42reacties

Meerdere invallen op de Heistraat


In de Heistraat heeft het PIT (Peelland Interventie Team) vanavond bij diverse zaken invallen gedaan. Hierbij heeft de politie 1 persoon aangehouden.
Bij deze grootschalige actie in de Binnenstad waren behalve de politie onder meer ook de brandweer, douane en gemeente betrokken. De Heistraat werd tijdens de actie afgesloten. De reden van de invallen werd niet bekend gemaakt. Bij acties van het PIT worden de resultaten meestal een dag later bekend gemaakt. Zodra wij die weten, melden we dat natuurlijk. 
Pim Verkoelen maakte de bijgaande 2 foto’s.

In de reacties hieronder staan updates.

Nieuw Helmonds nieuws
42 reacties
Reageer

Goede zaak! Ik hoorde flink wat knallen vanuit die kant.

Ik wil candymennnnn

@Pastosi op donderdag 17 september 2020 om 23:22:

Die zal er ook wel weer bijzitten ja.

Piet de Wilde

Eens één bruisende winkelstraat. En nu??😡😡

Hendrine Verbakel

Burgemeester, leest u even mee? Beide beentjes weer op de grond?

Was der goed aanwezig idd het blauw stuk of 15 wagens busjes motoren bij mekaar

Dennis Driessens

goed gewerkt politie opruimen die handel!!!

Lekker gezellig in de heistraat, teminste 20 jaar geleden

Hans van Hoof

De heistraat was vroeger de winkelstraat van helmond.
Nu fiets je liever er niet meer door.
Proficiat gemeente helmond goed gedaan.

Hans van Stiphout

Ach en wa doet de burgermeester.
Sluiten voor een half jaartje.
Bij ons in de buurt ook.
Snoepwinkel gesloten ivm drugs.
Meneer plekt stickers op een pand aan de overkant,en gaat gewoon weer vrolijk verder.
Voor dezelfde prijs gaat je kind daar een snoepje halen,en komt der zo 'n foute junk binnen en loopt het mis.

Danielle Donck

Jaren lang heeft de gemeente de andere kant op gekeken. Eigen schuld.

Helmond is allang Helmond niet meer, de gemeente had jaren eerder moeten ingrijpen, toen wist men dit al...maar ja...wegkijken is de makkelijkste oplossing ...

Eigen schuld Gemeente Helmond
Allemaal panden een dekmantel , waar andere dingen worden verkocht , drugs panden noem ik het

Harriet Meulendijks

Update 1:
De resultaten van deze grootschalige actie in de Binnenstad
Bij de grootschalige actie gisteren door verschillende organisaties zijn op diverse plekken in de Helmondse Binnenstad 2 personen aangehouden voor het bezit en vermoedelijk dealen van harddrugs en werd een gebruiker van harddrugs aangehouden. Daarnaast werden er voor duizenden euro’s aan openstaande belastingen geïnd, op 7 auto’s beslag gelegd en tientallen boetes uitgeschreven. Dat liet de gemeente zojuist weten.
Bij een controle van een pand werd door omstanders vuurwerk naar de politie gegooid. De situatie bleef onder controle. Verder verliep de actiedag rustig. In totaal werden 6 panden gecontroleerd. Op sommige plekken bleek de brandveiligheid niet op orde, werden er milieuovertredingen geconstateerd en bestaan er vermoedens van illegaal gokken, sociale zekerheidsfraude en adresfraude. 1 Horecagelegenheid werd tijdelijk gesloten omdat er geen leidinggevende aanwezig was. Alle overtredingen worden door de betrokken instanties verder onderzocht.
Bij een integrale verkeerscontrole van politie en Belastingdienst bij De Braak heeft de Belastingdienst voor ruim 18.000 euro aan openstaande belastingen geïnd. Op 7 auto’s werd beslag gelegd, waarvan er 6 zijn afgevoerd. Daarnaast schreven de politie en de boa’s tientallen bekeuringen uit aan automobilisten, bromfietsers en scooterrijders. Onder andere voor bellen tijdens het rijden, te hard rijden, rijden zonder rijbewijs en voor het opvoeren van scooters.
In de ochtend draaide de politie een onderzoek op een 19-jarige Eindhovenaar. Hij wordt ervan verdacht dat hij in harddrugs handelt in onze binnenstad. Hij werd door de politie gevolgd en daarbij werd inderdaad gezien dat hij aan een tweetal klanten drugs verkocht. Uiteindelijk zijn zowel de klanten als de verdachte aangehouden. De beide klanten zijn na verhoor weer heengezonden. De 19-jarige Eindhovenaar is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Hij had ongeveer 50 bolletjes harddrugs (heroïne en cocaïne) op zak.
Later op de dag werd bij de controle in een horecagelegenheid een 45-jarige Helmonder aangehouden. Ook hij had een handelshoeveelheid harddrugs bij zich en is eveneens in verzekering gesteld voor verder onderzoek.
In juni en juli hielden de politie, gemeente, Belastingdienst, Openbaar Ministerie en andere diensten integrale acties zoals die van gisteren. Doel van de acties is informatie vergaren, het aanpakken van misstanden en het verstoren van criminele activiteiten. Er waren ruim 80 medewerkers betrokken van politie, Belastingdienst, Openbaar Ministerie, gemeente Helmond, boa’s gemeente Helmond, Senzer, Enexis, Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant (ODZOB), de Veiligheidsregio Brabant Zuidoost (VRBZO) en de douane.
Alle controles werden uitgevoerd met inachtneming van de RIVM-richtlijnen vanwege het coronavirus.

@De weblog van Helmond op vrijdag 18 september 2020 om 12:07:

Goed bezig
Het zal tijd worden

Harriet Meulendijks

Doet de Molenstraat ook mee? In de kroegen en parkeerplaats gebeuren ook dingen die niet kunnen. En 1,5 meter weten ze nergens wat dat is

Goed zo is ook wel nodig hier
Ze moeten weer in de Heistraat komen zien ze genoeg

Prima actie

@Annemie op vrijdag 18 september 2020 om 12:34:

Behalve dat het gisteren in de Heistraat te doen was (zie helemaal bovenaan), weten wij niet of er ook in andere straten panden werden gecontroleerd. Ook weten we niet welke panden er werden bezocht. De gemeente verstrekt die informatie niet. Wie het wel weet, kan dat in een reactie hieronder laten weten.

Je kunt verdachte situaties of het vermoeden dat er in je buurt criminele activiteiten plaatsvinden, melden bij de politie via 0900 8844. Melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000. Dit is het onafhankelijke meldpunt waar inwoners anoniem informatie kunnen geven over criminaliteit.

Dat de politie maar eens een keer een kijkje gaat nemen voor de Boerenbond savonds. Of onder de traverse brug tegenover het kasteel.

Goed bezig ga zo door.👍

Weet je wat ik niet begrijp , wij weten alles wat er speelt in Helmond , en de politie niet ?

Harriet Meulendijks

Alle controles werden uitgevoerd met inachtneming van de RIVM-richtlijnen vanwege het corona virus. Nou dan weet ik niet welke regels hun hebben zowel op de braak als in de stad werd er geen 1.5 meter afstand gehouden door de politie

Van der Zanden

Moet je eens op de Broekwal (Bloemenwijk) bij het basketbalveldje komen kijken dealen ze altijd . maar steken liever hun kop in het zand. wat niet weet wat niet deert

Jesus wat een mensen, kijk na je eigen huisje. Stelletje NSB’ers. Ik woon in de Heistraat heb er geen last van Wa andere mensen doen. Mischien wat meer op je eigen letten allemaal 👋🏼👋🏼

12 kappers, 10 supermarkten en 15 kebabzaken in 1 straat...
Neuhhh, dat valt niet op🤦‍♀️

Kayleigh Bruijnseels

Kasteel traverse. Lachgas. Snuiven roken van al dan niet met cocke gekruide joints. Kei luid hallo talkie muziek

Hieronder zie je 2 van de 6 afgevoerde auto's:

Nu nog die handelaren in illegaal zwaar vuurwerk aanpakken; melden mensen!

@Kimmy Vogeld op vrijdag 18 september 2020 om 15:30:

Maak je maar geen zorgen. Ik heb het hang- en sluitwerk flink verstevigd. In zo'n fijne straat weet je maar nooit.
In de Heistraat is het straatwerk leuk vernieuwd. De kern die het imago van de Heistraat vertegenwoordigt niet. De snelheidsduivels kennen er geen snelheidslimiet (30, toch?).
Lees ook eens de bijdrage van Kayleigh Bruijnseels.

Ik snap er allemaal niks van. Onderhand dagelijkse controle vanuit Politie.( Ik denk dat het nieuwe gemeentehuis moet worden betaald.). Laat iedereen zijn ding doen ( dealer kan worden opgepakt...verslaafde zoekt verder, kortom dit beleid voorkomt het dealen niet)Tijdens Carona tijdperk lijkt het wel een razia...maar als de politie moet komen blijven ze weg ivm carona...En mensen hou op met klagen ..als je niet tegen gebeurtenissen kan zou mijn advies zijn...KOOP N HUTJE OP DE HEI....

Misschien heeft de heistraat een naamsverandering nodig?

De Heistraat is best een mooie en aantrekkelijke (woon)straat geworden. Ook voor kleinschalige detailhandel. Er zijn momenteel goede initiatieven. Kijk eens tegenover LIDL. Lange tijd was daar nauwelijks detailhandel. Nu begint het.
De gemeente moet het oneigenlijk gebruik (historie) zo snel mogelijk indammen.
Blanksma is al meerdere malen 'op visite' geweest. Zij kent ook via waarnemingen van politie, hulpdiensten, ambtenaren en aanwonenden de problematiek.
Met snelheidscontroles moet de gemeente aanwezig zijn. Het begin. Verkeersdrempel (eventueel) verhogen en het gemeentelijk toezicht (handhaving) 30 km. snel aanpakken. Overtreders meteen beboeten.
Dan wordt zelfs in deze moeilijke corona-tijd de Heistraat een aantrekkelijk werk-
en woongebied. Voor bewoners en deatailllisten.
Durgdealers en soortgelijken zijn geen detaillisten. Wegwezen daarmee.
Aanpak gemeente, politie, justitie.

Heistraat------Kebablaan.

haha hoe treurig bovenstaande reacties van met name twee dames, die vinden wat mij niet deert dan maakt het me niet uit...
Maar als iemand anders wel overlast ondervindt en klaagt dan reageren die trutten wel hier ...typisch aso helmonds volk..vinden het eigenlijk wel een beetje stoer om anti politie te zijn..hun van de gemeente zijn ook allemaal stom,want zoveel regeltjes bij de uitkeringen en toeslagen...
En maar een grote mond..als het anderen niet bevalt moeten die maar weg...zeggen ze hier zomaar; fascisme zoals het bedoelt was...
Maar ze hebben het zelf niet eens door, met hun Carona...

Update 2:
Bedrijfspand Heistraat voor 12 maanden dicht na vondst drugs
Vandaag heeft burgemeester Elly Blanksma een bedrijfspand aan de Heistraat voor 12 maanden gesloten. In het pand is een hoeveelheid drugs aangetroffen die boven de norm voor eigen gebruik ligt. Er zijn geen bijzondere omstandigheden om af te zien van tijdelijke sluiting. Wij weten niet om welk bedrijfspand het gaat.
Tijdens de integrale acties op 17 september (zie onze eerdere berichten hierboven) werd er 3,63 gram cocaïne aangetroffen en andere zaken die wijzen op handel in drugs. De politie heeft haar bevindingen gerapporteerd aan de burgemeester. Zij besloot op basis van de feiten en omstandigheden tot de tijdelijke sluiting. De sluiting maakt een einde aan de verboden situatie ter bescherming van de openbare orde en het woon- en leefklimaat. Zowel de eigenaar als de ondernemer hebben een zienswijze ingediend. Hieruit zijn geen bijzondere omstandigheden gebleken.

@De weblog van Helmond op dinsdag 3 november 2020 om 14:22:

Goed werk burgemeester. Jammer dat er niet bijstaat welke winkel het is.

het waren Drugs broodjes .daarom liep ik altijd zo haai na huis ..😂🤣😎 en de Pitza,s ..😟

ik heb zon iedee dat er daar wel meer gesloten kan worden en de straat naam veranderen naar puinzooien straat

Hennie van Berlo

De hele heistraat is vol criminaliteit dat was vroeger de winkelstraat van helmond en nu?? pfff

Hendrine Verbakel

Voor 3,5 gram een heel jaar dicht? Faillissement kan ook wel aangevraagd worden dan! Heel zijn leven in de puin voor 3,5 gram.

Desiree van Heulen

@Desiree van Heulen op woensdag 4 november 2020 om 11:32:

eigen schuld enzovoorts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: