13reacties

Helmonder van het Jaar wordt ….


Voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie van de gemeente (maandag 5 januari in theater Speelhuis), wordt voor de 20ste keer dé Helmonder van het Jaar benoemd.
Deze Helmondse instelling of persoon maakt zich al jaren verdienstelijk voor de stad op sociaal en/of cultureel gebied. Iemand die Helmond en haar bewoners een warm hart toedraagt en zich daar op een bijzondere wijze belangeloos voor inzet.
Tot 8 december kun je een kandidaat met redenen omkleed voordragen per mail. Daarna zal een onafhankelijke jury zich buigen over de ingezonden voordrachten. Zij zal 3 genomineerden en uiteindelijk een winnaar benoemen. Maar ook jouw mening telt. Nadat de 3 genomineerden bekend zijn, kun je jouw publieksstem uitbrengen. Wie de meeste stemmen krijgt, wint de publieksprijs.
Behalve de titel ontvangt de Helmonder van het Jaar van Rabobank Helmond een cheque van 4.000 euro en een sculptuur gemaakt door kunstenaar Willem van der Velden. De 2 andere genomineerden krijgen ieder 1000 euro.
Helmonder van het Jaar 2013 werd de Rimboband en zij wonnen ook de publieksprijs.

Eerdere winnaars zijn: Kasteel van Sinterklaas, Jan Visser Museum, Charel Nuytens, Popkoor Kolok, Pieter Gruijters, stichting Truckersday, Bernard van Lieshout KBO Helmond, de centrummanagers Thieu de Wit en Jan Verspaget, Scouting Leonardus, Kitty van Bussel-van Duijnhoven oprichtster Stichting Vluchteling als Naaste, Paul Smits van Kindervarieté Jacona, Carnavalsvereniging De Keiebijters, mede-oprichter Cor Tilburgs van de Rimbo Band, toneelvereniging St. Genesius, voorzitter Afra Claassen van de Gehandicapten Sportvereniging Gewest Helmond, pedagogische hogeschool De Kempel, de Algemene Hulpdienst en zuster Liesbeth van der Meijden van de stichting Mensen voor Mensen.

Nieuw Helmonds nieuws
13 reacties
Reageer

Ik stel DE WEBLOG VAN HELMOND voor, Al jaren dagelijks voor en door Helmonders. Bestaat geheel uit vrijwilligers en dat zonder subsidies of advertenties!

Bij deze vraag ik dan ook of een wethouder of een prominente Helmonder De Weblog hiervoor wil aanmelden, aangezien dat meer kans zou maken dan als ik dat zou doen.

Want denk maar niet dat de weblog niets kost qua tijd en geld, en daar mag best wel eens wat over gezegd worden of iets voor terug gedaan worden.

@Patrick op woensdag 12 november 2014 om 13:36:

Toppie!!! Helemaal mee eens!!

Helemaal mee eens

Klopt, de weblog staat nog niet bij de winnaars. Dat mag onderhand wel eens, ik stem ook voor.
Ik vind dit een prachtige prijs, mooi dat we zoiets in Helmond hebben. Wat ik wel een beetje jammer vind is dat organisaties ook meedingen naar die prijs en vaak winnen. Dat kun je toch niet vergelijken met wat een persoon doet voor Helmond.
Maar als de regels zeggen dat organisaties ook kunnen winnen dan is de weblog zeker aan de beurt!!

De Weblog!

Helemaal mee eens.
And the winner is:..................................dewebblogvanhelmond!!!

En dat is dan dik verdiend, al was het alleen maar dat ze af en toe mijn gebrom (kunnen) lezen of het gezeur en geneuzel van anderen kunnen bekijken!
Vooral doorgaan (sprak ooit een Barry Stevens). Kijk maar eens naar de "statistieken" hoeveel mensen de website bekijken.

WEBLOG-WEBLOG-WEBLOG!

Tja ik kan niet anders dan het volmondig met bovenstaande commentaren eens zijn!

Dus niet vergeten: mailtje met jou reden naar communicatie@helmond.rabobank.nl en vertel het ook aan anderen of deel deze actie via FB!

@Patrick, @Frans, @bertje, @Jan, @Mark, @brombeer en @Hein:

Wat ontzettend leuk! We worden genoemd. Onze dank daarvoor.

@deweblog,

haha en ik heb je (ook?) aangemeld, wie volgt?

Ja ik steun ook dat de Helmondse Weblog Helmonder van het jaar wordt.

geef het dan door aan de website die Frans noemde op 12 november!

En er doen er ook drie in een boerka mee ;-)

Piet Spierings

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: