Buiten is het 11 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 90.393 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
1reactie

Nedschroef komt in Chinese handen. Investeringsmaatschappij Gilde Buy Out Partners en mede-aandeelhouder Parcom Capital verkopen de producent van bevestigingsmaterialen. De industriële groep Shanghai Prime Machinery Company (PMC) koopt het bedrijf, het overnamebedrag is niet genoemd.
Nedschroef zal volgens het persbericht zijn merknaam behouden. Het hoofdkantoor blijft in Helmond en alle huidige productielocaties blijven bestaan. PMC en Nedschroef hebben gezamenlijk een omzet van bijna 1 miljard euro, waarvan ruim 600 miljoen euro in bevestigingsmaterialen. De ondernemingswaarde van Nedschroef is 325 miljoen euro.
De nieuwe eigenaar staat naar eigen zeggen achter de wereldwijde groeistrategie van Nedschroef, dat onder meer levert aan de automobielindustrie en de ruimtevaart. Topman Mathias Hüttenrauch van Nedschroef wees er op dat, door het samengaan met PMC, Nedschroef “maximaal kan profiteren van de geweldige groeikansen in Azië en elders in de wereld.”
De afronding van de transactie is nog afhankelijk van goedkeuring in China en van mededingingsautoriteiten. Omdat PMC, een van de grootste exporteurs van bevestigingsmiddelen voor de automotive sector in China, genoteerd is aan de beurs van Hongkong, zal het een aandeelhoudersvergadering houden.
Nedschroef gaat terug tot 1894, toen het begon als fabrikant van klinknagels voor de scheepsbouw. Zie de rijke geschiedenis van het bedrijf op de website van het  Industrieel Atrium. In 1987 ging Nedschroef naar de beurs. In 1994 kreeg Nedschroef ter gelegenheid van zijn honderdjarige bestaan het predikaat ‘Koninklijk’ verleend. Het concern, met ongeveer 1500 medewerkers waarvan de meeste werken in productiefaciliteiten in Duitsland, werd in 2007 van de Amsterdamse beurs gehaald door Gilde, die daar destijds zo’n 258 miljoen euro voor betaalde.

1 reactie:

De chinezen veroveren de wereld

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *