Buiten is het 4 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 91.456 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
5reacties

Vanmiddag rond 14.30 uur raakte een moedereend in Brouwhuis in grote paniek nadat haar 5 kuikens het riool waren ingezwommen. Omdat er een verlaging in het riool zit, konden de onfortuinlijke kuikens niet meer terug.
Een buurtbewoner die de paniekerige moeder op de Gazellelaan hoorde, belde de dierenambulance en de brandweer werd ingeschakeld. Omdat de brandweer niets kon betekenen, keerde die weer terug naar de kazerne.
In een uiterste poging het vijftal te redden, werd het waterschap ingeschakeld. Het gevaar was dat als de kuikens te ver de rioolpijp in gingen, ze echt niet meer gered konden worden. De moeder hing al die tijd paniekerig rond de plek waar haar jongen verdwenen. Medewerkers van de dierenambulance en het waterschap bedachten een oplossing: zij bevestigden een plank in het riool. Zodoende konden de kuikens, nadat iedereen weg was, rustig uit hun benarde positie omhoog klauteren en zo geschiedde. Eind goed, al goed: de moedereend en haar 5 kuikens zijn inmiddels herenigd.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande foto’s.

5 reacties:

Elk leven is de moeite waard, hoe klein het ook is.
Top werk van de betrokken partijen!

Beantwoorden

daar word je toch gelukkig van dat er nog mensen zijn die alle moeite doen om moeder eend met haar kroost te herenigen !!!! lv groetjes inge

Beantwoorden

❤️

Beantwoorden
Henny de Leeuwe-Kleijngeld

http://www.natuurkanaal.nl/

Voor de vogelliefhebbers

Beantwoorden

Mijn vertrouwen in de mensheid is weer enigszins hersteld.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *