1reactie

Elkerliek gaat zuinig om met straling


In het Elkerliek wordt zuinig omgegaan met straling. Dat blijkt uit onderzoek dat het RIVM onlangs deed naar de stralingsdosis bij radiologie-onderzoeken in alle centra in Nederland.
Het onderzoek van het RIVM richtte zich vooral op de CT-onderzoeken. Een CT brengt namelijk verreweg de hoogste stralingsbelasting voor de patiënt met zich mee. Door middel van CT kun je afbeeldingen maken van doorsneden van een  lichaam door gebruik te maken van röntgenstraling.
Vergeleken met andere centra in Nederland worden de onderzoeken in het Elkerliek ziekenhuis uitgevoerd met een dosis ver onder het gemiddelde. Dit betekent concreet dat patiënten minimale schade ondervinden ten gevolge van CT-onderzoeken, zo laat het ziekenhuis weten.
Straling kan schadelijk zijn voor patiënten. Daarom streeft men er naar om de dosis straling bij radiologische onderzoeken voor patiënten zo laag mogelijk te houden. Deze positieve uitkomst voor het Elkerliek is met name te danken aan de inspanningen die er vanuit Radiologie in samenwerking met Klinische Fysica worden verricht om de patiëntendosis te minimaliseren en waar mogelijk verder te optimaliseren.

Nieuw Helmonds nieuws
1 reactie
Reageer

goed bezig werkt mijn mobiel tenminste weer in die omgeving

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: