Buiten is het 6 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 100.168 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
5reacties

Guus Meeuwis bezocht vandaag de St. Trudo school in Stiphout. Omdat de achtstegroepers van deze basisschool 1 van de 2 VIP-premières van de War Child schoolmusical wonnen.
Guus Meeuwis, hét gezicht van de schoolmusical van War Child, kwam kijken naar de uitvoering van de War Child schoolmusical ‘De Koning te Rijk’ door de Trudo-kinderen. Hij arriveerde kort na 11 uur op de rode loper bij de school. Daar werd hij opgewacht door veel kinderen, ouders, burgemeester Elly Blanksma en veel nationale pers (zoals het jeugdjournaal en RTL Boulevard).
“Ik heb echt heel, heel erg genoten” liet hij na afloop van de voorstelling in de aula weten. Meteen daarna, ietsjes na half 1 overhandigde de school hem een cheque voor War Child ter waarde van ruim 700 euro.
War Child stelt aan scholen gratis het script, de lerarenhandleiding, de cd met liedjes en de musicalboekjes ter beschikking. Zodoende moedigt dit goede doel scholen aan om deze schoolmusical op te voeren. Die musical moeten leerlingen bewust maken van de problematiek van kinderen in oorlogsgebieden. War Child vraagt de basisscholen als tegenprestatie fondsenwervende acties op te zetten. De kinderen uit groep 8 van basisschool St. Trudo  deden dat het beste en wonnen daarom deze VIP-première.
In de schoolmusical De Koning te Rijk maakt de klas van meester Pimpernel een tijdreis. Onderweg krijgen de leerlingen te maken met oorlog en kinderarbeid. Ze komen erachter dat vrijheid en recht op onderwijs niet zo vanzelfsprekend is als ze dachten. Voor deze musical stelde Guus Meeuwis 2 eigen nummers ter beschikking: ‘Armen open’ en ‘Het kan hier zo mooi zijn’. Dick van den Heuvel (die ook het musicalscript van Kruimeltje schreef) zorgde voor het avonturenverhaal. De eerste schoolmusical ‘Voor Kids gaat de Zon op’ en deze tweede ‘De Koning te Rijk’ zijn inmiddels 2.500 keer opgevoerd, zo laat War Child weten.

Onderstaande foto’s werden door War Child gemaakt:

5 reacties:

tjonge tjonge……. wat een feest……..pffff……..

Beantwoorden
Hendrine Verbakel

hehe moest wel even goed kijken waar Guus nou eigenlijk stond… zo tussen de jeugd 😉

Beantwoorden

@Patrick op dinsdag 7 juli 2015 om 16:29:

@Patrick op dinsdag 7 juli 2015 om 16:29:

Speciaal voor jou, Guus is op de onderstaande foto de jongen in het midden die een bril draagt.

Beantwoorden

Iedereen heeft ervan genoten, het was een hele leuke dag.

Beantwoorden

Nu weer gewoon boven je boeken?

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *