Buiten is het 10 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.099 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Gisteravond rond 21.35 uur hield de politie in een woning in Helmond een 25-jarige man uit Eindhoven aan. Hij wordt verdacht van oplichting. Een tweede verdachte wist te ontkomen. De Eindhovenaar is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor verder onderzoek.
Het duo hadden een afspraak in de woning voor de koop van een auto. Een Helmonder had zijn auto te koop aangeboden via internet en de 2 verdachten hadden interesse. Na een proefritje werd tot koop overgegaan en betaalde de man via een app op de telefoon. Het bleek echter te gaan om een nep betaal-app. De verkoper vertrouwde het niet en alarmeerde de politie.
Pas op voor nep betaal-apps, zo waarschuwt de politie. “We krijgen regelmatig meldingen van mensen die op deze manier zijn opgelicht. Na het plaatsen van spullen op internet komt een koper langs voor de koop. De koper maakt ter plekke het geld over met een betaal-app. Je kijkt mee en ziet dat het geld van zijn of haar rekening wordt afgeschreven. De koper neemt de spullen mee en pas later kom je er achter dat het geld nooit op je rekening is bijgeschreven. De betaal-app blijkt nep en je bent dus opgelicht.”
Denk je dat je slachtoffer bent geworden van oplichting, dan kunt je op meerdere manieren aangifte doen: via internet (www.politie.nl), telefonisch (via 0900-8844) of op een politiebureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *