2reacties

Helmonder bedreigd met nepvuurwapen


Op de Hurksestraat in Eindhoven pakte de politie gisteravond rond 21.00 uur een 44-jarige man op uit de gemeente Noordoostpolder. Hij zou kort daarvoor een 26-jarige Helmonder vanuit zijn auto hebben bedreigd met een imitatie-vuurwapen.
De verdachte zou dat wapen hebben laten zien aan de Helmonder, die op de Beemdstraat verhaal kwam halen bij een verkeersconflict met de verdachte. Daarop werd de politie gewaarschuwd. Gelet op het mogelijke gevaar dwongen agenten de man op de Hurksestraat uit te stappen en zijn handen op het dak van zijn auto te leggen. De man werd aangehouden toen in zijn auto inderdaad een imitatie-vuurwapen bleek te liggen. Het wapen is in beslag genomen en de man zit vast voor nader onderzoek.
Voor de veiligheid van omstanders én de eigen veiligheid, benaderden de politieagenten de verdachte als een vuurwapengevaarlijke verdachte. Met alle mogelijke gevolgen van dien. De politie krijgt wekelijks 20 tot 30 meldingen over mensen die met vuurwapens lopen. Nepvuurwapens zo blijkt vaak achteraf, maar zo levensecht dat de politie dat niet op afstand kan zien.

Nieuw Helmonds nieuws
2 reacties
Reageer

Als deze man in een corsa reed dan heeft hij dat vorige week ook bij mijn kid's geflikt!!

Nancy Pennings

Ik verbied alle Opel Corsa's..
Nee Nancy goed lezen; deze Mocro kwam uit de gemeente Noordoostpolder.
Die rijdt hier dus niet dagelijks rond om nepwapens aan kinderen te laten zien.
Wel mag u er vanuit gaan dat wanneer er mensen criminaliteit vertonen ,weg van hun woon- of verblijfplaats dat dit islamitische , al dan niet illegale, "medelanders" betreft.
Maar natuurlijk blijven al deze feiten onder de pet die ons allemaal al lang niet meer past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: