Buiten is het 11 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.100 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
8reacties

Vanaf komende donderdag tot en met woensdag 6 september zijn er in en om Helmond militaire oefeningen. Die worden gehouden in het kader van de training in luchtruim beveiliging.
Op de 5 betreffende werkdagen betekent dit praktisch gezien het volgende. Militaire wielvoertuigen zullen zich op diverse locaties gelijktijdig verplaatsen (al dan niet in colonne) en opstellingen innemen om zo het luchtruim te verkennen en eventueel te verdedigen. Dat laatste zal gesimuleerd gebeuren, dus niet met munitie of iets dergelijks. De opstellingen worden betrokken bij privé-eigenaren (bijvoorbeeld boeren) waaraan vooraf toestemming is gevraagd.
Aan deze oefeningen zullen 35 personen en 13 militaire wielvoertuigen deelnemen. De oefenende troepen staan onder leiding van de Commandant Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando dat in Vredepeel (Limburg) gelegerd is.

8 reacties:

Leuke oefening

Beantwoorden

als ze mijn bank in het park maar niet bezetten, dan is het okay!

Beantwoorden

Een oefening met 35 man en 13 voertuigen, zal een troepenbeweging geven in en om Helmond

Beantwoorden

dit is echt een lachertje…. ze hebben geen kogels en moeten pang zeggen als ze schiet oefeningen aan het houden zijn wat moeten ze trainen dan?? wie het hardst pang kan roepen???

Beantwoorden

@punt-uit op zaterdag 26 augustus 2017 om 11:39:

Kun je de overige 360 dagen van het jaar toch nog zitten !

Beantwoorden

@Berry Vereijken op zaterdag 26 augustus 2017 om 14:19:

Met luchtafweergeschut moet je een ‘lock on’ hebben met het computersysteem dat er op zit. Die ‘lock on’ wordt dan aangegeven op ’t scherm maar ze gaan dan vervolgens natuurlijk geen echte raket afvuren op een vliegtuig.

Beantwoorden

Zal wel allemaal goed verlopen mede Hellemonders, maar vooral……

Beantwoorden

Snoebel, ik ga er toch wel zitten. Geen probleem om mijn ouwe maten aan het werk te zien en Berry moet maar eens goed naar het materiaal kijken. Daar zeggen ze geen pang bij!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *