8reacties

Helmond gaststad bij Nationale Sportweek


Helmond is 1 van de 5 gaststeden van de Nationale Sportweek 2018. Onder andere de officiële opening daarvan vindt plaats in onze stad. Organisator NOC*NSF koos Helmond vanwege haar inzet op het gebied van sport, bewegen en gezondheid. Er wordt nog overlegd tussen NOC*NSF, stichting JIBB en de gemeente over de concrete invulling van die dagen.
De sportweek is van 15 tot en met 29 september en is onderdeel van de Europese Week van de Sport. Honderden sportclubs, sportbonden, gemeenten en andere organisaties uit heel Nederland openen dan hun deuren en verzorgen sportclinics, -toernooien en -demonstraties. De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF met als doel om sport te promoten en mensen te inspireren te gaan bewegen. 
Sportwethouder Frans Stienen (die vanavond aftreedt): “Dat Helmond is uitgekozen door NOC*NSF zegt alles over hoe wij in onze stad bezig zijn met sport en bewegen. Dat is een groot compliment aan alle Helmondse sportorganisaties en -verenigingen! Gaststad zijn geeft weer een extra impuls. De sportweek hier wordt namelijk groter van opzet. Dat geeft nog meer inwoners de kans om kennis te maken met en geïnspireerd te raken door sport en beweging in onze stad.”
Het is de 15e keer dat NOC*NSF samen met bonden, gemeenten, partners, onderwijs en sportclubs de Nationale Sportweek organiseert. In voorgaande jaren was er altijd 1 gaststad van de Nationale Sportweek, maar van deze jubileumeditie bestaat de sportweek van 2018 uit 15 dagen met 5 gaststeden. Helmond is na Groningen en Deventer de derde stad die zich gaststad mag noemen. Via dit filmpje krijg je een indruk van de editie van vorig jaar.
Onderstaande foto werd vanmiddag na deze bekendmaking gemaakt in een goed gevuld stadion De Braak. Daar vond vandaag de 5e Jibb School Battle plaats waaraan zo’n 16 honderd kinderen deelnamen van 21 Helmondse basisscholen uit de groep 6, 7 en 8.

In de reacties hieronder staan updates.

Nieuw Helmonds nieuws
8 reacties
Reageer

Update 1:
15 Dagen lang sporten uitproberen tijdens Nationale Sportweek
Van 15 tot en met 29 september is de Nationale Sportweek. Zoals je hierboven kunt lezen is Helmond dan 1 van de gaststeden. Organisator NOC*NSF koos onze stad uit vanwege onze inzet op het gebied van sport, bewegen en gezondheid. Tijdens de Sportweek vinden in de hele stad sportactiviteiten plaats. Allerlei sportverenigingen zetten de deuren open en bieden inwoners daarmee de mogelijkheid om sporten uit te proberen.
Helmonders krijgen een zo breed mogelijk programma voorgeschoteld. NOC*NSF, Stichting JIBB, de sportverenigingen en de gemeente hebben daarvoor de handen ineengeslagen. Het volledige programma is te vinden op de website van JIBB. Tijdens de NSW zijn er ook andere sportieve evenementen, zoals de Braverun, de 10@10challange en Urban Matterz.
Op zondag 16 september zetten ruim 50 Helmondse clubs hun deuren open om geïnteresseerden te ontvangen. Op de onderstaande Fietsroutekaart staat het overzicht wat er dan te doen is. Ook voor mensen met een beperking is er een ruim aanbod. Deelnemers wordt geadviseerd sportkleding aan te trekken, want op veel plekken kunnen zij direct gratis meedoen met sportieve activiteiten. Het is trouwens mogelijk dat je die dag bekende topsporters tegenkomt. Zij fietsen als ambassadeurs van JIBB en NOC*NSF mee.

Hoezo Wethouder Stienen in dat filmpje?

@Eddie op donderdag 6 september 2018 om 11:38:

Stienen was de wethouder die toen nog aan de macht was. Na de gemeenteraadsverkiezingen is hij met pensioen gegaan.

Jan de Vries

Update 2:
Onder meer tv-presentator Frits Sissing en wereldkampioen handbike Tim de Vries rijden zondag mee met de bovenstaande tocht langs zo'n 50 Helmondse sportverenigingen waar je een kijkje kunt nemen. De organisatie maakte onderstaande strip:

Update 3:
De fietstocht is begonnen. Onder meer tv-presentator Frits Sissing, wereldkampioen handbike Tim de Vriesen en sportwethouder Harrie van Dijk rijden mee.

Update 4:
In het kader van de Nationale Sportweek was gisteren de fietstocht langs Helmondse sportverenigingen. Daarvan werd de onderstaande video gemaakt. Onder leiding van Frits Sissing werd onder meer de open dag bezocht van de sportschool van Nieky Holzken.

Super initiatief. En ook n beetje trots op “onze” stralende wethouder sport.

Van der Putten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: