9reacties

Helmond schrijft geschiedenis in een doosje

Vorig jaar schreef Tania Heimans geschiedenis met de Helmonders. Als stadsschrijver organiseerde ze workshops en vroeg haar stadgenoten persoonlijke herinneringen aan Helmond op te tekenen. Een selectie van deze verhalen wordt nu opgenomen in een verhalendoosje dat alle deelnemers aan het project gratis kunnen ontvangen. Daarnaast zal er een verhalenbundel verschijnen. Zondag 19 november om 15.00 uur is de feestelijke presentatie bij de bieb, die de publicaties samen met familiebedrijf Lavans mogelijk heeft gemaakt. Alle deelnemers aan dit verhalenproject zijn inmiddels persoonlijk uitgenodigd om dan  als eregast aanwezig te zijn.
Iedereen is die middag welkom om het verleden van Helmond via de inwoners te ontdekken. Want waarom was het wachten op de trein ooit zo erotiserend? Hoe wisten Willy en René van de Kerkhof het in d’n Oliemeulen zo ver te schoppen? Wie was die valse Maria in de Lambertuskerk? Waarom was een vijfjarige het meisje van de biefstuk? Hoe smaakte een stukske kat? En waar kon je heimelijk verboden boeken lenen? Het verhalendoosje zal het allemaal onthullen. Over haar bijzondere ontdekkingen en ontmoetingen verhaalde de stadsschrijver in 2016 al 8 maal op de weblog.
Nu Tania Heimans geen stadsschrijver meer is, hoopt ze dat deze publicatie nog meer inwoners zal inspireren om ook te gaan schrijven en de bijzondere geschiedenis van Helmond levend te houden.

In de reacties hieronder staat een update.