5reacties

Guus Meeuwis in Stiphout (filmpje + foto’s)


Guus Meeuwis bezocht vandaag de St. Trudo school in Stiphout. Omdat de achtstegroepers van deze basisschool 1 van de 2 VIP-premières van de War Child schoolmusical wonnen.
Guus Meeuwis, hét gezicht van de schoolmusical van War Child, kwam kijken naar de uitvoering van de War Child schoolmusical ‘De Koning te Rijk’ door de Trudo-kinderen. Hij arriveerde kort na 11 uur op de rode loper bij de school. Daar werd hij opgewacht door veel kinderen, ouders, burgemeester Elly Blanksma en veel nationale pers (zoals het jeugdjournaal en RTL Boulevard).
“Ik heb echt heel, heel erg genoten” liet hij na afloop van de voorstelling in de aula weten. Meteen daarna, ietsjes na half 1 overhandigde de school hem een cheque voor War Child ter waarde van ruim 700 euro.
War Child stelt aan scholen gratis het script, de lerarenhandleiding, de cd met liedjes en de musicalboekjes ter beschikking. Zodoende moedigt dit goede doel scholen aan om deze schoolmusical op te voeren. Die musical moeten leerlingen bewust maken van de problematiek van kinderen in oorlogsgebieden. War Child vraagt de basisscholen als tegenprestatie fondsenwervende acties op te zetten. De kinderen uit groep 8 van basisschool St. Trudo  deden dat het beste en wonnen daarom deze VIP-première.
In de schoolmusical De Koning te Rijk maakt de klas van meester Pimpernel een tijdreis. Onderweg krijgen de leerlingen te maken met oorlog en kinderarbeid. Ze komen erachter dat vrijheid en recht op onderwijs niet zo vanzelfsprekend is als ze dachten. Voor deze musical stelde Guus Meeuwis 2 eigen nummers ter beschikking: ‘Armen open’ en ‘Het kan hier zo mooi zijn’. Dick van den Heuvel (die ook het musicalscript van Kruimeltje schreef) zorgde voor het avonturenverhaal. De eerste schoolmusical ‘Voor Kids gaat de Zon op’ en deze tweede ‘De Koning te Rijk’ zijn inmiddels 2.500 keer opgevoerd, zo laat War Child weten.

Onderstaande foto’s werden door War Child gemaakt:

Nieuw Helmonds nieuws
5 reacties
Reageer

tjonge tjonge....... wat een feest........pffff........

hehe moest wel even goed kijken waar Guus nou eigenlijk stond... zo tussen de jeugd ;-)

@Patrick op dinsdag 7 juli 2015 om 16:29:

@Patrick op dinsdag 7 juli 2015 om 16:29:

Speciaal voor jou, Guus is op de onderstaande foto de jongen in het midden die een bril draagt.

Iedereen heeft ervan genoten, het was een hele leuke dag.

Nu weer gewoon boven je boeken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: