3reacties

Draaideurcrimineel 2 jaar achter tralies


Een 42-jarige veelpleger kreeg dinsdag door de rechtbank een ISD-maatregel opgelegd waardoor hij voor 2 jaar wordt opgesloten. Deze Helmondse draaideurcrimineel werd dit keer veroordeeld voor heling van een fiets (op 18 januari), het met de dood bedreigen van een hulpverlener van de verslavingsinstelling Novadic-Kentron (4 april) en diefstal van een fles Port bij Albert Heijn XL aan de Torenstraat waarbij hij tijdens zijn aanhouding geweld gebruikte (13 april).
Plaatsing in een Inrichting voor Stelselmatige Daders (beter bekend als de ISD-maatregel) kan worden opgelegd aan meerderjarige veelplegers. Daarmee kunnen zij voor maximaal 2 jaar vastgezet worden. Belangrijkste doel van de maatregel is de beveiliging van de maatschappij. Immers, door hen lang op te sluiten, wordt het hen feitelijk onmogelijk gemaakt in die periode delicten te plegen. Per jaar voorkomt de ISD-aanpak in Nederland zo’n 3000 strafzaken en 5000 strafbare feiten, aldus (pdf) minister Ivo Opstelten. Daarnaast wordt met deze maatregel geprobeerd het recidiverisico via gedragsbeïnvloeding te verminderen.
Om even kennis te maken met de nu veroordeelde Helmonder: hij staat geregistreerd als een zeer actieve veelpleger en stelselmatige dader. Sinds 1986, op veertienjarige leeftijd, komt hij al in aanraking met politie en justitie. Zijn Uittreksel Justitiële Documentatie beslaat inmiddels 34 pagina’s. In de afgelopen 5 jaar bracht hij opgeteld 16 maanden in detentie door. In de periode daarvoor kreeg hij ook al een ISD-maatregel opgelegd. Dat alles blijkt uit de uitspraak (pdf) van de rechtbank in Den Bosch.

Nieuw Helmonds nieuws
3 reacties
Reageer

Kunnen ze em niet met superlijm aan die tralies plekken?

De fles Port was dus de druppel die de emmer deed overlopen. :-)
Blijf van onze drank af!

'lang'

Uhuh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: