Buiten is het 13 graden, binnen zit al 15 jaar šŸ˜»

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.139 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Nu het weer later licht en vroeger donker wordt, houdt Veilig Verkeer Nederland (VVN) afdeling Helmond weer een fietsverlichtingsactie. Volgende week vrijdag tussen 17.00 en 20.00 uur kun je voor het controleren en (zo nodig) gratis repareren van je fietsverlichting terecht op het parkeerterrein bij de Jumbo in Mierlo-Hout. Elke Helmonder is van harte welkom.
Een derde van alle fietsers in Nederland heeft onvoldoende of geen verlichting. Het gebruik van fietsverlichting verlaagt de kans op een ongeval in het donker met naar schatting 17%. Dat meldde Tweewieler een jaar geleden.
Tijdens deze donker dagen richten de VVN-vrijwilligers zich vooral op leerlingen van het Helmondse voortgezet onderwijs. Daarom volgen er bij de meeste middelbare scholen nog meer van dergelijke publieksvriendelijke acties. “Maar na deze acties gaat de politie streng handhaven en de mogelijke bekeuring is dan bepaald niet gratis” zo meldt VVN-Helmond fijntjes. “Dus profiteer ervan nu het kan: veel veiliger en mogelijk ook veel voordeliger.”

0 reacties:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *