23reacties

Grootschalige actie levert veel overtredingen


Bij een grootschalige actie door verschillende organisaties is gisteren op diverse plekken in de Helmondse binnenstad een breed scala aan overtredingen geconstateerd. Er werden onder andere 2 panden en een bovenwoning gesloten, handelshoeveelheden soft- en harddrugs in beslag genomen, tientallen verkeersboetes uitgeschreven en duizenden euro’s aan openstaande belastingen geïnd.

Een winkel waar etenswaren worden verkocht werd per direct gesloten, omdat de hygiëne zo slecht was dat de voedselveiligheid in gevaar kwam. Zo werd er onder andere ongedierte aangetroffen. De winkel staat inmiddels onder verscherpt toezicht totdat de situatie is verbeterd.
De politie hield tijdens de actie ook een man aan in zijn woning. Hij wordt ervan verdacht dat hij vanuit zijn huis in drugs dealde. Tijdens de actiedag gisteren werd gecontroleerd bij de woning. Daarbij werd geconstateerd dat iemand naar binnen ging en drugs kocht. Ook deze afnemer is aangehouden en na verhoor weer heengezonden. Voor hem is direct hulpverlening ingeschakeld. In het huis werd een handelshoeveelheid harddrugs gevonden. De bewoner is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Bij een horecagelegenheid werd een handelshoeveelheid soft- en harddrugs en 1250 euro aan contant geld in beslag genomen. Ook was duidelijk te zien dat er lachgas werd verkocht. Omdat de bovenwoning vermoedelijk tegen de regels bewoond wordt, is dat deel van het pand direct gesloten.
In totaal werden er 5 panden gecontroleerd. Op sommige plekken bleek de brandveiligheid niet op orde, werden er milieuovertredingen geconstateerd en bestaan er vermoedens van sociale zekerheidsfraude. Alle overtredingen worden door de betrokken instanties verder onderzocht.
De grote controle van politie en Belastingdienst bij De Braak leverde 7000 euro en diverse bekeuringen op.

Doel van de integrale actie in de binnenstad was informatie vergaren, het aanpakken van misstanden en het verstoren van criminele activiteiten. Bij de actie waren in totaal 80 medewerkers betrokken van politie, Belastingdienst, Openbaar Ministerie, gemeente, boa’s, vreemdelingenpolitie, Senzer, Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant, de Veiligheidsregio Brabant Zuidoost (VRBZO), douane en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Alle controles werden uitgevoerd met inachtneming van de RIVM-richtlijnen vanwege het coronavirus.
“Helmond moet voor onze inwoners een fijne en vooral veilige plek zijn om te wonen en werken” zegt burgemeester Elly Blanksma. “Het is een taak van de overheid om erop toe te zien dat wet- en regelgeving wordt nageleefd en iedereen eerlijke kansen krijgt. Politie, Belastingdienst, de gemeente Helmond, het Openbaar Ministerie maken zich samen sterk voor een veilige binnenstad en zetten zich samen met andere organisaties in om overtredingen en criminaliteit aan te pakken. Samenwerken loont, dat blijkt wel uit de actie van gisteren,” concludeert Blanksma tevreden.

Meldingen van inwoners helpen bij de aanpak van criminaliteit. Inwoners die verdachte situaties zien of het vermoeden dat er in hun buurt criminele activiteiten plaatsvinden, kunnen dat melden bij de politie via 0900 88 44. Melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800 70 00. Dit is het onafhankelijke meldpunt waar inwoners anoniem informatie kunnen geven over criminaliteit.

Wim van den Broek maakte de foto van de burgemeester. 

Nieuw Helmonds nieuws
23 reacties
Reageer

Applaus voor de politie

Prachtig . Moet er wel bij vermelden dat ik zelf ook eens met dr politie heb gebeld ivm verdachte situatie en toen werd gezegd dat ze niet op elk telefoontje go gen kijken. Dus ik bel niet meer.

Bent er maar trots op

Toch wel triest dat alleen de zin dat de actie bij de braak 7000 euro opleverde blijft hangen!!!

Watertoren parkeerplaats , na 10 u , of durven jullie daar niet te komen

Harriet Meulendijks

Om welke restaurant gaat het?.

Gertje van Bussel

@jeffrey ben je nou je dealer kwijt boehoe

80 medewerkers en 7000 euro aan
Belasting geld geïncasseerd 👌

Goedzo. Minder drugs, onveilige eetgelegenheden sluiten en zorgen dat iedereen zijn boetes betaalt. Als je daar moeite mee hebt dan ben je waarschijnlijk opgelucht dat ze jou niet hebben gepakt.

@Lia op vrijdag 19 juni 2020 om 13:37:

Het kan zijn dat ze dan al bezig zijn met een onderzoek.
Ze kunnen natuurlijk niet zeggen dat ze er mee bezig zijn. Dit kan het onderzoek schaden.
Dus wees toch alert en meldt het wel.

@Henk op vrijdag 19 juni 2020 om 13:55:

Dit geeft juist weer nieuwe openingen.
Nu kan hij het gat opvullen die zijn dealer heeft nagelaten.
Dan verdient die geld en kan zijn eigen scheisse gebruiken.

De wereld weer iets veiliger gemaakt de helden

Jos Fleurkens

Jonge ga boeve vangen man stelletje bloedzuigers

Wesley Vermeulen

Mooi zo! Al weer wa zooi opgeruimd.

Ellen van de Mortel

Wie gaat er nou belasting innen in een corona tijd? Was het niet zo dat iedereen uitstel krijgt? Wat heeft het voor nut om horeca weer te openen als de gemeente dag later komt om ze weer te beboeten. Wat een toneelstuk zeg

Applaus, het zal nodig geweest zijn?

Diny van Hagen

@Salih Cash op vrijdag 19 juni 2020 om 18:21:

Doe normaal man. We moeten ook in deze maanden jouw uitkering plus toeslagen op tijd betalen Salih, want anders ga je daar over klagen.

@Gertje van Bussel op vrijdag 19 juni 2020 om 13:53:

Was geen restaurant maar die shishalounge op de Markstraat waar eerst het Oude Brouwhuis zat. Waterpijpen moet je nu binnenkort elders doen want Blanksma zal dat binnenkort wel op slot gooien voor een maand of drie. Werd zelfs met vuurwerk naar de politie gegooid.
Ben zelf benieuwd welke winkel muizen enzo liepen. Iemand zei gisteren dat die in de Heistraat is, maar wist het niet zeker. Hoop niet dat het die Turkse 'supermarkt' was, want daar koop ik vaak mijn groenten want lekker en goedkoop.

@joke
Beetje muis erbij is puur natuur. Komt bij AH tegenwoordig ook voor in het brood.

Goed werk. Chapeau

Lenie Weijnen

En nu nog in helmondnoord zon actie. Zit ook al maanden zon handeltje. Of geld die veilige stad om te wonen alleen maar voor bepaalde delen van helmond, want hier gebeurd niets ondanks vele meldingen van veel bezorgde omwonenden

Goed werk mensen.

Bettie Bijnen

Eerte goed autocheck kenteken RDW ??????
(9SPX41) Mercedes benz c220 cdi zwart diesel ?
Niwrslaan 74 ?????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: