Buiten is het 16 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.319 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
4reacties

Aukje Kuypers zet de krabbelDe provincie Zuid-Holland heeft de renovatie en verduurzaming van het provinciehuis gegund aan Kuijpers in Helmond. Deze opdracht heeft een waarde van bijna 50 miljoen euro volgens Omroep West.
De verbouwing van het pand met een bruto-vloeroppervlakte van circa 16.000 m² start na de zomer en wordt begin 2022 afgerond. Onder leiding van hoofdaannemer Kuijpers wordt de verbouwing uitgevoerd door Hollands Licht. Dit is een consortium bestaande uit Kraaijvanger Architects, DGMR en Valstar Simonis. Tevens voeren zij 15 jaar lang het onderhoud uit.
In het gebouw uit 1963 (tegenover het Malieveld in Den Haag) zetelen Provinciale Staten, Gedeputeerde Staten, de ambtelijke organisatie en het biedt ruimte voor ontvangsten en evenementen. Aukje Kuypers, algemeen directeur Kuijpers, is vereerd met de miljoenenopdracht. 
impressieEen duurzaam glazen dak dat natuurlijk licht het gebouw in filtert maar direct zonlicht buiten houdt, drievoudige beglazing, 996 zonnepanelen en een eigen energieopslag in de grond. Het is een greep uit de renovatieplannen voor het provinciehuis dat onder andere daardoor 100% energie- en CO2-neutraal wordt. Een andere duurzaamheidsmaatregel is het opslaan van warme lucht in de zomer, om die vervolgens in de winter te gebruiken. Andersom gebeurt dat ook met de kou in de winter.
Verder komt de Statenzaal op een nieuwe plek en krijgt die door een glazen gevel richting het Malieveld een visuele verbinding met de stad. Zie ook de video onderaan en krijg een impressie hoe het vernieuwde Provinciehuis in Den Haag eruit komt te zien. Naast het hoofdgebouw voert Kuijpers ook minimaal 4 jaar het onderhoud van de overige 4 panden van het complex uit.
Kuijpers is sinds 1927 in Helmond gevestigd. Deze professionele technisch dienstverlener had vorig jaar een omzet van 232 miljoen euro (198 miljoen in 2017) met een winst van 9,7 miljoen euro (5,2 miljoen in 2017). Dit familiebedrijf met Aukje Kuypers als algemeen directeur heeft ruim 1200 medewerkers.

4 reacties:

Nice????

Beantwoorden

gefeliciteerd !!goed bezig !

Beantwoorden

Proficiat kuijpers
Top in elk geval veel.werk voor zijn werknemers.
Mooi vooruitzicht

Beantwoorden

Pfff ben benieuwd of mensen die buiten geglikkerd zijn een paar jaar terug er wat van krijgen

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *