Buiten is het 18 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 97.593 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
6reacties

Nu het weer later licht en vroeger donker wordt, houdt Veilig Verkeer Nederland (VVN) afdeling Helmond weer een fietsverlichtingsactie. Volgende week vrijdag tussen 17.00 en 20.00 uur kun je voor het controleren en (zo nodig) gratis repareren van je fietsverlichting terecht op het parkeerterrein bij de Jumbo in Mierlo-Hout. Elke Helmonder is van harte welkom.
Een derde van alle fietsers in Nederland heeft onvoldoende of geen verlichting. Het gebruik van fietsverlichting verlaagt de kans op een ongeval in het donker met naar schatting 17%. Dat meldde Tweewieler een jaar geleden.
Tijdens deze donker dagen richten de VVN-vrijwilligers zich vooral op leerlingen van het Helmondse voortgezet onderwijs. Daarom volgen er bij de meeste middelbare scholen nog meer van dergelijke publieksvriendelijke acties. “Maar na deze acties gaat de politie streng handhaven en de mogelijke bekeuring is dan bepaald niet gratis” zo meldt VVN-Helmond fijntjes. “Dus profiteer ervan nu het kan: veel veiliger en mogelijk ook veel voordeliger.”

6 reacties:

Goede actie van VVN! ????

Beantwoorden

En daarna controle inde stad Helmond om de fietsers en brommers een boete te geven .

Beantwoorden
Henriette van Schijndel

Dat komt voor mij goed uit,mijn dynamo en lampen zijn eraf getrapt,dat zal ik eens mooi laten repareren.

Beantwoorden

Goed plan. En hierna streng controleren. Levensgevaarlijk en lijkt wel dat géén verlichting voort normaal is. Aanpakken.

Beantwoorden

#trotsophelmond. Goed bezig en hierna controleren en flink beboeten. Levensgevaarlijk maar dat realiseert men zich blijkbaar niet. (Ook wandelaars)

Beantwoorden

Goede actie maar ik zou het nog beter vinden als de politie bij het uitdelen van een bekeuring gelijk een goedkoop setje fietsverlichting uitdeelden als teken om er ook voor de burger te zijn. 😉

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *