2reacties

Jan van Dijk nieuwe trainer Helmond Sport


Jan van Dijk is de nieuwe trainer van Helmond Sport. Zijn contract zal vanaf 1 juli ingaan, maar de trainer staat morgen al voor de spelersgroep.
“De doelstellingen van Jan van Dijk zijn in eerste instantie het leren kennen van de spelersgroep en het behalen van de Jupiler Play-Offs”, aldus Mario Captein, algemeen directeur van Helmond Sport. “Daarnaast willen we zo een voorsprong behalen voor volgend seizoen.”
Van Dijk was van 2002 tot 2004 ook trainer bij Helmond Sport. Na deze periode is er tussen beide partijen geregeld contact geweest over een mogelijke terugkeer, maar is het er om diverse redenen nooit van gekomen. Nu Van Dijk dit seizoen geen club had, leek de tijd rijp om terug te keren.
“Ik ben blij dat ik bij Helmond Sport weer aan de slag ga. Ik ben hier eerder twee jaar lang met veel plezier en succes trainer geweest”, vertelt Jan van Dijk. “Ik ga er alles aan doen om te zorgen dat Helmond Sport dit seizoen nog een succes behaalt en zich weet te plaatsen voor de Jupiler Play-Offs.” Van Dijk ziet het als een voorsprong dat hij de spelersgroep nu al leert kennen en volgend seizoen met een goede voorbereiding kan beginnen. De trainer heeft alle vertrouwen in de groep: “Helmond Sport heeft een goede spelersgroep. Je moet erin geloven, dan zien we het vanzelf.”
Ook Mario Verlijsdonk, die de ontslagen Eric Meijers opvolgde en sinds september 2013 als interim-trainer de groep onder zijn hoede had, is positief: “Ik heb eerder met Jan van Dijk samengewerkt en heb het volste vertrouwen in hem.” Mario Verlijsdonk zal weer als assistent-trainer voor Helmond Sport aan de slag gaan.
Johannes Hermannus “Jan” van Dijk werd op 10 december 1956 geboren. Vroeger werd hij ook wel Mister FC Groningen genoemd omdat hij het overgrote deel van zijn profcarrière voor FC Groningen speelde. Na zijn actieve voetbalcarrière werd hij assistent-trainer en vervolgens hoofdtrainer bij die club. Daarna volgde respectievelijk Helmond Sport, RBC, FC Emmen, Al Nassr (Saoedi-Arabië), VVV-Venlo en amateurclub Gemert.

Nieuw Helmonds nieuws
2 reacties
Reageer

Dat is goed nieuws voor iedereen die Helmond Sport een warm hart toedraagt. In 2002 heeft de club aan de hand van Jan een weg ingeslagen waar we jarenlang van hebben genoten. Succes Jan welkom terug !

Zelfs voor Vanenburg zal het moeilijk zijn om de Play offs te halen met deze ploeg. Maar fijn dat er nu wat gebeurd. Al is het altijd moeilijk om een tweede keer weer te presteren.
Suc6 Jan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: