7reacties

Illegaal gokken in de Helmondse horeca


Vrijdagavond heeft het Peelland Interventie Team (PIT) een integrale controle uitgevoerd bij 2 horecagelegenheden. In beide ondernemingen was mogelijk sprake van sociale zekerheidsfraude. Bij 1 van de ondernemingen werd mogelijk de arbeidstijdenwet overtreden. Behalve dat er in beide panden (vermoedelijk) werd gerookt en de nooduitgang was geblokkeerd, was bij 1 onderneming de hygiëne niet op orde. In datzelfde pand werd illegaal gegokt en bleken aangebrachte “verbeteringen” aan diezelfde onderneming bouwkundig niet op orde. Ook werden signalen van prostitutie waargenomen en bleek de boekhouding niet op orde, zo laat de gemeente weten. Binnenkort gaat de onderneming over naar een nieuwe ondernemer en dan zal een bedrijfsbezoek worden ingesteld. De uitbater van het andere horecapand was (opnieuw) onder invloed van alcohol. Er wordt nu onderzocht of deze nieuwe constatering van invloed is op zijn vergunning.
De laatste actie van het PIT werd uitgevoerd in een woning. Daar werden hennep gerelateerde goederen aangetroffen en was er mogelijk sprake van samenlevingsfraude. De elektriciteit in de woning was gevaarlijk aangelegd. De gemeente zal er op toezien dat de eigenaar de gevaarlijke situatie opheft.

Nieuw Helmonds nieuws
7 reacties
Reageer

Goed bezig in Helmond!!

Trienie Martens

Wist ik al langer komen ze nu pas achter sluiten die rotzooi

Zo’n zaken dienen na 2 keer de mist in zijn te gaan gesloten te worden. Dan ben je geen ondernemer.
Maar ja dan staat er weer een pand leeg, en ‘t zijn er al zoveel ????

Kwats allemaal een cafe was door een tip en de uitbater was niet dronken alleen omdat ie ie niet wilde blaazen maar zei dat wil ik wel maar dan op het bureau lieten het hierbij politie schrijf eens de waarheid en geef geen lul verhaaltjes door en ps ik zou die lullen ook niet blaazen

@Gerrie op maandag 19 februari 2018 om 11:41:

"ik zou die *** ook niet blaazen" , wel zuigen dan? :) :) :)

Iemand een idee welke cafés dat waren?

Ik weet nog wel wat horeca bedrijven in helmond waar controle uitgevoerd moet worden..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: