Buiten is het 10 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.092 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

De politie heeft dinsdagochtend rond 4.30 uur op de Deurneseweg in Helmond een 27-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij zou kort daarvoor hebben ingebroken bij een bedrijf aan het Achterbroek in Lierop.
Gewaarschuwde agenten zagen in de buurt van het bedrijf een bestelauto rijden die mogelijk bij de inbraak betrokken was. Op de N612 ging de auto er met hoge snelheid vandoor in de richting van Weert. Tijdens een achtervolging die daarop volgde nam de bestuurder van het voertuig grote risico’s. Zo passeerde hij in zeer dichte mist met regelmaat de doorgetrokken streep en trapte de hij meerdere malen op de rem op het moment dat de politie achter hem reed.
Uiteindelijk kwam het voertuig op de Deurneseweg in Helmond in de berm tot stilstand, waarna de verdachte uitstapte en er te voet vandoor ging. Achtervolgende agenten konden hem echter snel achterhalen en aanhouden. Uit onderzoek bleek dat de gebruikte bestelbus was gestolen. In het voertuig troffen agenten kerstartikelen aan die kort daarvoor bij het bedrijf waren weggenomen. In de buurt van het bedrijf werden nog enkele dozen met daarin kerstspullen aangetroffen. De politie doet verder onderzoek naar de inbraak en de verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *