4reacties

Kuijpers scoort opdracht van bijna 50 miljoen


De provincie Zuid-Holland heeft de renovatie en verduurzaming van het provinciehuis gegund aan Kuijpers in Helmond. Deze opdracht heeft een waarde van bijna 50 miljoen euro volgens Omroep West.
De verbouwing van het pand met een bruto-vloeroppervlakte van circa 16.000 m² start na de zomer en wordt begin 2022 afgerond. Onder leiding van hoofdaannemer Kuijpers wordt de verbouwing uitgevoerd door Hollands Licht. Dit is een consortium bestaande uit Kraaijvanger Architects, DGMR en Valstar Simonis. Tevens voeren zij 15 jaar lang het onderhoud uit.
In het gebouw uit 1963 (tegenover het Malieveld in Den Haag) zetelen Provinciale Staten, Gedeputeerde Staten, de ambtelijke organisatie en het biedt ruimte voor ontvangsten en evenementen. Aukje Kuypers, algemeen directeur Kuijpers, is vereerd met de miljoenenopdracht. 
Een duurzaam glazen dak dat natuurlijk licht het gebouw in filtert maar direct zonlicht buiten houdt, drievoudige beglazing, 996 zonnepanelen en een eigen energieopslag in de grond. Het is een greep uit de renovatieplannen voor het provinciehuis dat onder andere daardoor 100% energie- en CO2-neutraal wordt. Een andere duurzaamheidsmaatregel is het opslaan van warme lucht in de zomer, om die vervolgens in de winter te gebruiken. Andersom gebeurt dat ook met de kou in de winter.
Verder komt de Statenzaal op een nieuwe plek en krijgt die door een glazen gevel richting het Malieveld een visuele verbinding met de stad. Zie ook de video onderaan en krijg een impressie hoe het vernieuwde Provinciehuis in Den Haag eruit komt te zien. Naast het hoofdgebouw voert Kuijpers ook minimaal 4 jaar het onderhoud van de overige 4 panden van het complex uit.
Kuijpers is sinds 1927 in Helmond gevestigd. Deze professionele technisch dienstverlener had vorig jaar een omzet van 232 miljoen euro (198 miljoen in 2017) met een winst van 9,7 miljoen euro (5,2 miljoen in 2017). Dit familiebedrijf met Aukje Kuypers als algemeen directeur heeft ruim 1200 medewerkers.

Nieuw Helmonds nieuws
4 reacties
Reageer

Nice????

Demicia Nagle

gefeliciteerd !!goed bezig !

Paul Swinkels

Proficiat kuijpers
Top in elk geval veel.werk voor zijn werknemers.
Mooi vooruitzicht

Reggae James Pas

Pfff ben benieuwd of mensen die buiten geglikkerd zijn een paar jaar terug er wat van krijgen

John Tilburgs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: