Buiten is het 16 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.217 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
7reacties

De gemeente en de politie hebben gisteren bij een gezamenlijke actie in de Binnenstad een verkeerscontrole gehouden en 3 adressen bezocht. Hierbij zijn verschillende overtredingen geconstateerd. Ook de Veiligheidsregio Brabant Zuidoost, Senzer, Omgevingsdienst Oost Brabant, de Douane en op de achtergrond het OM en de Belastingdienst waren betrokken bij de actie.
De politie en de boa’s van de gemeente waren gisteren zichtbaar aanwezig onder meer met een verkeerscontrole in de Binnenstad. Hierbij zijn 30 boetes uitgeschreven voor verkeersovertredingen als fout parkeren, rijden zonder geldig rijbewijs en rijden onder invloed van drugs. De politie gebruikte ook een rollerbank (waarmee bromfietsen en snorfietsen getest kunnen worden op hun maximale snelheid). Hierbij bleek dat 14 voertuigen harder konden dan is toegestaan. Ook bleken deze voertuigen niet aan de keuringseisen te voldoen. Hiervoor werden boetes uitgeschreven.
In 1 van onderzochte panden zijn 120 gram henneptoppen en een grote hoeveelheid gripzakken en pepperspray ontdekt en in beslag genomen. 2 Verdachten zijn hiervoor aangehouden. Hier werd ook illegaal gegokt op voetbalwedstrijden. Dit is in strijd met de wet op de kansspelen. Het gebruik van het pand kwam niet overeen met de vergunning die ervoor is afgegeven. Hiervoor is een onderzoek gestart. Na de aanhoudingen werd de zaak gesloten omdat er geen leidinggevende meer aanwezig was.
In een ander pand is plusminus 10 kilo shisha-tabak in beslag genomen omdat hierover geen accijns was betaald. Ook zijn er in dit pand signalen ontdekt van prostitutie. Alle bevindingen worden verder onderzocht. Er was ook sprake van een brandgevaarlijke situatie. Op last van de gemeente heeft de ondernemer zijn nooduitgang vrijgemaakt. In het derde pand is er mogelijk sprake van sociale zekerheidsfraude en adresfraude, waarbij er meer bewoners op het adres verbleven dan staan ingeschreven. De gemeente en Senzer gaan dit onderzoeken. Ook is er een vreemdeling aangetroffen waarvan de status onduidelijk was. De politie doet hier nog verder onderzoek naar. In een voertuig op straat werden namaak sigaretten aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen.
“(Anoniem) melden van verdachte zaken helpt”, zo meldt de gemeente in haar persbericht. Meldingen van Helmonders helpen bij de aanpak van criminaliteit. Inwoners die verdachte situaties zien of het vermoeden dat er in hun buurt criminele activiteiten plaatsvinden, kunnen dat melden bij de politie via 0900 88 44. Melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800 70 00. Dit is het onafhankelijke meldpunt waar inwoners anoniem informatie kunnen geven over criminaliteit.

7 reacties:

Goed werk van de politie weer en vandaar dus die politiehelikopter gister boven de Heistraat en de rest van het centrum.

Beantwoorden

Goed bezig! 👍

Beantwoorden

Wow ik wist niet dat shisa tabak zo interessant was om hier te vermelden.

Beantwoorden

10 kilo shishatabak is gewoon legaal en heb je voor zon 50 eu

Beantwoorden

Er staat dat er geen accijns is betaald over de tabak,dat is het probleem,niet de tabak zelf. Overigens krijg je dan maar ongeveer 1 kilo voor 50 euro.

Beantwoorden

Goed werk. Ga zo door!!!

Beantwoorden

In het ED las ik dat zowel de woning als de bankpas van een verslaafde zorg-cliënt zijn overgenomen. Dat zal dan wel weer om een huurwoning gaan.En dan draaien de fatsoenlijke huurders weer op voor alle vernielingen, onkosten en huurderving. Geen wonder dat Woonpartners pas in het ED liet weten dat de betaalbaarheid van de huurwoningen in gevaar is.Natuurlijk als je alle problemen afschuift naar de huursector en de fatsoenlijke huurders voor de extra onkosten laat opdraaien via jaarlijkse verhogingen. De sociale volkshuisvesting is asociale volkshuisvesting geworden door beleid van gemeenten en regering. Arme huurders.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *