Buiten is het 16 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.057 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
3reacties

De komende maanden plant de gemeente 42 nieuwe bomen in Dierdonk. Die vervangen de wilgen die daar al lange tijd voor overlast zorgen. Het gaat om de specifieke soort Salix alba ‘Sericea’. Deze wilgen worden weggehaald en daarvoor in de plaats worden de nieuwe bomen komende maanden geplant. De aanplant duurt tot eind maart 2018.
In Dierdonk zijn het afgelopen jaar opnieuw veel klachten geweest over de overlast van wilgen, die bij de aanleg van de wijk zijn geplant. Vorig jaar werd al een aantal van de wilgen vervangen. Het betrof toen bomen langs een deel van de Waterleliesingel en aan de Zevenstersingel. Voor het komende plantseizoen (november tot en met maart) staat de vervanging van de overige bomen op de rol.
De 42 nieuwe bomen zijn van 9 verschillende soorten, waaronder de linde, eik, esdoorn en tulpenboom. “Bij de boomkeuze is nadrukkelijk rekening gehouden met de waarde die deze boomsoorten hebben voor insecten zoals bijen en vlinders. Daarnaast wordt de variatie aan insecten groter door te kiezen voor meerdere boomsoorten” aldus de gemeente.
Plattegronden van de nieuw te planten bomen (pdf) en de te rooien wilgen (pdf).

3 reacties:

Wat een beleid is dit nou weer; wanneer in de Rijpel een zieke boom verwijderd zou moeten krijg je van opzichter gemeente het antwoord dat er dan geen nieuwe voor in plaats komt.
Het zelfde antwoord kreeg ik op mijn vraag of de wortels van een boom voor mijn garagepoort “gekapt” konden worden omdat de tegels zover omhoog zijn gekomen dat het regenwater mijn tuin instroomde. ????
Er zijn dus echt wel wijken die een voorkeurs behandeling krijgen terwijl andere wijken steeds verder verpauperen.

Beantwoorden

idd snoebel…

Beantwoorden

waarom geep appelboom of perenboom. Daar hebben we tenminste nog wat aan als Helmonders.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *