2reacties

Glas-in-lood-raam (1955) nu in Westwijzer


De restauratie van het glas-in-lood-raam uit de voormalige basisschool de Troubadour aan de Itterestraat is klaar. Het heeft een nieuwe plek gekregen in Westwijzer.
Het raam, dat hing in de hal van de voormalige Tharcisiussschool, gaat over de Romeinse jongeling naar wie de school vernoemd is. Deze werd later de basisschool de Troubadour, die op zijn beurt weer opging in de dit jaar geopende Westwijzer. Het raam, bestaande uit 3 delen met een totale afmeting van 3,30 bij 1,50 meter, is in 1955 gemaakt door kunstenaar Sjef van der Voort.
Op onderstaande foto (gemaakt door Pressvisuals.com) links de zoon van Sjef van der Voort en rechts wethouder Frans Stienen (wethouder Stedelijke ontwikkeling en Cultuur). Zij onthulden gisteren samen het gerestaureerde raam in Westwijzer..

Nieuw Helmonds nieuws
2 reacties
Reageer

Prachtig gerestaureerd raam, met zorg opnieuw geplaatst in een gebouw dat gezien mag worden. Jammer genoeg is de naam van de maker fout: Sjef van de Voort heeft zijn hele leven Sjef van der Voort geheten.

Marcel van der Voort

@Marcel van der Voort op donderdag 13 november 2014 om 17:01:

Je hebt helemaal gelijk, we hebben de letter r zojuist toegevoegd.
We baseerden ons op de gegevens die de gemeente verstrekte en controleerden dat niet. Maar inmiddels hebben we dat wel gedaan. Op pagina 7 van de Nieuwsbrief van Helmond West (september 2014) staat zijn naam duidelijk op de foto rechtsonder.
In die zoektocht kwamen we deze foto's van de bijeenkomst gisteren tegen die werden gemaakt door Foto Peet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: