigen gebruik ligt en omdat er geen bijzondere omstandigheden zijn om het pand niet te sluiten. Daarmee maakt zij een einde aan deze verboden situatie ter bescherming van de openbare orde en het woon- en leefklimaat. Dinsdag sloot Blanksma om dezelfde reden een pand op het industrieterrein.
De politie deed woensdag 5 april een onderzoek in de woning aan de Middendijk. Bij de doorzoeking werden 214,59 kilo gedroogde henneptoppen en attributen die wijzen op professionaliteit van de handel in drugs aangetroffen. Die bevindingen werden gerapporteerd aan de burgemeester. Op basis daarvan heeft zij de sluiting per brief aangekondigd bij de eigenaar en de huurder. De eigenaar heeft vervolgens zijn zienswijze ingediend, waarna de burgemeester het besluit tot de tijdelijke sluiting heeft genomen.

Blanksma is deze week goed bezig!

Piet de Wilde

De hennepkwekerij in de Trompstraat is opgerold
Zojuist heeft de politie een 49-jarige man en 35-jarige vrouw op de Trompstraat in Helmond Oost aangehouden voor het hebben van een hennepkwekerij. Daar zouden zo'n 160 hennepplanten hebben gestaan die net waren geknipt en het pand inmiddels hadden verlaten.

Ze moeten ze allemaal oppakken

Frank van Hout

Ja jammer .ik denk dat ze me hebbe verroie.????????

Beppie Scheeper

Geen wonder. Vanaf de vroege middag was er de hele tijd politie bij dat pand aanwezig en stond er een groot krat buiten. Zal Woonpartners ook we een duit in het zakje doen, als het huis gehuurd was. Dom, dom!!

Goed gedaan politie! Moet er niet aan denken dat de buurvrouw en haar kinderen omkwamen doordat die hennepplantage in de fik zou vliegen!

Piet de Wilde

De hennepkwekerijen aan de Marslaan en Vechtstraat zijn opgerold
Naar aanleiding van meldingen van burgers en constateringen van agenten heeft de politie gisteren 2 hennepkwekerijen in Helmond ontdekt waar in beide gevallen elektriciteit bleek te worden gestolen.
In een slaapkamer van een woning aan de Marslaan in Helmond Noord werd een kwekerij aangetroffen van 178 hennepplanten.
In de kruipruimte van een woning in de Vechtstraat in Brouwhuis werd ook een hennepkwekerij gevonden. Daar bleken 120 hennepplanten te staan. Op dit adres werd de bewoner aangehouden en is er conservatoir beslag gelegd op een personenauto.

@De weblog van Helmond op donderdag 6 juli 2017 om 15:29:

Noud Uit Helmont

Hee. Heeft iemand een idee wat er met le baron (shaorma tent ) op de mierloseweg is gebeurt. Is al weken dichf ??? Wiet plantage?

@Marieke op zaterdag 22 juli 2017 om 07:24:

Ik kwam er straks langsfietsen en is inderdaad dicht. Iemand uit de buurt dacht dat ze gepakt waren voor iets. Wist ook niet wat. Kan natuurlijk ook dat ze op vakantie zijn.

Toon van Laarhoven

Sluiting drugspanden aan de Marslaan en Vechtstraat
Burgemeester Elly Blanksma heeft vandaag een woning aan de Marslaan en een woning aan de Vechtstraat voor 3 maanden gesloten. In beide panden is een hoeveelheid drugs aangetroffen die boven de norm voor eigen gebruik ligt en er zijn geen bijzondere omstandigheden om de panden niet te sluiten.
De politie heeft begin juli een onderzoek ingesteld bij deze woningen. Zij trof bij het doorzoeken van de woning aan de Marslaan in in Helmond Noord in totaal 178 hennepplanten aan en in de woning aan de Vechtstraat in Brouwhuis in totaal 120 hennepplanten.
De politie heeft haar bevindingen gerapporteerd aan de burgemeester. Op basis van deze rapportages heeft de burgemeester de tijdelijke sluiting per brief aangekondigd bij de eigenaren van de betreffende panden. Deze hebben vervolgens hun zienswijzen ingediend, waarna de burgemeester dit besluit heeft genomen. De sluiting maakt een einde aan de verboden situatie ter bescherming van de openbare orde en het woon- en leefklimaat.

Oke

Jeanine van Kessel

Het PIT ontdekt actieve hennepkwekerij
Vanochtend heeft het Peelland Interventie Team (PIT) een actieve hennepkwekerij in Helmond ontdekt. Daar bleken 211 hennepplanten te staan. Tevens was in het pand sprake van fraude met de elektriciteitsmeter en diefstal van stroom. De verdachte hiervan is door de politie aangehouden en een aangetroffen voertuig is in beslag genomen. In hetzelfde pand was bovendien sprake van bewoning die niet conform de Basisregistratie Personen (BRP) was en werd een hond aangetroffen waarvoor geen belasting wordt betaald. We weten (nog?) niet in welke wijk of welke straat dat was.
Het PIT voert acties uit bij panden en locaties waarvan sterk het vermoeden bestaat dat er sprake is van misstanden. Het team kijkt naar brandveiligheid, boekhouding, illegale bewoning, vergunningen, inschrijving Basisregistratie Personen (BRP), mensenhandel, prostitutie, drugs, sociale zekerheidsfraude en andere overtreding van wet- en regelgeving. Het PIT werkt nauw samen met zorg- en welzijnsinstanties om te komen tot duurzame oplossingen.
Inwoners kunnen eventuele overlastsituaties en verdachte situaties aan het PIT doorgeven. Dit kan anoniem per telefoon 0492 - 587309 of per e-mail info@pitteam.nl. Die tips worden vertrouwelijk behandeld aldus de wrdvoerder van de gemeente.

De hennepkwekerij aan het Hollandhof is opgerold
Gistermiddag trof de politie een hennepkwekerij met bijna 400 hennepplanten aan in een woning aan het Hollandhof in de Rijpelberg. De deur van dat verhuurde koophuis werd geforceerd om binnen te komen. De planten zijn voor de deur vernietigd met de shredder die in de witte vrachtwagen stond. De bewoners waren niet thuis. Wijkagent Henry van Dongen liet weten dat de elektriciteit op een erg brandgevaarlijke manier bleek te zijn omgeleid.

In een reactie hieronder aanvullende info van de politie.

oeps....

Renate Frank

Das nou jammer van al die CBD olie die daar van gemaakt had kunnen worden ????

Claudia Bindels

De bewoners waren niet thuis. Die zijn toch wel bekend? De woning werd particulier verhuurd door tussenkomst van een Helmondse makelaar. Die zal de identiteit van de huurder(s) vrijwel zeker hebben vastgesteld?

Toch! Wij dachten waar zal het om te doen zijn plantjes op de zolder of uitzetting.

Diana van Hout

Stonk goed gisteren inderdaad. Bah

Gelukkig is de boel niet in brand gevlogen ...had zo maar gekunt !!!,

nu nog alle strafbare betrokkenen volledig kaalplukken; kunnen de kosten voor normale mensen fors omlaag. Gezien aantal kwekerijen zou d eoverheid ongeveer 6 miljard euro per jaar moeten krijgen; genoeg om bijvoorbeeld een belastingvrije voet tot 18000 euro in te stellen voor iedereen!

@De weblog van Helmond op vrijdag 8 september 2017 om 10:33:

Aanvullend op De hennepkwekerij aan het Hollandhof is opgerold meldde de politie ons vanmiddag: "Het ging om een gevaarlijke situatie en volgens experts was het een kwestie van tijd voordat hierdoor brand was ontstaan."
Tot op dit moment zijn er nog geen aanhoudingen verricht. De politie gaat onderzoeken wie er verantwoordelijk was voor deze gevaarlijke hennepkwekerij in de Rijpelberg. Hun bevindingen zullen zij delen met de gemeente.

@De weblog van Helmond op vrijdag 8 september 2017 om 16:01:

Potverdorie. Blij dat ze het op tijd gevonden hebben dan????????

Daniëlle van Bussel

Mooie nieuwe ruimte voor een aantal arbeidsmigranten! ????

De burgemeester heeft weer een pand om een paar maanden te sluiten. Is al verkocht begreep ik, leuk voor de nieuwe koper. #not ????

impalalaan ook al politie gezien afgelopen woensdag ???????? ze zijn goed bezig

Sluiting bedrijfspand op industrieterrein na vondst 2669 hennepplanten
Burgemeester Elly Blanksma heeft vandaag een bedrijfspand aan de Vlierdensedijk op het industrieterrein voor een periode van 6 maanden gesloten. In het pand is een grote hoeveelheid softdrugs aangetroffen en ook attributen die wezen op professionele handel in hennep.
De politie heeft 27 juli een onderzoek ingesteld bij de betreffende loods. Bij dit onderzoek werden 2669 hennepplanten aangetroffen. Daarnaast trof de politie attributen aan die gebruikt worden voor de (grootschalige) handel in verdovende middelen. De politie heeft haar bevindingen gerapporteerd aan de burgemeester. Op basis van deze rapportage heeft zij de tijdelijke sluiting per brief aangekondigd bij de gebruiker en de eigenaar van het betreffende pand. De beheerder heeft vervolgens een zienswijze ingediend, waarna de burgemeester dit besluit heeft genomen.

Als al deze criminelen eens goed geplukt zouden worden dan konden wij gratis wonen en werken in Helmond!

Zeker een pand tegenover het kampje.

De hennepkwekerij aan de Engelseweg is opgerold
Op de Engelseweg 150 is een hennepkwekerij ontdekt door de politie. Het gaat waarschijnlijk om een behoorlijk grote hennepkwekerij want de brandweer moet eerst de zaak veilig stellen voordat de politie de betreffende kelder betrad. De eigenaar van het bedrijfspand liet weten niks met de zaak te maken te hebben, de hennepkwekerij zou nog van de vorige huurder Fashion Floor zijn.
Harrie Fotografie meldde het nieuws en maakte de onderstaande foto's.

@De weblog van Helmond op vrijdag 22 september 2017 om 12:57:

Dacht valse brandalarm omdat ik geen rook zag toen we voorbij kwamen

Elisabeth JansSen

En wij maar denken dat die alleen maar mooie vloertjes leggen????

Manon van Veghel

Ach ja

Tilla Thomasse

Goededag

Ik ben de eigenaar van fashion floor ik heb er niks mee te maken en het is ook niet in mijn winkel gevonden

Roy mandigers

Jaja dat zou ik ook zeggen

- Regel 1 , altijd ontkennen.
- Regel 2 , blijven ontkennen.

@P. Walraven op zaterdag 23 september 2017 om 22:27:

Bewijslast ligt idd bij het OM. Dat is niet eenvoudig.

In bijna elk strafrechtonderzoek werkt het recht om te zwijgen, en daarvan gebruik te maken, in je voordeel. Je kunt dan ook selectief gebruik maken van je spreekrecht.
Een rechter moet zijn overtuigd.

Sluiting drugspanden Hollandhof, Impalalaan en Kerkstraat Zuid
Burgemeester Elly Blanksma heeft gisteren een kantoorpand aan de Kerkstraat Zuid voor 6 maanden en een woning aan de Impalalaan en aan het Hollandhof voor 3 maanden gesloten. In de panden is een hoeveelheid drugs aangetroffen die boven de norm voor eigen gebruik ligt.
De politie heeft een onderzoek ingesteld bij deze panden. Zij trof bij het doorzoeken van het pand aan de Kerkstraat Zuid (Centrum) in totaal 486 hennepplanten aan. Bij de woning aan de Impalalaan (Brouwhuis) bleek in totaal 161,1 gram hennep aanwezig te zijn en bij de woning aan het Hollandhof (zie ons eerder bericht daarover) een aantal van 397 hennepplanten.
De politie heeft haar bevindingen gerapporteerd aan de burgemeester. Op basis van deze rapportages heeft de burgemeester (zoals te doen gebruikelijk) de tijdelijke sluiting per brief aangekondigd bij de eigenaren van de betreffende panden. Deze hebben vervolgens hun zienswijzen ingediend waarna de burgemeester dit besluit heeft genomen. De sluiting maakt een einde aan de verboden situatie ter bescherming van de openbare orde en het woon- en leefklimaat.

Goed bezig

Hennie van Berlo

Elly 'crimefighter' Blanksma, ik mag dat wel zo'n burgermoeder. ga zo door!

Blijft dweilen met de kraan open

Helmonder tegen Belgische rechter: “Wietplantage? Neen, homosauna!”
Een 33-jarige Helmonder is vandaag voor de rechtbank van het Belgische Hasselt verschenen voor het bezit en de handel van wiet in Lommel. Hij had voor de rechter een wel heel bijzonder antwoord in petto, zo berichtte vanmiddag Het Laatste Nieuws (HLN), Belgisch grootste krant.
In totaal werden er 3 personen gedagvaard, maar alleen de Helmonder kwam opdagen. In september 2015 ontdekte de politie de plantage na een woningbrand. “Op de zolder werden 150 plantjes gevonden. De oogst had net plaatsgevonden. Ook andere ruimtes in het huis werden klaargemaakt of werden reeds gebruikt voor het kweken van cannabis.”
“De beklaagde kwam 3 keer per week op bezoek om alles te onderhouden. Tijdens het onderzoek verklaarde de man dat hij geen cannabisplantage wilde uitgraven, maar wel een homosauna. Dat beschouwen we als zeer ongeloofwaardig. Voor de 3 beklaagden vorderen we een effectieve celstraf van 15 maanden en een boete van 12.000 euro”, zo liet het Openbaar Ministerie weten. De uitspraak van de rechter is op 16 november.

Burgemeester sluit drugspand Van Liemptstraat voor 4 maanden
Op last van burgemeester Elly Blanksma werd vandaag een woning aan de Van Liemptstraat voor een periode van 4 maanden gesloten. In dat pand in de Binnenstad was harddrugs aangetroffen. Dat meldde wijkagent Maikel van Dijk zojuist, nog voordat de burgemeester dat via het gebruikelijke persbericht bekend heeft gemaakt.

Aanvullend op @De weblog van Helmond op vrijdag 27 oktober 2017 om 16:33:

Zojuist kwam dat gebruikelijke persbericht binnen. Als extra informatie staat daarin dat de politie woensdag 16 augustus een onderzoek instelde bij dat pand. Bij het doorzoeken van het pand werden 18 XTC-pillen en 102 gram cocaïne aangetroffen.
De politie heeft haar bevindingen gerapporteerd aan burgemeester Blanksma. Op basis van die rapportage heeft zij de tijdelijke sluiting per brief aangekondigd bij de eigenaar van het betreffende pand. De eigenaar heeft geen zienswijze ingediend, waarna de burgemeester dit besluit tot tijdelijke sluiting nam omdat er geen bijzondere omstandigheden waren om daarvan af te zien. Zodoende wordt er een einde gemaakt aan de verboden situatie ter bescherming van de openbare orde en het woon- en leefklimaat.

De hennepkwekerij op de Fokkerlaan is opgerold
Na een anonieme tip werd gisteren een hennepkwekerij met 95 planten op de Fokkerlaan in Helmond Oost aangetroffen door de politie. Tegen de 67-jarige verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt. "Hij verliest huis en haard" zo meldt wijkagent Johan Meeuwsen vanochtend.

De hennepkwekerij in de Willem Prinzenstraat is opgerold
Vanochtend heeft de politie een hennepkwekerij met 350 hennepplanten aangetroffen in de Willem Prinzenstraat. Die kwekerij bevond zich in bovenwoning. Deze kwekerij in de Binnenstad wordt geruimd, het onderzoek is nu nog gaande zo meldt wijkagent Maikel van Dijk.

@De weblog van Helmond op donderdag 16 november 2017 om 12:16:

hgf scooters

Khadija Boualin

Die is van rutte

Willie van der Wijst

Ah, dus dat was er aan de hand. Binnenkort weer een dakloze erbij in Helmond. Elly, kom er maar in! :-)

Op welke hoogte was het

Het is de laatste tijd wel raak in Helmond, zelf in gewone woonwijken. Je moet er toch niet aan denken zoiets naast je te hebben!

Wan gezeik net of da alleen hier gebeurt en da kredde wel mi wa we allemaal moeten betalen dan gaan mensen op een andere manier hun centen verdienen !

@Mendez op donderdag 16 november 2017 om 14:59:

Die zit bij dat grasveldje helemaal vooraan.

@Gwendolyn op donderdag 16 november 2017 om 18:52:

Tot het een keer bij jouw buurman gebeurd en ook jouw kiet afbrand of erger. :-(

@Mike op donderdag 16 november 2017 om 18:48:

Heb ik gehad, maar had daar geen enkele last van. Buurman kwam af en toe de plantjes water geven, even een praatje maken en dan ging hij weer.
Hij is 2 jaar geleden opgerold.

E van Duijnhoven

Wordt met twee maten gemeten . De één moet het huis uit , boete en straf uren . En de ander mag zijn huisje uit en na 3 maanden krijgt hij weer een huis en verders niks

Mario van Schijndel

3 Polen met verdovende middelen op het industrieterrein aangehouden
Gisteren rond 20.20 uur werden 3 Poolse mannen van 24, 39 en 45 jaar aangehouden. De politie zag hen tijdens hun surveillance op de 1e Tussendijk op het industrieterrein staan. Het gedrag van deze mannen gaf aanleiding om hen te controleren.
Tevens stelde de politie een onderzoek in naar de 2 panden waarin zij mogelijk waren geweest. In deze panden werd 14 kilo gedroogde henneptoppen, 3 kilo amfetamine en illegale sigaretten aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen voor onderzoek. Bij de aanhouding werd een bedrag van 10.000 euro en 4 auto’s in beslag genomen. De recherche van het Basisteam Peelland doet verder onderzoek in deze zaak.

Burgemeester sloot drugspand Churchilllaan voor 6 maanden
Burgemeester Elly Blanksma heeft vrijdag een bedrijfspand aan de Churchilllaan voor 6 maanden gesloten. In het pand is een hoeveelheid drugs aangetroffen die boven de norm voor eigen gebruik ligt en er zijn geen bijzondere omstandigheden om af te zien van tijdelijke sluiting.
De politie stelde in september een onderzoek in bij dit bedrijfspand op het industrieterrein en trof bij het doorzoeken in totaal 85 hennepplanten aan. De politie heeft haar bevindingen gerapporteerd aan de burgemeester. Op basis van deze rapportage heeft zij de tijdelijke sluiting per brief aangekondigd bij de eigenaar en de gebruiker van het betreffende pand. De eigenaar en de gebruiker hebben vervolgens zienswijze ingediend, waarna Elly Blanksma dat besluit nam.

Goed gedaan nog 1 minder

Dat is volgens mij dat pand waar die oplichter van een Fashion Floor in zat. Die kwekerij was onder zijn winkel. Hij staat ook bekend als iemand die van iedereen aanbetalingen vroeg voor de vloeren en vervolgens nooit meer kwam opdagen en dan was je je geld kwijt. Sommige zijn duizenden euro's daardoor kwijt.

Laadruimte vrachtauto ingericht als hennepplantage
Op aanwijzing van een getuige trof de politie gistermiddag in een loods aan het Schuurkenspad in Beringe (gemeente Peel en Maas in Limburg) een vrachtwagen en een oplegger aan die waren ingericht als henneplantage.
De verhuurder van de loods had eerder op de dag klachten ontvangen over waterlekkage vanuit de loods, waarna hij de huurster verzocht om samen met hem hiernaar te kijken. Dat gebeurde dinsdagmiddag omstreeks 17.45 uur. De huurster, een 40-jarige vrouw uit Helmond, kwam samen met een onbekende man naar de loods en opende die. Ze wilde aanvankelijk niet dat de verhuurder de loods binnenging, maar die deed dat toch. Al snel bleek waarom. Een in de loods staande watertank liep over en veroorzaakte de wateroverlast. In de loods stonden een vrachtauto met laadruimte en een aparte oplegger. In allebei werd een in werking zijnde hennepplantage aangetroffen. Toen de verhuurder zei dat hij de politie ging bellen wilden de huurster en haar begeleider er vandoor gaan. De vrouw werd aangehouden door de huurder, waarbij zij letterlijk van zich afbeet. Ze beet de verhuurder in zijn hand in een poging om los te komen. Zij kon ter plaatse worden gehouden tot de politie verscheen. De man kon ontkomen. Er is een Burgernet-melding uitgegaan om hem op te sporen. Dat heeft niet geleid tot diens aanhouding.
De vrouw werd ingesloten in een cel aan het politiebureau voor nader onderzoek. De vrachtauto's zijn in beslag genomen.

Sluiting drugspand op het industrieterrein na vondst 216 gram hennep
Burgemeester Elly Blanksma heeft vandaag een bedrijfspand aan de Vlierdensedijk op het industrieterrein voor een periode van 6 maanden gesloten. In het pand is een hoeveelheid drugs aangetroffen die boven de norm voor eigen gebruik ligt en er zijn geen bijzondere omstandigheden om af te zien van tijdelijke sluiting.
De politie heeft 8 november een onderzoek ingesteld bij het betreffende pand. Bij dit onderzoek werd in totaal 216 gram hennep aangetroffen. De politie heeft haar bevindingen gerapporteerd aan de burgemeester. Op basis van deze rapportage heeft zij de tijdelijke sluiting per brief aangekondigd bij de eigenaar en gebruiker van het betreffende pand. Die 2 hebben vervolgens een zienswijze ingediend, waarna de burgemeester dit besluit heeft genomen.
In september (zie hierboven) sloot Blanksma in dezelfde straat ook een bedrijfspand voor 6 maanden.

@De weblog van Helmond op woensdag 6 december 2017 om 10:51:

Lisa Bots eindelijk gepakt?

@Beterweter op dinsdag 12 december 2017 om 10:58:

Geen idee, we weten niet meer dan wat we schreven.

Onze politie en burgemeester zijn heel goed bezig. ????

José Joosten

Wow 200gr wat een vangst

Gershwin van Hoof

En raadsleden en wethouders worden vrijgesteld als hun pand voor hennepteelt wordt gebruikt...wat een stad...goede voorbeeld functie geeft u af burgemeester ????????????

Goed van onze burgemeester, ga zo door. Doe AUB ook wat aan de witte kentekens in onze stad. Ik en een aantal mensen hebben het PIT-team ingelicht en we wachten af wat het resultaat is. Namen, adressen en het kenteken, dan moeten we toch iets gaan zien en anders is het PIT-team overbodig.

@Gershwin van Hoof

Aan je facebook te zien ben je nogal dol met wapens. Zit je zelf ook in de handel?

@mark

Wat een miezerig leventje heb je toch ook he

@Roy mandigers op vrijdag 22 september 2017 om 20:13:

Hij heeft er niks mee te maken, hoe kom je daarbij, Daarom is hij nu ook volledig verdwenen uit dat pand, betaalde zelden zijn huur en mensen die reeds aanbetaald hebben voor een vloer zien hun geld niet meer terug en hij levert een slechte service door alles slecht af te werken en dan vervolgens nooit meer iets van zich te laten horen. Jaaaaa Roy is een goudeerlijke vent... NOT

@Beterweter op dinsdag 12 december 2017 om 10:58:

Ja eindelijk gepakt er loopt een onderzoek naar meerdere zaken waar Lissa Bots zich mee bezig hield.

Met wat voor zaken hield Lissa Bots zich nog meer mee bezig waar een onderzoek naar loopt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: