Buiten is het 13 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 108.530 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
5reacties

Op donderdagavond 14 april (de dag voor goede vrijdag) om 19.15 uur loopt een ouder echtpaar in de tunnel (Nelson Mandela genaamd) onder het spoor bij station Helmond. Een fietsster kwam roepend aanrijden en probeert het oudere stel te ontwijken, maar dat lukte niet. De vrouw van het ouder echtpaar wordt geraakt door de fietsster en komt ten val. Ook de fietsster zelf valt door deze botsing. De fietsster stapt na het ongeval op haar fiets en rijdt zonder gegevens uit te wisselen in de richting van de Annawijk.

De oudere vrouw is daarbij dusdanig gewond geraakt dat zij er nog langere tijd zoet mee is. Ondanks dat het al even geleden is, wil de politie graag de betrokken fietsster opsporen. Ze zoeken een 20 tot 35-jarige vrouw met een bruin/groene oude Gazelle damesfiets. Ze heeft kort zwart haar en is ongeveer 1,70 meter lang en heeft een gezet postuur.
Bent jij de vrouw die de politie zoekt, dan vragen ze om contact met hen op te nemen. Of heb je destijds iets gezien of weet jij misschien meer? Dan kun je dat de politie laten weten via dit tipformulier of telefonisch via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

In de reacties hieronder staat een update.

5 reacties:

Ik bent niet die vrouw, maar vervelend is dit wel. Aan de bewuste vrouw dan ook de oproep, blijf hier niet mee rondlipen(fietsen), maar treed naar voren.
Wellicht kunt u die oudjes nog aanklagen voor het ten val brengen, ik ken een recent geval met een ex-minister en toen wist de politie meteen te spreken over poging tot doodslag.

Beantwoorden

Over de schuldvraag kan de politie geen informatie geven. De fietsster die betrokken was bij het ongeval heeft haar fietstocht voorgezet zonder haar identiteit kenbaar te maken. Dat kan strafbaar zijn. Mogelijk heeft zij de gevolgen die de botsing had met de oudere mevrouw niet goed ingeschat.

Beantwoorden

Update 1:
De politie heeft vanmiddag onderstaande foto vrijgegeven van de gezochte fietsster die de 68-jarige vrouw aanreed bij het station Helmond. Niet de meest duidelijke foto natuurlijk, maar beter dan geen foto. Het slachtoffer liep zwaar letsel op. Meer informatie daarover lees je bovenaan.
Herken je haar, was je getuige of weet je meer, dan kun je dat aan de politie laten weten. Dat kan via de Opsporingstiplijn op 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Beantwoorden

Gewoon levensgevaarlijk daar! Ben ook een keer daar gevallen met mijn fiets omdat ik voor iemand moest uitwijken en kwam daar hard ten val! Ze moeten eens beginnen met die gladde tegels daar weg halen en zorgen dat fietsers daar niet kunnen fietsen, maar over het fietspad moeten.

Beantwoorden

Maandag geeft de politie beelden vrij van de gezochte fietsster in het opsporingsprogramma Bureau Brabant op Omroep Brabant.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *