Buiten is het 23 graden, binnen zit al 15 jaar šŸ˜»

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 98.203 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

De kubuswoningen aan het Speelhuisplein en de Wilhelminalaan zijn door de gemeente aangewezen als gemeentelijk monumenten.
Deze paalwoningen komen op de gemeentelijke monumentenlijst (pdf) samen met het oudste deel van de Goederenloods Van Gend en Loos (Binnen Parallelweg), de voormalige Sint Catharina (meisjes)school (Wethouder Ebbenlaan/Dijksestraat), de voormalige Sint Leonardus (jongens)school (Wethouder Ebbenlaan), het Theo Driessen Instituut (Willem Prinzenstraat), het voormalige Patronaatsgebouw (Hoogeindsestraat) en woningen aan ’t Bijsterveld en De Wiel.
De ā€˜cultuurhistorische verkenning Leonarduswijk en Stationskwartier/Annawijk en omgevingā€™ en enkele incidentele verzoeken hebben geleid tot dit besluit. De eigenaren zijn vooraf van het voornemen in kennis gesteld. Naar aanleiding daarvan bleek er geen aanleiding om anders te besluiten en werden dezeĀ panden/objecten definitief monument. Eigenaar van Helmondse gemeentelijke monumenten kunnen in aanmerking komen voor een subsidie (pdf) voor onderhoudswerkzaamheden.
Naast de gemeentelijke monumenten heeft Helmond ook rijksmonumenten (pdf).

2 reacties:

Via Wikipedia zijn deze lijsten, vrij actueel (soms met foto) ook te bekijken.

Lijst van gemeentelijke monumenten in Helmond:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_gemeentelijke_monumenten_in_Helmond

Lijst van rijksmonumenten in Helmond:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_rijksmonumenten_in_Helmond

Beantwoorden

Dit valt toch niet te rijmen met besparingen die buurthuizen enzovoort krijgen voorgeschoteld, hiervoor is kennelijk wel geld of denken we (B&W) dat subsidie 100% is?

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *