Buiten is het 16 graden, binnen zit al 15 jaar šŸ˜»

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 97.469 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
1reactie

In het Elkerliek wordt zuinig omgegaan met straling. Dat blijkt uit onderzoek dat het RIVM onlangs deed naar de stralingsdosis bij radiologie-onderzoeken in alle centra in Nederland.
Het onderzoek van het RIVM richtte zich vooral op de CT-onderzoeken. Een CT brengt namelijk verreweg de hoogste stralingsbelasting voor de patiĆ«nt met zich mee. Door middel van CT kun je afbeeldingen maken van doorsneden van eenĀ  lichaam door gebruik te maken van rƶntgenstraling.
Vergeleken met andere centra in Nederland worden de onderzoeken in het Elkerliek ziekenhuis uitgevoerd met een dosis ver onder het gemiddelde. Dit betekent concreet dat patiƫnten minimale schade ondervinden ten gevolge van CT-onderzoeken, zo laat het ziekenhuis weten.
Straling kan schadelijk zijn voor patiƫnten. Daarom streeft men er naar om de dosis straling bij radiologische onderzoeken voor patiƫnten zo laag mogelijk te houden. Deze positieve uitkomst voor het Elkerliek is met name te danken aan de inspanningen die er vanuit Radiologie in samenwerking met Klinische Fysica worden verricht om de patiƫntendosis te minimaliseren en waar mogelijk verder te optimaliseren.

1 reactie:

goed bezig werkt mijn mobiel tenminste weer in die omgeving

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *