Inbreker gepakt na gevaarlijke achtervolging


De politie heeft dinsdagochtend rond 4.30 uur op de Deurneseweg in Helmond een 27-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij zou kort daarvoor hebben ingebroken bij een bedrijf aan het Achterbroek in Lierop.
Gewaarschuwde agenten zagen in de buurt van het bedrijf een bestelauto rijden die mogelijk bij de inbraak betrokken was. Op de N612 ging de auto er met hoge snelheid vandoor in de richting van Weert. Tijdens een achtervolging die daarop volgde nam de bestuurder van het voertuig grote risico’s. Zo passeerde hij in zeer dichte mist met regelmaat de doorgetrokken streep en trapte de hij meerdere malen op de rem op het moment dat de politie achter hem reed.
Uiteindelijk kwam het voertuig op de Deurneseweg in Helmond in de berm tot stilstand, waarna de verdachte uitstapte en er te voet vandoor ging. Achtervolgende agenten konden hem echter snel achterhalen en aanhouden. Uit onderzoek bleek dat de gebruikte bestelbus was gestolen. In het voertuig troffen agenten kerstartikelen aan die kort daarvoor bij het bedrijf waren weggenomen. In de buurt van het bedrijf werden nog enkele dozen met daarin kerstspullen aangetroffen. De politie doet verder onderzoek naar de inbraak en de verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Nieuw Helmonds nieuws
0 reacties
Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: