3reacties

Looddief op heterdaad betrapt op kerkdak


Een 49-jarige man uit Helmond is zaterdag rond 18.15 uur op een parkeerplaats aan de Hoofdstraat in Mierlo-Hout door agenten in de kraag gegrepen. De man wordt verdacht van het stelen van lood.
De politie kreeg kort voor de aanhouding een melding van een verdachte situatie waarbij een man op het platte deel van het dak van de Sint-Luciakerk aan de Hoofdstraat was gezien. De verdachte zou van het dak zijn gesprongen toen hij door getuigen werd betrapt. De gewaarschuwde agenten troffen de verdachte in de directe omgeving op een parkeerplaats aan en hielden hem aan. Op het platte dak van het kerkgebouw werden enkele afgesneden loodstrippen aangetroffen. De verdachte zit, na overleg met Officier van Justitie, vast op het politiebureau voor verder onderzoek.Hij wordt maandag voor de Rechter Commissaris in Den Bosch geleid.

Nieuw Helmonds nieuws
3 reacties
Reageer

Hopelijk zetten ze hem nu echt even in het lood, zodat ie op rechte pad blijft

Is het al december?

Henri van Vonderen, de wijkagent in Mierlo-Hout, op Twitter:
"Zat. 18.00 uur koster en pastor Luciakerk, getuige van diefstal lood kerk. Beiden niet uit lood gelagen, denken sacristie en bellen politie waarna verdachte werd aangehouden en met het lood in de schoenen de diefstal opbiechtte, waarbij veel schade werd aangericht."

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: