Eindhovense oplichter aangehouden


Gisteravond rond 21.35 uur hield de politie in een woning in Helmond een 25-jarige man uit Eindhoven aan. Hij wordt verdacht van oplichting. Een tweede verdachte wist te ontkomen. De Eindhovenaar is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor verder onderzoek.
Het duo hadden een afspraak in de woning voor de koop van een auto. Een Helmonder had zijn auto te koop aangeboden via internet en de 2 verdachten hadden interesse. Na een proefritje werd tot koop overgegaan en betaalde de man via een app op de telefoon. Het bleek echter te gaan om een nep betaal-app. De verkoper vertrouwde het niet en alarmeerde de politie.
Pas op voor nep betaal-apps, zo waarschuwt de politie. “We krijgen regelmatig meldingen van mensen die op deze manier zijn opgelicht. Na het plaatsen van spullen op internet komt een koper langs voor de koop. De koper maakt ter plekke het geld over met een betaal-app. Je kijkt mee en ziet dat het geld van zijn of haar rekening wordt afgeschreven. De koper neemt de spullen mee en pas later kom je er achter dat het geld nooit op je rekening is bijgeschreven. De betaal-app blijkt nep en je bent dus opgelicht.”
Denk je dat je slachtoffer bent geworden van oplichting, dan kunt je op meerdere manieren aangifte doen: via internet (www.politie.nl), telefonisch (via 0900-8844) of op een politiebureau.

Nieuw Helmonds nieuws
0 reacties
Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: