Buiten is het 16 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.217 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
68reacties

Ook in 2016 verzamelen we (net als vorig jaar) in een apart topic nieuwsberichten over de hennepkwekerijen (en aanverwanten) die door de politie in onze stad werden opgerold.
Merk je dat we een Helmondse ontruiming vergaten, zet die dan zelf in de reacties. Noteer daarbij tenminste de straat en de datum én wat je er nog meer van weet. Maakte je er ook een foto van: mail die naar [email protected]. Die zetten wij dan bij je reactie.

68 reacties:

De hennepkwekerij in de Tournooistraat is opgerold
In een woning aan de Tournooistraat in ‘t Haagje trof de politie vandaag een hennepkwekerij aan. Op de zolder van de woning bleken 208 hennepplanten te hebben gestaan en de benodigde stroom werd illegaal afgetapt. De 23-jarige bewoner is aangehouden. Zijn zaak wordt via snelrecht afgewerkt.
Dat meldde wijkagent Henny Gehem vanmiddag.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op donderdag 14 januari 2016 om 14:26:

Mooi, weer een mogelijke brand voorkomen!

Beantwoorden

De hennepkwekerij in de Willem Prinzenstraat is opgerold
In de Willem Prinzenstraat in de Binnenstad trof de politie vandaag een hennepkwekerij aan. Dat bleek ons via deze tweet van Tim:

Harrie Fotografie ging er naar toe. Hij maakte de onderstaande foto’s en wist ons te vertellen dat die hennepkwekerij zich in de kenmerkende toren bevond. Die zou van boven tot beneden vol staan.

Beantwoorden

das toch een pand van SMO???

Beantwoorden

Update 1 bij hennepplantage in de toren
Naar verluidt is er nog niemand aangehouden.
Er zou een behoorlijk hoeveelheid hennepplanten staan in die woontoren bij de Klaverhof. Hoeveel precies is nog niet bekend omdat de politie nog aan het tellen is. Vanwege die aantallen zijn er 2 wagens van de ontruimingsploeg aanwezig. De ontruiming gaat nog enige tijd duren.
Harrie Fotografie maakte ook de onderstaande foto’s:

Beantwoorden

Dat is weer een woning van smo volgens mij controleren de begeleiders totaal niet in het pand wat er allemaal gebeurt .. Ik ben meerder malen langs dat pand gereden en rook town ook al de bekende lucht van hennep maar goed weer eentje minder

Beantwoorden

daarom hing er altijd zo’n geur dus

Beantwoorden

Zitten er meer daar

Beantwoorden

Update 2:
De politie heeft vandaag een hennepruimdag
“Wij zijn nu bezig met een actie rond de aanpak van hennepkwekerijen in Helmond” liet de politie zojuist weten. En dat blijkt.
In het bovenstaande gemeentelijke monument en op de Wethouder van Wellaan (Helmond Oost) vond de politie kwekerijen met een capaciteit voor gemiddeld 500 planten. Het politieonderzoek loopt nog.
In een woning aan de Burgemeester van Houtlaan werd een kwekerij met 260 planten gevonden.

Beantwoorden

Nee is n gewoon woonhuis. Misschien dat die daar via smo woonde? Ik woon daar om de hoek nooit geen mens naar buiten of binnen zien gaan. Hun (wonen) daar ook nog maar n jaar zoiets

Beantwoorden

Beantwoorden

Namens SMO kan aangeven dat het hier niet gaat om een woning van SMO Helmond.

Beantwoorden

Goei buurtje hebben wij ????

Beantwoorden

Daarom stonde ze daar dus

Beantwoorden

Update 3 (laatste) middels het politiebericht:
De politie in een reactie over hun bovenstaande resultaten: “Mooie actie van de politie in Helmond dankzij uw informatie!”

Kwekerijen opgerold bij Helmondse hennepactie
Bij een actie in de strijd tegen de illegale hennepteelt bezocht de politie woensdag 4 locaties in Helmond. Op alle adressen waren hennepkwekerijen aanwezig.
Op de Wethouder van Welllaan werd in een woning een hennepkwekerij gevonden met een capaciteit voor zo’n 500 planten. Ook in een monumentaal pand aan de Klaverhof bleek informatie die de politie had te kloppen. Een kwekerij met een capaciteit voor zo’n 675 planten werd daar gevonden en geruimd. Op beide plekken waren geen planten aanwezig, maar vond de politie wel sporen van eerdere oogsten.
In een woning aan de Burgemeester van Houtlaan werd ook een kwekerij gevonden, dit keer met zo’n 260 planten. De actie werd besloten met een bezoek aan een woning aan de Frans Halslaan. Ook bij dat adres had de politie informatie over de aanwezigheid van een hennepkwekerij en ook daar bleek de info correct. Een kwekerij met ook daar 260 planten was het resultaat. In het huis bleek ook sprake van meerdere oogsten.
Criminele organisaties maken enorme winsten met de illegale teelt van hennep. Daarbij schuwen ze geweld, afpersing, corruptie en zelfs liquidaties niet. Deze alarmerende signalen leiden ertoe dat de aanpak van de hennepteelt en -handel hoog op de politieagenda staat. Het gaat immers niet meer om een paar ‘onschuldige’ planten in de achtertuin. Zie ook https://www.politie.nl/themas/illegale-hennepteelt.html
Bij de actie werd niemand aangehouden. De politie is op zoek naar de personen achter de kwekerijen. Het onderzoek is in volle gang.

Beantwoorden

Goed werk politie! Helmond weer een beetje veiliger. 🙂

Beantwoorden

Hielden van groene vingers daar

Beantwoorden

Update 4 (allerlaatste?):
Meggy mailde ons de onderstaande foto van het oprollen van de hennepkwekerij vanmiddag in de Frans Halslaan in Helmond Noord. Zij dacht dat die bewoners daar nog niet zo lang woonden.

Beantwoorden

Heeft ié net op tijd geoogst? ????

Beantwoorden

Ja zal de laatste niet zijn die wordt betrapt.

Beantwoorden

Ik dacht al wat is dat toch allemaal

Beantwoorden
Pamela Louise Costen

Ik had het dus goed geraden waarom die bussen er stonden. Vond het al een naar idee dat er zoveel politie agenten stonden want dat betekend dan meestal foute boel. Aangezien hier veel kindertjes wonen vind ik het een fijn idee dat het nu weg gehaald is.

Beantwoorden
Bewoonster Klaverhof

Oké ben het eens dat dit gewoon niet hoort zo’n wietplantage maar , de crisis doet rare dingen met de mens en nu maar hopen dat de huizen die nu vrij komen hierdoor niet gevuld gaan worden met nep vluchtelingen

Beantwoorden

En waarom wordt er dan niet iemand neer gezet die het pand in de gaten houdt zodat de mensen die de oogst regelen, en ook de toeleveranciers en afnemers worden aangepakt. Dweilen met de kraan open heet dit.

Beantwoorden

Het anders de zóveelste keer dat de SMO in dit kader genoemd wordt.

Beantwoorden

De hennepkwekerij in de Helmstraat is opgerold
Vanochtend trof de politie 302 hennepplanten aan in de Helmstraat in ‘t Haagje. Die nagenoeg volgroeide hennepplanten bevonden zich in 2 ruimtes in een rijtjeswoning.
De stroom bleek illegaal te zijn verkregen, de bewoner werd niet aangetroffen. De planten en goederen voor de hennepteelt worden vernietigd en een proces-verbaal volgt. Dat meldde wijkagent Henny Gehem vanmiddag.

Beantwoorden

Het gaat maar door uitroeien lukt toch niet vandaag 1 of 2 weg morgen komen er weer 3 of meer terug legaliseren dat spul

Beantwoorden

Koop een taart

Beantwoorden
Werner Hana Verkuijten

Waarom hebben jullie het toch altijd over “de hennepkwekerij”? De hennepkwekerij in de Tournooistraat, de hennepkwekerij in de Willem Prinzenstraat… Dat klinkt mij altijd zo raar in de oren, alsof het om iets gaat wat iedereen weet.. Ja Karel, je weet wel, de kwekerij in de Azalealaan, of de kwekerij in de Heistraat.

Klinkt “een hennepkwekerij in de blablastraat” of simpelweg “kwekerij in de blablastraat” niet beter?

Beantwoorden

In 1 straat 2 hennepkwekerijen met 920 plantjes, 1 man aangehouden
De politie ontdekte vrijdag rond 15.00 uur 2 hennepkwekerijen in 2 boven elkaar gelegen panden aan de Kortenaerstraat in Helmond Oost.
In de ene plantage stonden ongeveer 400 planten, in de andere ongeveer 520 stuks. Alles is in beslag genomen en vernietigd. De stroom was illegaal afgetapt. In één van de panden was een 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aanwezig. Hij is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.
Criminele organisaties maken enorme winsten met de illegale teelt van hennep aldus de politie. Dergelijke criminele organisaties schuwen geweld, afpersing, corruptie en zelfs liquidaties niet. De aanpak van de georganiseerde hennepteelt is een landelijke prioriteit voor de politie en ook bedrijven en verzekeraars doen er alles aan hennepteelt samen met de politie een halt toe te roepen.
De politie vraagt verdachte situaties bij hen te melden: “Uw hulp is van groot belang. Ruikt u henneplucht en denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit?” Bel de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Beantwoorden

Was t een dikke

Beantwoorden

is goed dat er opgetreden word als ze nu maar niet de hiuzen die leeg kommen vol zetten met die desateurs ofte wel broeke schijters die moeten gaan vechten voor hun land en het zijn alemaal jonge mannen die hier kommen profiteren

Beantwoorden

Weg grote auto,..weg vakantie,..weg weed,..

Beantwoorden
PerryenGeertje PasWilkes

Laat die hardwerkende kwekers toch gewoon kweken gewoon belasting over de inkomsten heffen hun blij overheid blij iedereen blij

Beantwoorden

lol en mensen die minder verdienen en veel belastingen moeten betalen no way wij niet veel verdiennen en veel uitgeven om die wietkwekers nee dankje ik ga geen extra geld betalen om hun om mijn na gelegen buurt bewoners en dus kwekers

Beantwoorden

Ze hadden blijkbaar geen zin om het “Chinese restaurant” te openen en dachten
dat er met hun kwekerij meer te verdienen was. Pech dus! Sambal bij??

Beantwoorden

De hennepkwekerij in de Lucas Gasselstraat is opgerold
De politie trof vanochtend een hennepkwekerij aan in de Lucas Gasselstraat in de Binnenstad. Daar bleken 148 hennepplanten te staan en werd de benodigde stroom gestolen. Er werd niemand aangehouden, maar onderzoek volgt. Dat liet wijkagent Maikel van Dijk zojuist weten.

Beantwoorden

Update bij @De weblog van Helmond op vrijdag 25 maart 2016 om 11:50:

Paul maakte foto’s bij deze opgerolde hennepkwekerij in de Lucas Gasselstraat:

Beantwoorden

@Skrafiet Moekroe op vrijdag 18 maart 2016 om 00:38:
Sorry, we zien nu pas je vraag die je naar alle waarschijnlijkheid 😉 aan de weblog stelde. Dergelijke vragen worden ons vaker gesteld via Facebook, Twitter en ons niet-digitale leven. Fijn dat jij jouw vraag hier op de weblog stelde, dat biedt ons de mogelijkheid het ook hier uit te leggen. Onze uitgebreide uitleg hieronder is ook om dergelijke vragen deels te voorkomen en anderen naar dit antwoord te kunnen verwijzen.

De hennepkwekerij in de H-straat is opgerold
Er zijn meerdere redenen dat we vrijwel altijd deze kop (met steeds de juiste straatnaam) daarvoor gebruiken. De onderstaande 3 zijn de belangrijkste.
1 Van de leden van het weblogteam stond jaren terug op een vrijdagmiddag in een al goed gevuld ouderwets gezellig buurtcafé in Tilburg. Hij hoorde en zag het volgende bij het groepje naast hem.
Een jonge man van begin 20 komt binnen en loopt (onderweg enkele bekenden groetend) naar een groepje leeftijdsgenoten en zegt kort maar krachtig “De hennepkwekerij in de X-straat is opgerold.” De langste van het groepje reageert met “Domme, die zou maandag leveren” en pakt zijn mobiel. In 2 of 3 minuten doet hij 2 of 3 telefoontjes en meldt: “Geregeld, de Y-straat levert maandag.” De andere 4 of 5 knikken een keer en die lange mengt zich weer in het nog steeds lopende gespreksonderwerp over waar en hoe laat ze ‘s avond gingen stappen. Curieus natuurlijk.
Onze tweede reden is dat wij denken dat er maar 1 hennepkwekerij in 1 straat zit. Tot het tegendeel bewezen is, is de rest van de straat onschuldig toch? 🙂
Helmonders die weten dat er nog een andere hennepkwekerij in die straat zit: noteer dat meteen in een reactie eronder. Dan weet de rest dat ook en ben je specifiek genoeg, dan wordt dat gecontroleerd. En daarmee heb je de derde reden van die kop. In alle eerlijkheid, een dergelijke melding werd nog nooit geplaatst op de weblog. Maar wat niet is, kan nog komen…

Beantwoorden

Drugspand in Helmond Oost 6 maanden gesloten
De gemeente sluit het bedrijfspand aan de Kortenaerstraat voor de duur van 6 maanden. Op vrijdag 18 maart werd daar in het onderste pand een hennepkwekerij met 405 hennepplanten aangetroffen. Dat liet wijkagent Johan Meeuwsen zojuist weten.
Vorige week maakte burgemeester Elly Blanksma bekend drugspanden voortaan sneller te sluiten.

Beantwoorden

goed bezig misschien dat elektriciteitsrekening volgend jaar nog verder naar beneden kan

Beantwoorden

Dat pand staat al een jaar leeg en is al die tijd gesloten geweest.Moet nodig opgeknapt worden .

Beantwoorden

De hennepkwekerij aan de Kastmolen wordt opgerold
Een hennepkwekerij aan de Kastmolen in Mierlo-Hout wordt op dit moment opgeruimd. Een zeer professionele hennepkwekerij volgens de politie.
In het betreffende pand bevinden zich 4 kweekruimten, een materialenopslag en een verwerkingsruimte. Zie de respectievelijke foto’s die wijkagent Henri van Vonderen daarvan maakte.


Harrie Fotografie maakte de onderstaande 2 foto’s, waarbij je de speedboot ziet die in beslag werd genomen:

Beantwoorden

Update bij de hennepkwekerij aan de Kastmolen wordt opgerold
Burgemeester blanksma met tenminste 4 wethouders bezoeken nu de locatie. Harrie Fotografie legde het vast:

Beantwoorden

@TB op vrijdag 1 april 2016 om 11:33:

Nou, niet helemaal, als je het oude Chinese restaurant bedoeld.
Na Ko Sing was het even dicht, totdat het “opgeknapt” was. Daarna héél even open geweest, maar weer snel dicht. En toen. Ja toen kwam de illegale kweek!!

Beantwoorden

“Het bezoek van het college onderstreept het belang dat wij hechten aan het bestrijden van deze vorm van criminaliteit. En de waardering die wij hebben voor het belangrijke werk dat medewerkers van ons HIT team daarin doen.” Dat liet B&W desgevraagd weten in een reactie op hun bezoek vanmiddag waarbij de burgemeester en alle wethouders aanwezig waren.

Beantwoorden

De hennepkwekerij in de Dokter Ledelstraat is opgerold
De politie trof vanochtend een hennepkwekerij aan in de Dokter Ledelstraat in de Binnenstad. Dat liet wijkagent Maikel van Dijk weten. Er bleken 130 hennepplanten te staan en de benodigde stroom werd gestolen. Het proces-verbaal volgt nog.

Beantwoorden

Nah hier verschiet ik van daar een hennepkwekerij
Volgens mij hebben ze zich vergist
Waren de moestuintjes van de Ah

Beantwoorden
Jantina Hooijenga

heele prestatie zeg

Beantwoorden
Anna En Marcel Lamers

Goed werk.

Beantwoorden

Oké oké…

Beantwoorden

Heb nix gezien is mijn straat

Beantwoorden

Update bij @De weblog van Helmond op donderdag 31 maart 2016 om 16:32:

Burgemeester Elly Blanksma heeft vandaag het bedrijfspand aan de Kortenaerstraat te Helmond voor de duur van 6 maanden laten sluiten. Na de eerdere bekendmaking van het voornemen om het pand te sluiten, is hieraan vandaag gevolg gegeven.

Op grond van artikel 13b Opiumwet (Damoclesbeleid) is de burgemeester bevoegd bestuursdwang toe te passen indien in woningen of lokalen (dan wel in of bij woningen of lokalen en daarbij behorende erven) verdovende middelen worden verkocht, afgeleverd, verstrekt of aanwezig zijn. Deze maatregel betekent dat de burgemeester een woning of lokaal en daarbij behorende erven mag sluiten en (indien aanwezig) een exploitatievergunning mag intrekken.
De beleidsregel is tot stand gekomen met inachtneming van de uitgangspunten van het landelijke drugsbeleid en in samenspraak met het Openbaar Ministerie en de politie. Samen met de gemeente zetten deze partijen zich in voor een harde aanpak van handel in verdovende middelen.

Beantwoorden

2 Hennepkwekerijen in de Binnenstad opgerold
Gisterenochtend trof de politie in de Binnenstad 2 hennepkwekerijen aan. Die bevonden zich op de Dijksestraat (300 hennepplanten) en het Hemelrijksdijkje (50 stuks). Tevens werd er diefstal van stroom geconstateerd, zo meldt wijkagent Maikel van Dijk.

Beantwoorden

Volgens mij werd er vanmorgen op de Rivierensingel thv het winkelcentrum en Maaslaan een hennepkwekerij ontmanteld

Beantwoorden

@Marianne op donderdag 2 juni 2016 om 12:21:
Bedankt voor jouw melding, we houden Brouwhuis nu extra in de gaten. Mocht je daarvan foto’s hebben gemaakt, fijn als je die mailt naar [email protected]

De hennepkwekerij aan het Luchtvaartplein is opgerold
In Helmond Oost ontdekte de politie vandaag een flatwoning die in zijn geheel was omgebouwd als hennepkwekerij. In die woning aan het Luchtvaartplein stonden 342 hennepplanten. Dat liet wijkagent Johan Meeuwsen zojuist weten.

Het lijk erop dat de politie vandaag een hennepdag houdt. Daar is dan ook wijkagent Monique van Lierop bij betrokken. Vanwege een mogelijke hennepkwekerij deed zij vandaag een rondje op recreatieplas Berkendonk, zie haar foto.

Beantwoorden

De hennepkwekerij aan de Maaslaan is opgerold
De politie heeft vanochtend in een woning aan de Maaslaan een hennepkwekerij aangetroffen. Marianne wist dat hierboven al rond het middaguur te melden.
Daar bleken 187 hennepplanten te staan. Alles werd in beslag genomen en vernietigd. De benodigde stroom werd illegaal afgetapt.

Beantwoorden

Binnen 8 dagen 2 hennepkwekerijen in de Heistraat opgerold
Vrijdag heeft de politie een hennepkwekerij in de Heistraat opgerold. Er stonden 280 hennepplanten en de benodigde stroom werd gestolen. Nader onderzoek volgt zo liet wijkagent Maikel van Dijk vanmiddag weten.
8 Dagen eerder, op donderdag 23 juni, werd er in die straat in de Binnenstad ook een hennepplantage aangetroffen. Daar stonden geen hennepplanten meer, maar ook daar werd diefstal van stroom geconstateerd. 1 Verdachte werd die ochtend aangehouden.

Beantwoorden

Moeten ze allemaal oprollen en de gebruikers ook

Beantwoorden

@Frank van Hout op zondag 3 juli 2016 om 18:07:

Wat een onzin. Een tevreden roker is geen probleemstoker. De overheid moet de thuisteelt vrijgeven, desnoods via gemeenteteelt. Het is de beste oplossing voor de problemen die gepaard gaan met illegale hennepteelt.

Beantwoorden

Het is net zoals met alcohol in de jaren 30. De vraag is er nou eenmaal en die gaat niet meer weg. Dan kun je als overheid beter controleren en belastingen er over verdienen dan dit gedoogbeleid wat alleen maar criminaliteit in de hand werkt

Beantwoorden

Vanmiddag heeft de politie 5 grote hennepplanten uit een tuin in het Volderhof in de Rijpelberg verwijderd. De politie klom over de schutting om de tuin te bereiken omdat de bewoners niet thuis waren.

Beantwoorden

De hennepkwekerij in de Hikspoorstraat is opgerold
Vanmorgen heeft de politie een hennepkwekerij ontmanteld in een woning aan de Hikspoorsstraat in Helmond West. Daar bleken 311 hennepplanten te staan en werd de stroom illegaal afgetapt. Er is niemand aangehouden, de politie doet nader onderzoek.

Beantwoorden

Ze hadden er flink wat werk aan van morgen …

Beantwoorden

Jammer

Beantwoorden
Gerrit van Schoonderwalt

Goed werk politie, ze moeten maar gewoon gaan werken.

Beantwoorden

Sund sund sund

Beantwoorden

Laat ze lekker blowen boeien

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *