5reacties

Moedereend ziet haar kuikens uit riool gered


Vanmiddag rond 14.30 uur raakte een moedereend in Brouwhuis in grote paniek nadat haar 5 kuikens het riool waren ingezwommen. Omdat er een verlaging in het riool zit, konden de onfortuinlijke kuikens niet meer terug.
Een buurtbewoner die de paniekerige moeder op de Gazellelaan hoorde, belde de dierenambulance en de brandweer werd ingeschakeld. Omdat de brandweer niets kon betekenen, keerde die weer terug naar de kazerne.
In een uiterste poging het vijftal te redden, werd het waterschap ingeschakeld. Het gevaar was dat als de kuikens te ver de rioolpijp in gingen, ze echt niet meer gered konden worden. De moeder hing al die tijd paniekerig rond de plek waar haar jongen verdwenen. Medewerkers van de dierenambulance en het waterschap bedachten een oplossing: zij bevestigden een plank in het riool. Zodoende konden de kuikens, nadat iedereen weg was, rustig uit hun benarde positie omhoog klauteren en zo geschiedde. Eind goed, al goed: de moedereend en haar 5 kuikens zijn inmiddels herenigd.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande foto’s.

Nieuw Helmonds nieuws
5 reacties
Reageer

Elk leven is de moeite waard, hoe klein het ook is.
Top werk van de betrokken partijen!

daar word je toch gelukkig van dat er nog mensen zijn die alle moeite doen om moeder eend met haar kroost te herenigen !!!! lv groetjes inge

❤️

Henny de Leeuwe-Kleijngeld

http://www.natuurkanaal.nl/

Voor de vogelliefhebbers

Mijn vertrouwen in de mensheid is weer enigszins hersteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: