20reacties

Drugspand op het Haagplein gesloten


Burgemeester Elly Blanksma heeft vandaag een woning aan het Haagplein voor 4 maanden gesloten. In deze woning in ‘t Haagje is een hoeveelheid drugs aangetroffen die boven de norm voor eigen gebruik ligt en er zijn geen bijzondere omstandigheden om af te zien van tijdelijke sluiting.
De politie had een onderzoek ingesteld bij de woning. Zij trof bij het doorzoeken daarvan in totaal 32,3 gram cocaïne en 102,7 gram hennep aan. Cocaïne is als harddrugs aangewezen in lijst I van de Opiumwet en hennep is als softdrugs aangewezen in lijst II van de Opiumwet. Zowel harddrugs als softdrugs vallen onder de verbodsbepalingen van artikel 3 van de Opiumwet.
De politie heeft haar bevindingen gerapporteerd aan de burgemeester. Op basis van deze rapportage heeft zij de tijdelijke sluiting per brief aangekondigd bij de eigenaar en de huurders van de woning. Beiden hebben vervolgens zienswijze ingediend, waarna Blanksma dit besluit heeft genomen.

Nieuw Helmonds nieuws
20 reacties
Reageer

Nou jongens dat is wel echt een goudmijn hoor ????

Ik snap dat ze drugscriminaliteit tegen moeten houden maar deze hoeveelheid een pand voor 4 maanden sluiten?? Hoe wil je mensen de shit in helpen. En dan praat ik over huurder en verhuurder.

Je zou maar verhuurder zijn en het blijkt dat in jou pand drugs gevonden wordt, waar jij dus niks aan kan doen. Vang je even 12 maanden geen huur en jou kosten lopen wel door..
Dat lijkt me de verkeerde mensen straffen..

@Jeroen op woensdag 28 maart 2018 om 12:36:

Ik weet niet hoe het daar is, maar meestal zijn het woningwetwoningen van de woningbouw. Die zijn meestal blij dat zulke verhuurders eruit worden gezet, want zelf kunnen ze dat niet. Vaak is er ook wel wat meer aan de hand dan alleen die drugs.

Zoals altijd is er wel weer commentaar, gegrond of ongegrond.
Gewoon slot erop en klaar is Kees.
Dat die gasten in de problemen komen, hebben ze aan zichzelf te danken. Ik heb er totaal geen medelijden mee! En een woningbouwvereniging overleeft die periode financieel best wel.

Nog even en ze sluiten ook al voor een joint in je eigen huis ????????????????

Manuela Lierop

Ongelooflijk drugspand laat me niet lachen. Ze doen net of het een koffieshop pfff

Franskuh van de Voort

Aanstellers social media verzint ook veel

Selina van Lierop

Zie je, dat is nu precies wat ik bedoel met mijn berichtje van afgelopen woensdag.Ik zie het nut (en genot) niet in van een joint en nog minder van een koffieshop. Je kunt je ook goed voelen zonder!

Foei punt-uit! Dat is jouw mening, maar die wordt niet gedeeld door velen........

Ik geniet van mijn jointje ! Kan ik van drank niet zdggdn

@Maus op donderdag 29 maart 2018 om 14:19:

gun ik je van harte, dat jointje "muis"! Als jij je maar goed voelt!
(de "e" zit trouwens gewoon boven de "d" hoor, maar dat zal door het jointje zijn gekomen?)

Burgemeester heeft een stoel gegreegen om vrouw en kinderenop straat te zetten,,,, deug,niet
Ik heb nooit gezien dat er ies,,, te koop,,, was
Burgemeester je gebuikt het of je,, verkoopt het dat is een ander verhaal burgemees
Maar ze moeten jou kinderen eenst op straat zetten dat doet zeer pijn ,,,,,,,,,,,,
Burgemeester hebben die kinderen soms ook gebeukt ik denkt het niet maar,,, ik gooi die kinder tou maar straat dank uuu wel
Dank u wel burgemeester

kinder kunne hier niets mee tu maken en moeder ook niet als bij jou bugermeester wiet binne legen gooije wat je niet weet kijken hof jii er ook uit gaat hep een hart bugermeester

De Hoeveelheid cocaine en hennep is voldoende om aan te kunnen tonen dat het hier om een zogenaamde handelsvoorraad gaat mochten de ouders van de kinderen die de meneer hier boven noemt dit voor eigen gebruik hebben vind ik dat zeer gevaarlijk ten aanzien van de opvoedkundigevaardigheden van deze ouders.
Helaas zijn de kinderen de dupe maar dat was bij de ouders bij voorbaat bekend.
Dit is mijn uitspraak en hierbij laat ik het

DeRijdendeRechter

@DeRijdendeRechter op vrijdag 30 maart 2018 om 22:47:

Willem van der P. in Leende had het grootste Europese drugslab op zijn erf (in een van zijn loodsen) en hij wist daar naar eigen zeggen ook niks van. De eis is 5 jaar cel. Een rechter moet nog oordelen.

In onderhavige zaak is voldoende onderzoek gedaan. In het woonhuis worden middelen aangetroffen die daar niet mogen zijn. Het speelt geen rol of het gaat ten behoeve van eigen gebruik of handelsvoorraad.

De huurder van de woning kan beter contact opnemen met de verhuurder teneinde te proberen de huurovereenkomst in stand te houden.
De bewoonster heeft een betalingsverplichting voor de huur. Ook als de woning gedurende 4 maanden wordt gesloten.

Zonder regeling gaat de verhuurder vrijwel zeker naar de kantonrechter teneinde de huurovereenkomst te ontbinden.

Misschien kan de bewoonster een rechter overtuigen dat de burgemeester ongelijk heeft.

Goed dat Blanksma ingrijpt bij drugspanden. Nu huilie huilie doen is te laat. Gewoon van te voren nadenken hoeveel je voor eigen gebruik in huis haalt, want bij meer ben je de pias.
Heel gemakkelijk zullen ze trouwens niet aan nieuwe woning komen want je komt op een zwarte lijst bij Wooniezie.

Piet de Wilde

Je hebt wijsneuzen en je hebt fatsoenlijke mensen deze mensen hebben geen schulden geen problemen geven geen overlast en ja als de moeder niet weet dat haar man stiekem gebruikt dan is het verschrikkelijk als je door een toedoen van een ander op straat word gezet de mensen willen zich overal mee bemoeien en de wijsneus uithangen maar als je niets weet van het hele verhaal dan hou aub je commentaar voor je en zo niet dan kom je naar het haagplein toe dan zal ik ervoor zorgen dat je je commentaar wel voor je houd!

En als jullie dan zo goed alles weten zijn jullie dan soms de verraders dan moet je mee de tering in je keel krijgen want een verrader staat boven een moordenaar

zoals ik heb gelezen is het huis gesloten ivm een onderzoek naar witwaspraktijken in dit kader mag je dan ook gerust aannemen dat de gevonden drugs niet voor eigen gebruik waren want ik heb nog nooit een drugsverslaafde gezien of tegengekomen naar wie een witwasonderzoek liep dus de vermoorde onschuld spelen en woorden als "tering in je keel krijgen" toont de herkomst van dit allooi.

DeRijdendeRechter

Denken jullie nou echt dat iemand dit verraden heeft??wat valt er te verraden dan?klopt er iets niet? als alles naar behoren is valt er niks te verraden,deze zaak heeft zichzelf in de aandacht gezet,op grote voet leven,alle aandacht naar je toe trekken, facebook!!! TAXI!!! kroegen!!! mond op mond reclame!!!

@Janssen op zondag 1 april 2018 om 10:42:

kan het wat minder?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: