8reacties

Militairen verkennen het Helmonds luchtruim


Vanaf komende donderdag tot en met woensdag 6 september zijn er in en om Helmond militaire oefeningen. Die worden gehouden in het kader van de training in luchtruim beveiliging.
Op de 5 betreffende werkdagen betekent dit praktisch gezien het volgende. Militaire wielvoertuigen zullen zich op diverse locaties gelijktijdig verplaatsen (al dan niet in colonne) en opstellingen innemen om zo het luchtruim te verkennen en eventueel te verdedigen. Dat laatste zal gesimuleerd gebeuren, dus niet met munitie of iets dergelijks. De opstellingen worden betrokken bij privé-eigenaren (bijvoorbeeld boeren) waaraan vooraf toestemming is gevraagd.
Aan deze oefeningen zullen 35 personen en 13 militaire wielvoertuigen deelnemen. De oefenende troepen staan onder leiding van de Commandant Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando dat in Vredepeel (Limburg) gelegerd is.

Nieuw Helmonds nieuws
8 reacties
Reageer

Leuke oefening

Jeanne de Bruin

als ze mijn bank in het park maar niet bezetten, dan is het okay!

Een oefening met 35 man en 13 voertuigen, zal een troepenbeweging geven in en om Helmond

dit is echt een lachertje.... ze hebben geen kogels en moeten pang zeggen als ze schiet oefeningen aan het houden zijn wat moeten ze trainen dan?? wie het hardst pang kan roepen???

Berry Vereijken

@punt-uit op zaterdag 26 augustus 2017 om 11:39:

Kun je de overige 360 dagen van het jaar toch nog zitten !

@Berry Vereijken op zaterdag 26 augustus 2017 om 14:19:

Met luchtafweergeschut moet je een 'lock on' hebben met het computersysteem dat er op zit. Die 'lock on' wordt dan aangegeven op 't scherm maar ze gaan dan vervolgens natuurlijk geen echte raket afvuren op een vliegtuig.

Zal wel allemaal goed verlopen mede Hellemonders, maar vooral......

Snoebel, ik ga er toch wel zitten. Geen probleem om mijn ouwe maten aan het werk te zien en Berry moet maar eens goed naar het materiaal kijken. Daar zeggen ze geen pang bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: