1reactie

Nedschroef komt in Chinese handen


Nedschroef komt in Chinese handen. Investeringsmaatschappij Gilde Buy Out Partners en mede-aandeelhouder Parcom Capital verkopen de producent van bevestigingsmaterialen. De industriële groep Shanghai Prime Machinery Company (PMC) koopt het bedrijf, het overnamebedrag is niet genoemd.
Nedschroef zal volgens het persbericht zijn merknaam behouden. Het hoofdkantoor blijft in Helmond en alle huidige productielocaties blijven bestaan. PMC en Nedschroef hebben gezamenlijk een omzet van bijna 1 miljard euro, waarvan ruim 600 miljoen euro in bevestigingsmaterialen. De ondernemingswaarde van Nedschroef is 325 miljoen euro.
De nieuwe eigenaar staat naar eigen zeggen achter de wereldwijde groeistrategie van Nedschroef, dat onder meer levert aan de automobielindustrie en de ruimtevaart. Topman Mathias Hüttenrauch van Nedschroef wees er op dat, door het samengaan met PMC, Nedschroef “maximaal kan profiteren van de geweldige groeikansen in Azië en elders in de wereld.”
De afronding van de transactie is nog afhankelijk van goedkeuring in China en van mededingingsautoriteiten. Omdat PMC, een van de grootste exporteurs van bevestigingsmiddelen voor de automotive sector in China, genoteerd is aan de beurs van Hongkong, zal het een aandeelhoudersvergadering houden.
Nedschroef gaat terug tot 1894, toen het begon als fabrikant van klinknagels voor de scheepsbouw. Zie de rijke geschiedenis van het bedrijf op de website van het  Industrieel Atrium. In 1987 ging Nedschroef naar de beurs. In 1994 kreeg Nedschroef ter gelegenheid van zijn honderdjarige bestaan het predikaat ‘Koninklijk’ verleend. Het concern, met ongeveer 1500 medewerkers waarvan de meeste werken in productiefaciliteiten in Duitsland, werd in 2007 van de Amsterdamse beurs gehaald door Gilde, die daar destijds zo’n 258 miljoen euro voor betaalde.

Nieuw Helmonds nieuws
1 reactie
Reageer

De chinezen veroveren de wereld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: