2reacties

Kubuswoning nu gemeentelijk monument


De kubuswoningen aan het Speelhuisplein en de Wilhelminalaan zijn door de gemeente aangewezen als gemeentelijk monumenten.
Deze paalwoningen komen op de gemeentelijke monumentenlijst (pdf) samen met het oudste deel van de Goederenloods Van Gend en Loos (Binnen Parallelweg), de voormalige Sint Catharina (meisjes)school (Wethouder Ebbenlaan/Dijksestraat), de voormalige Sint Leonardus (jongens)school (Wethouder Ebbenlaan), het Theo Driessen Instituut (Willem Prinzenstraat), het voormalige Patronaatsgebouw (Hoogeindsestraat) en woningen aan ’t Bijsterveld en De Wiel.
De ‘cultuurhistorische verkenning Leonarduswijk en Stationskwartier/Annawijk en omgeving’ en enkele incidentele verzoeken hebben geleid tot dit besluit. De eigenaren zijn vooraf van het voornemen in kennis gesteld. Naar aanleiding daarvan bleek er geen aanleiding om anders te besluiten en werden deze panden/objecten definitief monument. Eigenaar van Helmondse gemeentelijke monumenten kunnen in aanmerking komen voor een subsidie (pdf) voor onderhoudswerkzaamheden.
Naast de gemeentelijke monumenten heeft Helmond ook rijksmonumenten (pdf).

Nieuw Helmonds nieuws
2 reacties
Reageer

Via Wikipedia zijn deze lijsten, vrij actueel (soms met foto) ook te bekijken.

Lijst van gemeentelijke monumenten in Helmond:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_gemeentelijke_monumenten_in_Helmond

Lijst van rijksmonumenten in Helmond:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_rijksmonumenten_in_Helmond

Dit valt toch niet te rijmen met besparingen die buurthuizen enzovoort krijgen voorgeschoteld, hiervoor is kennelijk wel geld of denken we (B&W) dat subsidie 100% is?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: