6reacties

Gratis je kapotte fietsverlichting laten maken


Nu het weer later licht en vroeger donker wordt, houdt Veilig Verkeer Nederland (VVN) afdeling Helmond weer een fietsverlichtingsactie. Volgende week vrijdag tussen 17.00 en 20.00 uur kun je voor het controleren en (zo nodig) gratis repareren van je fietsverlichting terecht op het parkeerterrein bij de Jumbo in Mierlo-Hout. Elke Helmonder is van harte welkom.
Een derde van alle fietsers in Nederland heeft onvoldoende of geen verlichting. Het gebruik van fietsverlichting verlaagt de kans op een ongeval in het donker met naar schatting 17%. Dat meldde Tweewieler een jaar geleden.
Tijdens deze donker dagen richten de VVN-vrijwilligers zich vooral op leerlingen van het Helmondse voortgezet onderwijs. Daarom volgen er bij de meeste middelbare scholen nog meer van dergelijke publieksvriendelijke acties. “Maar na deze acties gaat de politie streng handhaven en de mogelijke bekeuring is dan bepaald niet gratis” zo meldt VVN-Helmond fijntjes. “Dus profiteer ervan nu het kan: veel veiliger en mogelijk ook veel voordeliger.”

Nieuw Helmonds nieuws
6 reacties
Reageer

Goede actie van VVN! ????

En daarna controle inde stad Helmond om de fietsers en brommers een boete te geven .

Henriette van Schijndel

Dat komt voor mij goed uit,mijn dynamo en lampen zijn eraf getrapt,dat zal ik eens mooi laten repareren.

Goed plan. En hierna streng controleren. Levensgevaarlijk en lijkt wel dat géén verlichting voort normaal is. Aanpakken.

#trotsophelmond. Goed bezig en hierna controleren en flink beboeten. Levensgevaarlijk maar dat realiseert men zich blijkbaar niet. (Ook wandelaars)

Marja Verbakel

Goede actie maar ik zou het nog beter vinden als de politie bij het uitdelen van een bekeuring gelijk een goedkoop setje fietsverlichting uitdeelden als teken om er ook voor de burger te zijn. ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: