3reacties

De wilgen in Dierdonk worden vervangen

De komende maanden plant de gemeente 42 nieuwe bomen in Dierdonk. Die vervangen de wilgen die daar al lange tijd voor overlast zorgen. Het gaat om de specifieke soort Salix alba ‘Sericea’. Deze wilgen worden weggehaald en daarvoor in de plaats worden de nieuwe bomen komende maanden geplant. De aanplant duurt tot eind maart 2018.
In Dierdonk zijn het afgelopen jaar opnieuw veel klachten geweest over de overlast van wilgen, die bij de aanleg van de wijk zijn geplant. Vorig jaar werd al een aantal van de wilgen vervangen. Het betrof toen bomen langs een deel van de Waterleliesingel en aan de Zevenstersingel. Voor het komende plantseizoen (november tot en met maart) staat de vervanging van de overige bomen op de rol.
De 42 nieuwe bomen zijn van 9 verschillende soorten, waaronder de linde, eik, esdoorn en tulpenboom. “Bij de boomkeuze is nadrukkelijk rekening gehouden met de waarde die deze boomsoorten hebben voor insecten zoals bijen en vlinders. Daarnaast wordt de variatie aan insecten groter door te kiezen voor meerdere boomsoorten” aldus de gemeente.
Plattegronden van de nieuw te planten bomen (pdf) en de te rooien wilgen (pdf).