2reacties

Speelhuis kan Theater van het Jaar worden


Het nieuwe Speelhuis is genomineerd voor de Theater van het Jaarprijs 2018 in de categorie ‘kleine theaters’. Dit zijn theaters met een capaciteit tot 450 stoelen. Diligentia (Den Haag), Westlandtheater De Naald (Naaldwijk) en Theater Walhalla (Rotterdam) zijn de andere 3 die in de race zijn. De nominaties in de categorie ‘grote theaters’ zijn onder meer voor het DeLaMar Theater (Amsterdam), Parktheater (Eindhoven) en  Nieuwe Luxor (Rotterdam).
Maandag 19 november wordt de prijs aan de 2 beste theaters uitgereikt. Tijdens de jaarlijkse VVTP Theaterbeurs in Theater De KOM in Nieuwegein krijgen zij dan een speciale stoel en houden die een jaar bij zich. Daarna gaat de stoel naar de volgende winnaar. Deze in het wereldje felbegeerde wisselbokalen staan nu nog bij (de ook dit jaar weer genomineerde) Westlandtheater De Naald en Schouwburg Amphion, zie deze foto
Sinds 2010 reikt de VVTP, de Vereniging Vrije Theater Producenten, deze trofee uit. Daartoe beoordelen zij alle Nederlandse theaters op het gebied van techniek, communicatie, uitstraling en gastvrijheid van het theater, ondernemerschap en de kwaliteit van samenwerking tussen theater en producent. Deze belangenvereniging bestaat uit 20 theater- en muziekproducenten die samen zo’n 60% van het professionele podiumaanbod in Nederland verzorgen.
Donderdagavond 27 september knipten burgemeester Elly Blanksma het rode lint door waarmee ons nieuwe theater officieel geopend werd. Daarna volgde een 9-daags openingsfestival dat net is afgelopen. En nu al maakt Het Speelhuis kans op de Theater van het Jaarprijs. Dat gaat snel. Zowel het oude als nieuwe Speelhuis werden daarvoor nog nooit eerder genomineerd.

In de reacties hieronder staat een update.

Nieuw Helmonds nieuws
2 reacties
Reageer

Een dergelijke erkenning komt Het Speelhuis van Helmond zeker toe, naar mijn mening. Er is veel werk verzet om het nieuwe Speeluis in deze vorm gerealiseerd te krijgen.
En...….is het niet apart: een theater in een voormalige kerk?

Update:
Het Speelhuis won niet de Theater van het Jaarprijs 2018 in de categorie ‘kleine theaters’. Zojuist werd het Haagse Diligentia uitgeroepen tot winnaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: