Buiten is het 26 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 82.749 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
1reactie

Helmond is 1 van de 5 gaststeden van de Nationale Sportweek 2018. Onder andere de officiële opening daarvan vindt plaats in onze stad. Organisator NOC*NSF koos Helmond vanwege haar inzet op het gebied van sport, bewegen en gezondheid. Er wordt nog overlegd tussen NOC*NSF, stichting JIBB en de gemeente over de concrete invulling van die dagen.
De sportweek is van 15 tot en met 29 september en is onderdeel van de Europese Week van de Sport. Honderden sportclubs, sportbonden, gemeenten en andere organisaties uit heel Nederland openen dan hun deuren en verzorgen sportclinics, -toernooien en -demonstraties. De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF met als doel om sport te promoten en mensen te inspireren te gaan bewegen. 
Sportwethouder Frans Stienen (die vanavond aftreedt): “Dat Helmond is uitgekozen door NOC*NSF zegt alles over hoe wij in onze stad bezig zijn met sport en bewegen. Dat is een groot compliment aan alle Helmondse sportorganisaties en -verenigingen! Gaststad zijn geeft weer een extra impuls. De sportweek hier wordt namelijk groter van opzet. Dat geeft nog meer inwoners de kans om kennis te maken met en geïnspireerd te raken door sport en beweging in onze stad.”
Het is de 15e keer dat NOC*NSF samen met bonden, gemeenten, partners, onderwijs en sportclubs de Nationale Sportweek organiseert. In voorgaande jaren was er altijd 1 gaststad van de Nationale Sportweek, maar van deze jubileumeditie bestaat de sportweek van 2018 uit 15 dagen met 5 gaststeden. Helmond is na Groningen en Deventer de derde stad die zich gaststad mag noemen. Via dit filmpje krijg je een indruk van de editie van vorig jaar.
Onderstaande foto werd vanmiddag na deze bekendmaking gemaakt in een goed gevuld stadion De Braak. Daar vond vandaag de 5e Jibb School Battle plaats waaraan zo’n 16 honderd kinderen deelnamen van 21 Helmondse basisscholen uit de groep 6, 7 en 8.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *