11reacties

Fietsster gezocht die oudere vrouw aanreed


Op donderdagavond 14 april (de dag voor goede vrijdag) om 19.15 uur loopt een ouder echtpaar in de tunnel (Nelson Mandela genaamd) onder het spoor bij station Helmond. Een fietsster kwam roepend aanrijden en probeert het oudere stel te ontwijken, maar dat lukte niet. De vrouw van het ouder echtpaar wordt geraakt door de fietsster en komt ten val. Ook de fietsster zelf valt door deze botsing. De fietsster stapt na het ongeval op haar fiets en rijdt zonder gegevens uit te wisselen in de richting van de Annawijk.

De oudere vrouw is daarbij dusdanig gewond geraakt dat zij er nog langere tijd zoet mee is. Ondanks dat het al even geleden is, wil de politie graag de betrokken fietsster opsporen. Ze zoeken een 20 tot 35-jarige vrouw met een bruin/groene oude Gazelle damesfiets. Ze heeft kort zwart haar en is ongeveer 1,70 meter lang en heeft een gezet postuur.
Bent jij de vrouw die de politie zoekt, dan vragen ze om contact met hen op te nemen. Of heb je destijds iets gezien of weet jij misschien meer? Dan kun je dat de politie laten weten via dit tipformulier of telefonisch via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

In de reacties hieronder staan updates.

Nieuw Helmonds nieuws
11 reacties
Reageer

Ik bent niet die vrouw, maar vervelend is dit wel. Aan de bewuste vrouw dan ook de oproep, blijf hier niet mee rondlipen(fietsen), maar treed naar voren.
Wellicht kunt u die oudjes nog aanklagen voor het ten val brengen, ik ken een recent geval met een ex-minister en toen wist de politie meteen te spreken over poging tot doodslag.

Over de schuldvraag kan de politie geen informatie geven. De fietsster die betrokken was bij het ongeval heeft haar fietstocht voorgezet zonder haar identiteit kenbaar te maken. Dat kan strafbaar zijn. Mogelijk heeft zij de gevolgen die de botsing had met de oudere mevrouw niet goed ingeschat.

Update 1:
De politie heeft vanmiddag onderstaande foto vrijgegeven van de gezochte fietsster die de 68-jarige vrouw aanreed bij het station Helmond. Niet de meest duidelijke foto natuurlijk, maar beter dan geen foto. De dader verliet de plaats van het ongeval (hetgeen niet mag) en het slachtoffer liep zwaar letsel op. Meer informatie daarover lees je bovenaan.
Herken je haar, was je getuige of weet je meer, dan kun je dat aan de politie laten weten. Dat kan via de Opsporingstiplijn op 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Gewoon levensgevaarlijk daar! Ben ook een keer daar gevallen met mijn fiets omdat ik voor iemand moest uitwijken en kwam daar hard ten val! Ze moeten eens beginnen met die gladde tegels daar weg halen en zorgen dat fietsers daar niet kunnen fietsen, maar over het fietspad moeten.

Maandag geeft de politie beelden vrij van de gezochte fietsster in het opsporingsprogramma Bureau Brabant op Omroep Brabant.

Update 2:
Zoals vrijdag aangekondigd, maakte de politie vandaag de opsporingsbeelden openbaar van de gezochte fietsster. Zoals je hierboven kunt lezen reed zij in april een 68-jarige vrouw aan bij het station Helmond en liet haar met zwaar letsel achter. De dader viel ook, maar stond snel op en reed weg.
De fietsster heeft zich nog steeds niet gemeld. De politie neemt het voorval hoog op en vandaar deze opsporingsbeelden. Herken je haar of denk je belangrijke informatie te hebben, dan vraagt de politie je om hen te bellen op het gratis telefoonnummer 0800-6070. Je kunt ook bellen met Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Ik ken "de dame" niet, maar die moet nu toch wel herkend worden??

Aanvullend op update 2, vanochtend twitterde Bureau Brabant:

#HELPMEE! Deze fietsster heeft op de #Stationsstraat in #Helmond een vrouw met HOGE SNELHEID aangereden en haar vervolgens gewond achter gelaten. Wie herkent deze doorrijdster?

Met daarbij deze bewakingsbeelden:

Wat is er nu zo moeilijk, om te stoppen en te helpen? Een ongeluk kan toch gebeuren? Maar fiets niet door bij datgene wat je veroorzaakt hebt. Tjongejonge, laffe streek.

Monique Garcia Naranjo-Ottenheijm

Update 3:
De fietsster die op de Stationsstraat de oudere vrouw met hoge snelheid aanreed en gewond achter liet, heeft zichzelf bij de politie gemeld. Zij herkende zichzelf van de beelden die vorige week verspreid werden.

Aanvullend op update 3:

De gezochte fietsster is 34 jaar en woont in Helmond. Zij meldde zichzelf zondag op het politiebureau. Dat liet de politie woordvoering zojuist weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: