Buiten is het 17 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.609 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

De restauratie van het glas-in-lood-raam uit de voormalige basisschool de Troubadour aan de Itterestraat is klaar. Het heeft een nieuwe plek gekregen in Westwijzer.
Het raam, dat hing in de hal van de voormalige Tharcisiussschool, gaat over de Romeinse jongeling naar wie de school vernoemd is. Deze werd later de basisschool de Troubadour, die op zijn beurt weer opging in de dit jaar geopende Westwijzer. Het raam, bestaande uit 3 delen met een totale afmeting van 3,30 bij 1,50 meter, is in 1955 gemaakt door kunstenaar Sjef van der Voort.
Op onderstaande foto (gemaakt door Pressvisuals.com) links de zoon van Sjef van der Voort en rechts wethouder Frans Stienen (wethouder Stedelijke ontwikkeling en Cultuur). Zij onthulden gisteren samen het gerestaureerde raam in Westwijzer..

2 reacties:

Prachtig gerestaureerd raam, met zorg opnieuw geplaatst in een gebouw dat gezien mag worden. Jammer genoeg is de naam van de maker fout: Sjef van de Voort heeft zijn hele leven Sjef van der Voort geheten.

Beantwoorden

@Marcel van der Voort op donderdag 13 november 2014 om 17:01:

Je hebt helemaal gelijk, we hebben de letter r zojuist toegevoegd.
We baseerden ons op de gegevens die de gemeente verstrekte en controleerden dat niet. Maar inmiddels hebben we dat wel gedaan. Op pagina 7 van de Nieuwsbrief van Helmond West (september 2014) staat zijn naam duidelijk op de foto rechtsonder.
In die zoektocht kwamen we deze foto’s van de bijeenkomst gisteren tegen die werden gemaakt door Foto Peet.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *