Nieuw Helmonds nieuws in februari 2011


 

 


maandag 28 februari

Politie pakt verdachte van auto-inbraak op
De politie heeft maandagochtend rond 2.45 uur op De Wieken in Beek en Donk,een man van 19 jaar uit Helmond aangehouden. Bij de politie was kort daarvoor de melding binnengekomen dat daar door twee mannen werd ingebroken in een geparkeerde auto. Toen agenten ter plaatse kwamen, zagen ze twee verdachten wegrennen. Ze kregen de Helmonder te pakken waarna hij werd ingesloten voor verder onderzoek. Een zoektocht met politiehonden naar de andere man heeft niets opgeleverd.

Politie arresteert viertal voor woninginbraakpoging
De politie heeft zondagmiddag rond 14.30 uur op de Deense Hoek in Lieshout vier mannen in een bestelbusje aangehouden.
Het gaat om twee Eindhovenaren (25 en 26 jaar), een man van 20 jaar uit Grave en een 24-jarige man zonder bekend woonadres. Ze worden ervan verdacht dat ze kort daarvoor geprobeerd hadden in te breken in een woning in Helmond-West. Toen dat niet lukte, waren ze er in een bestelbusje vandoor gegaan. Een getuige had dat bij de politie gemeld en daarbij ook de gegevens van de auto doorgegeven. Surveillerende agenten zagen de bus vervolgens op de Deense Hoek rijden. Ze lieten de auto stoppen en hebben de vier inzittenden aangehouden. De mannen zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.


zondag 27 februari

Beginnend bestuurder die te veel dronk aangehouden
De politie heeft zondagochtend rond 10.00 uur een 22-jarige automobilist uit Helmond aangehouden op de Uiverlaan.
Surveillerende agenten zagen de Helmonder daar rijden en controleerden hem. Hieruit bleek dat hij alcohol had gedronken. Op het bureau blies de beginnend bestuurder een promillage van ruim 1,0. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen de Helmonder is proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Man met nepvuurwapen onder invloed van drank en drugs
De politie heeft zaterdagavond rond 23.30 uur een 19-jarige Helmonder aangehouden op de Herenlaan.
Surveillerende agenten zagen de man daar zitten in een auto. Bij controle bleek dat hij drugs had gebruikt en alcohol had gedronken. In de auto troffen agenten een nepvuurwapen aan. De verdachte is aangehouden en het wapen is in beslag genomen. De Helmonder is na verhoor heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.


vrijdag 25 februari

De hennepkwekerij aan de Markt is opgerold
De politie heeft donderdagmiddag omstreeks 15.00 uur een hennepkwekerij in een woning aan de Markt aangetroffen en de 24-jarige bewoonster aangehouden.
De in werking zijnde hennepkwekerij met 152 planten bevond zich op de eerste verdieping. De hennepplanten en de bijbehorende kweekapparatuur is in beslag genomen en wordt vernietigd. De stroom werd illegaal afgetapt. Tegen de bewoonster is proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Wegafsluitingen tijdens de carnaval
Tijdens carnaval zijn in Helmond van vrijdag 4 tot woensdag 9 maart enkele straten korte tijd afgesloten door carnavalsoptochten en andere festiviteiten. In het centrum van Helmond zijn een gedeelte van de Kanaaldijk Noord-West (tussen Traversebrug en Havenweg) en een deel van de Steenweg (tussen Kanaaldijk en Kromme Steenweg) afgesloten voor alle verkeer van zaterdag 5 maart 11.00 uur tot woensdag 9 maart 6.00 uur, behalve op de volgende momenten: maandag 7 en dinsdag 8 maart 6.00 – 12.00 uur. Het verkeer wordt omgeleid via de Julianalaan, Jan van Brabantlaan en Eikendreef.
Optocht Centrum
Tijdens de optocht in Helmond-Centrum op zondag 6 maart zijn diverse straten afgesloten tussen 9.00 en 17.00 uur. Het verkeer wordt omgeleid via de Jan van Brabantlaan – Eikendreef en Zuidende – Binderseind.
Mierlo-Hout
Op zaterdag van 13.30 tot 16.00 uur is onder meer de Hoofdstraat (inclusief spoorwegovergang) en Houtse Parallelweg afgesloten. Dit is vanwege de optocht in Mierlo-Hout. De omleiding loopt via de Heeklaan. De spooroverweg Hoofdstraat – Mierloseweg is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, m.u.v. de hulpdiensten en voetgangers. De overweg wordt bemand door verkeersregelaars.
Stiphout De Dorpsstraat is afgesloten tussen Gerwenseweg en President Rooseveltlaan op zaterdag van 13.30 tot 16.00 uur. Het verkeer wordt omgeleid via de Gasthuisstraat en Wilde Wingerd.
Brouwhuis
Door de carnavalsoptocht zijn enkele straten afgesloten op maandag van 13.00 tot 15.30 uur. De omleiding loopt via de oostelijke Rivierensingel. Op dinsdag is de jeugdoptocht van 13.00 tot 14.00 uur. Hiervoor zijn geen wegafsluitingen noodzakelijk.
Helmond-Noord Op vrijdag van 9.00 tot 10.30 uur zijn enkele straten rondom Kindcentrum De Bundertjes korte tijd afgesloten door de optocht van scholieren. Voor de optocht van scholieren van basisschool De Rank (vrijdag van 9.30 tot 10.30 uur) worden geen straten afgesloten. De optocht gaat over het trottoir.
Brandevoort
Op vrijdag tussen 12.00 en 14.00 uur zijn diverse straten afgesloten. Verkeersregelaars begeleiden de afsluiting.


donderdag 24 februari

Wethouder opent zaterdag eerste legale kapsalon aan huis
Wethouder Frans Stienen (Stedelijke Ontwikkeling en Volkshuisvesting) opent komende zaterdag officieel de eerste kleine kapsalon aan huis. Die eer komt de kapsalon van mevrouw Bunthof aan de Gazellelaan toe. Tot voor kort was het in Helmond niet mogelijk een kapsalon aan huis te hebben.
Het was natuurlijk al langer mogelijk om beroepen aan huis uit te oefenen, zoals een adviesbureau of iets dergelijks. Daar zijn wel voorwaarden aan verbonden om de woon en leefomgeving te beschermen. Het college van burgemeester en wethouders vond het niet langer wenselijk om hierin onderscheid te maken. In november 2010 is aangekondigd het beleid op dit punt te wijzigen.
Verzoeken voor het openen van een kapsalon aan huis worden dus voortaan hetzelfde beoordeeld als de overige verzoeken die betrekking hebben op een beroeps- en/of bedrijfsmatig medegebruik van een woning. Voor kappersactiviteiten in een woning geldt ook dat deze slechts door 1 in het pand woonachtig persoon mogen worden uitgeoefend, zonder personeel of stagiaires.

Motoragent betrapt verdachten met gestolen snorfiets
Woensdagmiddag zijn een 16-jarige jongen uit Helmond en een 21-jarige man uit Helmond aangehouden met een gestolen snorfiets.
Een agent op motorsurveillance zag de twee rijden op de Suytboulevard. Toen zij de agent zagen gooiden ze de snorfiets op de grond en gingen er te voet vandoor. Op de Palladio konden zij worden aangehouden. De twee zijn meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek. Zij worden er van verdacht meerdere scooters gestolen te hebben.

Gestolen bromfiets bleek gedumpd in het water
Bij een gerichte zoekactie in de Oude Aa in Brouwhuis vond de politie vanochtend onderstaande gestolen bromfiets, berichtte buurtbrigadier Jeroen Loohuis. Met de hulp van een duikploeg van de brandweer werd daar naar die gestolen bromfiets gezocht. De verdachte had namelijk aanwijzingen gegeven over deze dumpplaats.


Politie houdt man aan voor huiselijk geweld

Een 46-jarige man is woensdag rond 13.50 uur aangehouden bij zijn woning in Helmond West.
Hij zou eerder die dag zijn 40-jarige vrouw in de woning mishandeld hebben. Hij duwde haar waardoor zij ten val kwam. De man is meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.


dinsdag 22 februari

Derde verdachte gepakt na vondst honderdtal jerrycans met gevaarlijke stoffen
De politie heeft dinsdagochtend rond 9.00 uur in een woning in Helmond-Oost een man van 48 jaar uit Helmond aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de vondst van een hoeveelheid jerrycans op 12 februari in een garage (zie onderstaande bericht op zondag 13 februari). De twee verdachten die toen werden aangehouden, zitten nog vast. De vandaag aangehouden man is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

2 Nieuwe shirtsponsors voor Helmond Sport
In de vierde periode speelt Helmond Sport met 2 nieuwe shirtsponsors op de achterzijde van de shirts. Tijdens de thuiswedstrijden zal Helmond Automotive.nl op het tenue staan. Bij alle uitwedstrijden staat Helmond Food Capital op het shirt.

Elkerliek in de top 6 qua herniazorg
De Gezondheidsgids van de Consumentenbond deed onderzoek naar de kwaliteit van de herniazorg in Nederland. Het Elkerliek ziekenhuis komt daaruit naar voren als 1 van de 6 toppers van Nederland.
De Gezondheidsgids beoordeelde de geboden zorg op een aantal randvoorwaarden zoals de wachttijd en het behandelend team. Het Elkerliek ziekenhuis biedt de herniapatiënt goede begeleiding rondom de operatie en een multidisciplinair team voor de behandeling. Sander Kok, neuroloog in het Elkerliek ziekenhuis: “We zijn trots op het behaalde resultaat. Dat we goede zorg bieden wisten we natuurlijk wel, maar het is altijd fijn om de bevestiging te krijgen dat we bij de toppers van Nederland horen.”


zondag 20 februari

16-Jarige gepakt met behulp van cameratoezicht
De politie hield zondagochtend rond 00.25 uur een 16-jarige jongen uit Helmond aan op het Frans Joseph van Thielpark. De jongen wordt verdacht van het gooien met fietsen en het trappen tegen fietsen bij een daar aanwezige fietsenstalling.
Via cameratoezicht werden de vernielingen gezien en werd de politie direct ingeschakeld, waarop de verdachte in de kraag gegrepen kon worden. De ouders van de minderjarige verdachte werden op de hoogte gebracht van de aanhouding van hun zoon. Na verhoor op het politiebureau mocht hij naar huis. De zaak wordt voor verdere afwerking overgedragen aan Bureau Halt.

Uitgaansgeweld: man mishandelt zijn 15-jarige vriendin
De politie heeft zondagochtend op de Havenweg rond 00.45 uur een 18-jarige man uit Helmond onder verzet aangehouden. Hij wordt verdacht van het mishandelen van zijn 15-jarige vriendin uit Helmond kort voor zijn aanhouding.
Hij zou het meisje in het gezicht geslagen hebben en haar een kopstoot hebben gegeven. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.


zaterdag 19 februari

De 3 Helmondse lijsttrekkers debatteerden op Markt
De 3 Helmondse lijsttrekkers voor de provinciale verkiezingen gingen vanochtend aan de rand van de markt met elkaar in debat. Ruud van Heugen (CDA), Annegien Wijands (PvdA) en Paul Smeulders (GroenLinks) discussieerden met elkaar en het publiek over werk, bereikbaarheid, landbouw en groen en erfgoed en cultuur. Daarbij kwam het tot soms verrassende uitspraken als “een hek om Brabant zetten” en “megaboeren horen in Polen.”
Hoewel een enkele voorbijganger zich op verzoek van gespreksleider Joop Vos in de discussie mengde, viel de opkomst op de koude ochtend wat tegen. Voornamelijk de plaatselijke partijleden waren gekomen om hun kandidaat aan te moedigen.
Wie er niet bij was en het debat toch wil horen, kan het dinsdagochtend vanaf 08.00 uur of donderdagavond vanaf 18.00 uur beluisteren op Stadsradio Helmond. Eerder begonnen deze 3 Helmondse lijsttrekkers hier met het geven van hun Helmondse meningen.

Politie houdt verdachten van bedrijfsinbraak aan
Gewaarschuwde agenten hielden zaterdag rond 5.00 uur langs de kant van een sloot aan de Varenschut en de Achterdijk een 46-jarige man uit Nuth en een 37-jarige man uit Meerssen aan. Zij worden verdacht van een inbraak in een bedrijf aan de Grasbeemd eerder die nacht.
Het is nog onbekend of bij de inbraak spullen buit werden gemaakt. Een beveiligingsmedewerker kreeg een melding van de inbraak en ging ter plaatse. Bij het bedrijf trof hij niemand meer aan, waarop hij in de omgeving ging zoeken. Daar ontdekte hij de verdachten en waarschuwde de politie. De mannen zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Helmonder in Veghel betrapt met inbrekerswerktuig
De politie heeft zaterdagochtend rond 1.30 uur een betonschaar en een breekijzer in beslag genomen. De werktuigen werden aangetroffen in een auto van een 24-jarige man uit Helmond. De politie zag de auto op een parkeerplaats aan de Bunders in Veghel staan en controleerde deze. In de auto zaten ook nog een 17 jarig meisje en een 21-jarige man uit Helmond. De 21- jarige man kon zich niet legitimeren en werd hiervoor aangehouden. De 24-jarige bestuurder kreeg een proces-verbaal voor het aanwezig hebben van inbrekerswerktuig.

Agent krijgt klap bij aanhoudingen verdachten van vechtpartij
Op de Steenweg werden zaterdagochtend rond 3.50 uur een 23- en een 24-jarige Helmonder aangehouden nadat agenten hen zagen vechten op straat. De 24-jarige verdachte verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Er ontstond een worsteling met een agent waarbij deze een klap in zijn gezicht kreeg. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.


vrijdag 18 februari

4 Maanden cel voor pedofiele zangleraar
Een 48-jarige man uit Helmond moet 4 maanden de cel in voor het maken van kinderporno, ontucht en aanranding. Tevens kreeg hij 6 maanden voorwaardelijk. Verder mag hij in zijn huis 3 jaar geen piano- of zangles geven aan minderjarigen en moet hij 450 euro schadevergoeding betalen. Dat bepaalde de rechtbank in Den Bosch vandaag. De officier van justitie had een gevangenisstraf van 20 maanden geëist waarvan de helft voorwaardelijk.
De Helmonder maakte in zijn woning tussen 2003 en 2010 stiekem opnames van de schaamstreek van zijn leerlingen. De man liet zijn leerlingen oefeningen doen door hen hun benen te laten spreiden of kniebuigingen te maken.
Hierdoor waren de schaamstreek en het decolleté van de meisjes zichtbaar voor de camera die hij in een kast had geplaatst. De rechtbank bestempelt dit als ontucht. De slachtoffers kwamen er pas veel later via de politie achter dat ze waren gefilmd.
In dezelfde periode maakte de man in zijn huis beelden van een slapend meisje, een logeetje van zijn dochter, terwijl hij haar onderbroek opzij deed en haar schaamstreek betastte. Volgens de rechtbank heeft de man ernstig misbruik gemaakt van het vertrouwen van de meisjes en hun ouders.
Uit het rapport van een klinisch psycholoog blijkt dat de man een ziekelij
ke seksuele stoornis en een persoonlijkheidsprobleem heeft. De rechtbank beschouwt hem als licht verminderd toerekeningsvatbaar en acht het nodig dat hij 2 jaar wordt behandeld.

Architect Wijkhuis Brede School Helmond West bekend
Het architectenbureau RAU is door de gemeente geselecteerd om het Wijkhuis Brede School (WHBS) Helmond West te ontwerpen. In het najaar van dit jaar moet het plan daarvoor getekend zijn. Begin volgend jaar wordt gestart met de bouw. In 2013 is het multifunctionele gebouw in het hart van de wijk -als alles volgens planning verloopt- klaar.
De Mariaschool en de Troubadour gaan 1 nieuwe basisschool vormen en nemen er dan hun intrek in. Verder komen er een sportzaal en een openbare culturele zaal met horeca waar ruimte is voor allerlei (school)activiteiten zoals biljart, kinderoptredens, dansvoorstellingen, kaartavonden, kienen, koersbal en sinterklaasavonden. Spring Kinderopvang gaat de peuterspeelzaal, kinderopvang en buitenschoolse opvang voor haar rekening nemen. Ook krijgen de maatschappelijke instanties, zoals wijk- en buurtbeheer, bibliotheekservice, zorgboog, West Werkt, SWH en de LEV-groep er hun plek.

Helmond wil dit jaar geen Ster Elektrotoer
Gemert en Helmond zullen dit jaar geen start- en/of finishplaats zijn tijdens de wielerkoers Ster Elektrotoer.
Helmond heeft zich niet kandidaat gesteld voor de editie van 2011. Vorig jaar was Helmond de finishplaats van de slotetappe van deze op 1 na belangrijkste wielerronde van Nederland. Maar dat was geen onverdeeld succes aldus Perry Vermeulen in het ED (pdf).
“Vanuit Gemert was er wel degelijk belangstelling”, aldus Huub Snoeks, voorzitter van de Ster Elektrotoer. “Maar daar is het budget niet op tijd rond gekomen.” Gemert organiseerde in 2010 de proloog van de etappekoers.
De wedstrijd voert dit jaar net als in 2010 door Zuid-Nederland en België. Snoeks verklaart dat dit jaar een recordaantal Pro Tour-ploegen mee gaat doen aan de meerdaagse wielerwedstrijd die van 15 tot en met 19 juni verreden wordt.

Politie pakt verdachte van verduistering betonmolen op
De politie heeft donderdagavond rond 21.45 uur een man van 26 jaar zonder bekend woonadres aangehouden op de Arbergstraat.
Hij wordt ervan verdacht dat hij in november vorig jaar bij een verhuurbedrijf een betonmolen heeft gehuurd maar deze nog steeds niet heeft teruggebracht. Surveillerende agenten zagen de man donderdagavond in een auto zitten en hielden hem aan. Hij is ingesloten voor verder onderzoek. De man bleek ook nog een boete van bijna 500 euro open te hebben staan.


donderdag 17 februari

4 Mannen aangehouden na zeer wilde achtervolging
De politie heeft donderdagochtend rond 3.30 uur vier Helmonders (19, 20 (2) en 24) aangehouden op de Toon van de Laarstraat.
Surveillerende agenten zagen kort daarvoor een auto met hoge snelheid rijden op de Heistraat. Toen zij de auto wilden controleren, ging het voertuig er vandoor. De auto reed met hoge snelheid door de binnenstad. Op sommige stukken reed het voertuig tegen het verkeer in en over het trottoir. Op de Toon van de Laarstraat hield de 20-jarige bestuurder het voertuig niet meer onder controle en vloog uit de bocht. Ondanks de schade en een kapot voorwiel probeerden de mannen te ontkomen met de auto. De agenten zijn vervolgens tegen het voertuig aangereden om de bestuurder tot stoppen te dwingen. Middels een uitpraatprocedure hebben de mannen de auto verlaten en konden zij aangehouden worden. Allen zijn overgebracht naar het bureau. Daar bleek dat de bestuurder niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. De drie inzittenden werden na verhoor in vrijheid gesteld. Zij zijn geen verdachten in het onderzoek. De 20-jarige bestuurder is ingesloten. De auto is in beslag genomen.

Man drinkt te veel en doet 3 dingen verkeerd
De politie heeft woensdagavond rond 19.00 uur een 38-jarige Helmonder aangehouden in zijn woning in Helmond West.
Hij zou kort daarvoor op een feestje in een woning in het centrum zijn 25-jarige Helmondse vriendin mishandeld hebben. Ook zou hij daar de ruit van de voordeur hebben vernield. Ter plaatse bleek dat de Helmonder al weg was in zijn auto. Hij zou onder invloed zijn van alcohol. Agenten zijn naar zijn woning gereden en hebben hem daar aangehouden. Op het bureau blies de verdachte een promillage van 0.80. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.


woensdag 16 februari

Middels 15 aanhoudingen 21 inbraken opgelost
Het Woninginbrakenteam Peelland heeft met de aanhouding van 15 verdachten in drie verschillende zaken in totaal 21 woninginbraken opgelost. Het WIT-Peelland bestaat sinds begin december 2010 voor de afdelingen Gemert-Laarbeek, Deurne-Asten-Someren en de drie Helmondse afdelingen. Een speciaal team van vijf rechercheurs en een projectleider concentreert zich uitsluitend op de opsporing van verdachten van woninginbraken.
Negen verdachten, negen inbraken Op 6 januari werd een woninginbraak gepleegd op de Kennemerland in Helmond (voor meer details: zie het tweede persbericht van donderdag 6 januari). Daarbij werd een 19-jarige Helmonder op heterdaad aangehouden. Het onderzoek werd opgenomen door het WIT-Peelland en dit leidde al snel tot meer aanhoudingen (zie ook het eerste persbericht van dinsdag 11 januari en het tweede persbericht van 24 januari). Uiteindelijk werden in het onderzoek 9 verdachten (allen uit Helmond en tussen de 18 en 20 jaar oud) aangehouden die in wisselende samenstelling betrokken zouden zijn bij in totaal negen woninginbraken. Het gaat dan om inbraken op de Kennemerland (2x), de Witte de Withstraat, Basstraat, Beeseweg, Fitisstraat, Gooisehof, Valkstraat en de Dr. Knippeneberghof. Vier van de verdachten zijn voorgeleid aan de Rechter-commissaris en zitten nog in bewaring.
Twee verdachten, elf inbraken
Op woensdag 2 februari werden door de politie een 21-jarige Helmonder en een 20-jarige man uit Breda op heterdaad aangehouden bij een woninginbraak op de Witte de Withstraat in Helmond. De man uit Breda sloeg daarbij een agent en gooide met een ijzeren voorwerp naar hem (voor meer details: zie het eerste persbericht van donderdag 3 februari). Ook dit onderzoek werd opgepakt door het WIT-Peelland. Tijdens de verhoren bleken de verdachten vermoedelijk verantwoordelijk voor nog 10 andere inbraken in Helmond, gepleegd tussen 17 december 2010 en 2 februari 2011. Beiden zijn voorgeleid aan de Rechter-commissaris en zitten in bewaring.
Inbraak Broekwal Op 20 december 2010 werd een woninginbraak gepleegd op de Broekwal in Helmond. Daarbij verwondde één van de inbrekers zich aan het glas bij het vernielen van een ruit. Het volgen van het bloedspoor in de sneeuw leidde toen tot zijn aanhouding door de politie. Het ging om een 17-jarige Helmonder. Tijdens het onderzoek door het WIT-team werd duidelijk dat de inbraak vermoedelijk door vier verdachten werd gepleegd. Er werden nog twee 17-jarige Helmonders en een 19-jarige Helmonder aangehouden. De 19-jarige verdachte is door de Rechter-commissaris in bewaring gesteld.


dinsdag 15 februari

3 Aanhoudingen bij oprollen hennepkwekerijen/-knipperijen in woonwagenkamp
Naar aanleiding van een sterke henneplucht trof de politie dinsdagmorgen omstreeks 11.00 uur op meerdere locaties aan de Fon Groffenplein op het woonwagenkamp in Stiphout meerdere hennepkwekerijen en -knipperijen aan.
In een van de knipperijen hield de politie drie Helmonders aan. Het gaat om twee vrouwen van 29 en 54 en een man van 58 jaar.
Tot zover bekend nam de politie tientallen kilo’s hennep in beslag. Zowel de hennepkwekerijen als de knipperijen worden ontmanteld. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Minsiterie.


maandag 14 februari

Helmonder steelt laptop tijdens het klussen in Valkenswaard
In een woning aan de Kornoeljelaan in Valkenswaard is maandag rond 13.10 uur een 24-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij wordt verdacht van het stelen van een laptop uit een woning aan de Kornoeljelaan waar hij vandaag aan het klussen was.
De politie werd gewaarschuwd na het vermissen van de laptop, waarop de man bij de woning aangehouden kon worden. Uit verder onderzoek bleek dat de man ook nog een boete van ruim 760 euro had openstaan. Hij is voor verder onderzoek in de cel gezet.


zondag 13 februari

2 Mannen aangehouden met honderdtal jerrycans met gevaarlijke stoffen
De politie heeft zaterdagmiddag rond 18.05 uur een 43-jarige man (woonplaats onbekend) en een 25-jarige man uit Tilburg aangehouden bij een woning in Helmond Oost.
De mannen zijn aangehouden vanwege het voorhanden hebben van gevaarlijke stoffen. Bij de politie kwam kort daarvoor de melding binnen van een verdachte situatie. Agenten troffen ter plaatse een honderdtal jerrycans aan in een garage met hierin (vermoedelijk) de stoffen aceton en zwavelzuur. Waarvoor de stoffen opgeslagen werden wordt door de politie nog nader onderzocht. De jerrycans zijn in beslag genomen en geruimd. Beide mannen zijn ter plaatse aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Dronken automobilist rijdt de sloot in
De politie heeft zondagochtend op de Wolfsputterbaan rond 1.55 uur het rijbewijs ingevorderd van een 31-jarige man uit Geleen.
Kort daarvoor kreeg de politie melding van een auto die op zijn kant in de sloot was beland. De bestuurder was zelf, ongedeerd, uit het voertuig gekomen en was nog ter plaatse. Na een alcoholcontrole bleek de man teveel te hebben gedronken en had een alcoholpromillage van ruim 1.55 in zijn bloed. De man had geen identiteitsbewijs bij zich en is aangehouden. Zijn rijbewijs moet hij bij de politie inleveren.

Politie zoekt bromfietser die viel na rijden tegen boomtakken
De politie is op zoek naar een bromfietser die in de nacht van zaterdag op zondag rond 3.25 uur op de President Rooseveltlaan/Horstedijk is gevallen.
Dit gebeurde nadat hij of zij tegen verschillende boomtakken reed, die midden op de weg lagen. Bij de politie kwam de melding binnen over deze takken. Gewaarschuwde agenten hebben kort daarna op de President Rooseveltlaan twee jongens van 17 jaar en een man van 23 jaar, allen uit Helmond aangehouden.
De politie vraagt de bromfietser, die mogelijk letsel of schade heeft opgelopen door de val, zich te melden bij de politie van Helmond via 0900-8844.

Helmonder gewond bij eenzijdig ongeval in Eindhoven
Op de Beukenlaan in Eindhoven zijn zaterdagochtend rond 10.20 uur een 30-jarige man uit Helmond en een 32-jarige man uit Eindhoven gewond geraakt.
De Eindhovense bestuurder reed in zijn personenauto over de Beukenlaan en nam de afslag richting het Evoluon. Op de afslag is hij de macht over het stuur verloren en raakte de vangrail tussen beide wegen. Beide mannen zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder is in het ziekenhuis opgenomen met diverse botbreuken. Zijn Helmondse passagier is in het ziekenhuis opgenomen met diverse klachten aan zijn borst, nek en handen. Agenten hebben een bloedproef afgenomen om te controleren of de bestuurder mogelijk teveel heeft gedronken. Hiervan is de uitslag nog niet bekend.


zaterdag 12 februari

Bekende Helmondse veelpleger aangehouden in Veghel
De politie heeft vrijdagavond om 19.00 uur in een bouwmarkt aan de Poort van Veghel een 41-jarige inwoner uit Helmond aangehouden. De man zou een camerasysteem onder zijn jas verstopt hebben. Toen hij merkte dat het personeel hem door had heeft hij het systeem, met een kapotte verpakking, ergens anders in de winkel terug gelegd. De man werd door personeel aangehouden maar begon het personeel te bedreigen. De politie heeft hem overgenomen van het personeel en overgebracht naar het bureau. Daar bleek dat hij een bekende veelpleger was en is conform afspraken voor dit misdrijf in verzekering gesteld. Ook had hij nog enkele boetes open staan.

Man bedreigt zijn vriendin met mes
De politie heeft vrijdagavond rond 22.20 uur een 32-jarige man uit Boxtel aangehouden in een woning in Helmond Centrum.
De man zou kort daarvoor zijn 51-jarige vriendin in haar woning hebben bedreigd met een mes. De vrouw was naar haar balkon gevlucht, waarna een buurtbewoner de politie alarmeerde. Gewaarschuwde agenten hebben de man in haar woning aangehouden. Hij is meegenomen naar het politiebureau en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Vervuild water in Goorloop door damdoorbraak
Het water in De Goorloop op de grens van Someren en Helmond is vervuild door bagger. Contact met het water door mens of dier wordt afgeraden zo laat het Waterschap Aa en Maas vandaag weten. Het waterschap is afgelopen periode bezig geweest de sloot De Goorloop uit te baggeren. Hiermee wordt de kwaliteit van het water verbeterd en kan het water weer beter doorstromen. De bagger die al uit de sloot is gehaald, is afgelopen dagen opgeslagen in een afgedamd deel van de sloot. Met zand zijn aan twee kanten dammen gebouwd waartussen de bagger is neergelegd. Wanneer de bagger voldoende zou zijn opgedroogd, zou deze afgevoerd worden.
Door de regenval van vrijdagnacht zijn de dammen doorgebroken en is de bagger terug in De Goorloop gelopen. Het gaat om zo’n 400 m3 bagger, die niet herbruikbaar is. Dat betekent dat de bagger weliswaar niet heel ernstig vervuild is, maar ook niet zo schoon is dat hij op het land kan worden geplaatst. Wanneer het droog is kan gestart worden met herstelwerkzaamheden.
Er is geen sprake van stank overlast. De oplettende kijker ziet licht kleurverschil. Een deel van het Eindhovens kanaal is afgepompt, zodat de bagger niet richting kanaal kan stromen.Contact met het water door mens of dier wordt afgeraden.


vrijdag 11 februari

15-Jarige bedreigt medewerker jongerencentrum met wapen
Vrijdagochtend omstreeks 9.00 uur hield de politie een 15-jarige jongen uit Deurne aan. Dat gebeurde in een woning in Helmond West. In dezelfde woning is een imitatievuurwapen aangetroffen. Hij wordt verdacht van het bedreigen met een vuurwapengelijkend voorwerp van een medewerker van een jongerencentrum aan de 2e Haagstraat. Dat incident vond plaats op woensdagmiddag rond 15.45 uur.
De verdachte kwam toen samen met nog twee jongens in het centrum. Hij wilde ongevraagd gebruikmaken van de studiofaciliteiten. De medewerker zei dat deze al door een ander was besproken. Daarop zou de minderjarige met het wapen de medewerker bedreigd hebben. Hierna verliet de jongen het gebouw. De medewerker deed aangifte van bedreiging. Door dit gebeuren besloot het centrum donderdag haar deuren te sluiten. Aan de hand van een goed signalement kon de verdachte buiten heterdaad worden aangehouden. Hij is ingesloten voor verder onderzoek. De politie sluit niet uit dat er meerdere aanhoudingen worden verricht.

Dronken automobilist laat auto achter na botsing
De politie arresteerde donderdag omstreeks 16.00 uur een 42-jarige man in zijn woning in Helmond-Centrum. Hij wordt verdacht van het rijden onder invloed. Hij was kort daarvoor met zijn voertuig op de kruising Nieuwe Industrieweg met de Montgommerystraat tegen een lichtmast gereden. Hierdoor raakte zijn auto zwaar beschadigd. Een getuige zag de man uitstappen en weglopen. Zijn auto liet hij achter op de kruising. Aan de hand van een goed signalement kon de politie kort hierna de man
aanhouden. Bij hem is een bloedproef afgenomen omdat hij verdacht wordt van rijden onder invloed. Zijn rijbewijs wordt ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Politie arresteert man voor plegen huiselijk geweld
De politie heeft vrijdagmiddag rond 12.15 uur een man van 19 jaar aangehouden in zijn woning in Helmond-Centrum.
Hij zou kort daarvoor zijn 18-jarige vriendin uit Helmond in het huis hebben mishandeld door haar enkele malen te slaan. De gewaarschuwde politie is naar de woning gegaan en heeft de man aangehouden voor het plegen van huiselijk geweld. Hij is meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.


donderdag 10 februari

Politie arresteert man voor huiselijk geweld
De politie heeft donderdagmorgen om 9.05 uur een 40-jarige Helmonder aangehouden in zijn woning in het centrum.
Wat eerder kreeg de politie een melding dat de man daar zijn vriendin zou hebben mishandeld bij een ruzie. Hij zou haar daarbij hebben geslagen. De man is door de gealarmeerde politie aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.

De kasteeltuin gaat stinken
Dinsdagmorgen start, als de weersomstandigheden goed zijn, hoveniersbedrijf Gustaaf Geldrop met het bemesten van de gazons in de kasteeltuin, zo laat de gemeente weten.
De gazons in de kasteeltuin worden intensief gebruikt voor evenementen en de bodem is redelijk arm. Daarom wordt er, net als vroeger gebruikelijk was, goed verteerde stalmest opgebracht. Deze mest zal zorgen voor een actiever bodemleven en het herstellend vermogen van de grasmat verbeteren. De mest zal enkele dagen ruiken en de gazons zijn dan ook minder goed begaanbaar. De paden blijven uiteraard schoon.


woensdag 9 februari

Gewapende overval cafetaria Jo-RI
Rond 21.55 uur heeft er een gewapende overval plaatsgevonden bij het cafetaria Jo-RI Frituur aan de Van Amstelstraat. Er werd een geld geëist. Dader van de overval is een donker getinte man met donkere kleding en een bivakmuts. Deze man kan maar beter niet door het publiek benaderd worden, aldus de politie.
Update middels politiebericht op 10 februari:
De politie zoekt mogelijke getuigen van een gewapende overval op een cafetaria aan de Van Amstelstraat op woensdagavond rond 21.55 uur.
Op dat tijdstip kwam een man het cafetaria binnen waar op dat moment alleen de 45-jarige eigenaar en zijn vrouw aanwezig waren. De man bedreigde de eigenaar met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en eiste geld. Toen de eigenaren dat niet gaven, vluchtte de man direct het cafetaria weer uit. Niemand raakte gewond. Een summier signalement van de overvaller:
Man, donkere huidskleur, ongeveer 23 jaar oud. Hij droeg donkere kleding en had een donkere muts op zijn hoofd en droeg een donkere sjaal voor het gezicht.
De politie is op zoek naar getuigen van de overval of mensen die mogelijk iets weten dat er mee te maken heeft. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

De hennepkwekerijen aan Veluwehof, Geldropseweg en Twijnsterhof zijn opgerold
De politie heeft woensdag in Helmond in totaal drie hennepkwekerijen opgerold. De politie had informatie dat er op locaties aan de Veluwehof, de Geldropseweg en de Twijnsterhof hennep geteeld werd. Daarom werd woensdag op deze adressen een inval gedaan.
Op de Geldropseweg werd in een loods een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen met 1240 planten. De stroom werd illegaal afgetapt en is afgesloten. In een woning aan de Veluwehof werd een hennepkwekerij met 282 planten aangetroffen. Ook hier werd de stroom illegaal afgetapt en is afgesloten. Op de Twijnsterhof tot slot werd een kwekerijtje met 13 planten aangetroffen. De 50-jarige bewoner van de Veluwehof en de 26-jarige bewoner van de Twijnsterhof zijn verhoord en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. De hennep en de kweekapparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd.
Deze actie maakt deel uit van de aanpak die is gestart met de Taskforce georganiseerde criminaliteit Brabant. In de Taskforce werken het ministerie van Veiligheid en Justitie, de burgemeesters van de vijf grotere steden in Brabant, het openbaar ministerie, de nationale recherche, de Belastingdienst, de Koninklijke marechaussee en de drie Brabantse politiekorpsen nauw samen om de georganiseerde criminaliteit in Brabant terug te dringen.

Politie houdt 4 inbrekers aan
De politie heeft in totaal vier Helmonders aangehouden welke worden verdacht van inbraak in een woning aan de Broekwal op maandagavond 20 december 2010.
Daar werd de ruit van de achterdeur van de woning vernield. Uit de woning werd onder andere een GSM weggenomen. Agenten ter plaatse volgden een bloedspoor in de sneeuw en konden op dinsdagochtend 21 december rond 4.15 uur een 17-jarige Helmonder aanhouden in zijn woning in het centrum. Na een uitgebreid onderzoek werd dinsdagochtend rond 7.45 uur een 17-jarige Helmonder aangehouden in zijn woning in het centrum. Woensdagochtend rond 11.00 uur werden twee Helmonders (17 en 19) aangehouden in hun woningen, eveneens in het centrum. De laatste twee zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Alle Helmonders zijn verdachten in het onderzoek.

Meiden aangehouden voor meerdere mishandelingen
De politie heeft dinsdagmiddag om 13.55 uur twee 17-jarige meisjes uit Helmond aangehouden op de Markt. Rond 17.50 uur werd een 18-jarige Helmondse aangehouden in haar woning in het centrum.
Rond 13.00 uur kreeg de politie een melding dat er op de Watermolenwal een 15-jarig meisje zou zijn mishandeld door drie andere meisjes. Het slachtoffer zou zijn geschopt en geslagen. Aan de hand van getuigenverklaringen kon de politie wat later het tweetal aanhouden op de Markt. Zij zijn voor verder verhoor meegenomen naar het bureau. De derde verdachte kon dus later worden aangehouden en werd ook meegenomen naar het bureau. Daar bleek uit verder onderzoek dat de twee 17-jarige meisjes verdacht worden van meerdere zaken. Zo zouden ze op 31 januari een 16-jarig meisje uit Helmond hebben mishandeld. Ook daarbij werd geschopt en geslagen. Ook zou de moeder van dat slachtoffers zijn bedreigd. Op 4 februari zouden de twee verdachten een scooter hebben vernield. Alle drie de verdachten zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.


dinsdag 8 februari

Ook een Helmondse gewond bij aanrijding in Asten
Bij een aanrijding op de Heesakkerweg in Asten zijn dinsdagochtend kort voor 8.30 uur drie automobilisten gewond geraakt.
Het gaat om een 23-jarige vrouw uit Someren, een 40-jarige man uit Deurne en een 48-jarige vrouw uit Helmond. Hun voertuigen botsten door nog onbekende oorzaak op elkaar. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding. De vrouw uit Someren zat bekneld en is door de brandweer uit haar auto gehaald. De drie bestuurders zijn naar het ziekenhuis vervoerd. De aard van het letsel is nog onbekend.

Man van 36 geeft meisje van 16 een vuistslag in haar gezicht
De politie heeft maandagavond rond 21.30 uur een man van 36 jaar uit Helmond aangehouden in zijn woning in Helmond-Oost. Hij zou rond 20.30 uur op het Sportpark Espendonk een 16-jarig meisje uit Helmond een vuistslag in haar gezicht hebben gegeven. Daarna is hij weggegaan. De gewaarschuwde politie is na onderzoek achter de identiteit van de man gekomen en heeft hem thuis aangehouden. Hij is ingesloten voor verder onderzoek. De aanleiding voor de mishandeling is nog onduidelijk.

Laptops weggehaald bij Vakcollege Dr. Knippenberg
Vannacht is er ingebroken op Vakcollege Dr. Knippenberg aan de Ruusbroeclaan in Helmond-Noord. Er werden 4 tot 6 laptops weggenomen. Dat meldt Jeroen
Loohuis buurtbrigadier van politie in Helmond-Noord.


maandag 7 februari

Helmonder snel aangehouden na ijzerdiefstal in Nuenen
De politie heeft maandagmiddag rond 12.00 uur een 34-jarige Helmonder aangehouden bij zijn woning in Helmond-Oost.
Wat eerder in de ochtend kreeg de politie een melding binnen dat er ijzer was gestolen door twee mannen vanaf een privéterrein aan de Vorsterdijk in Nuenen. Daarbij was een kenteken van een wagen genoteerd. Aan de hand daarvan kon de politie de man even later bij zijn woning aanhouden. Hij is meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.

2 Exen beschuldigden elkaar van vernieling en mishandeling
De politie heeft maandagmiddag om 14.40 uur een 21-jarige Helmonder aangehouden in zijn woning in Helmond Centrum.
De man zou in december diverse malen spullen van zijn ex-vriendin hebben vernield. Ook zou hij haar hebben mishandeld. De man had op zijn beurt ook aangifte gedaan tegen zijn ex-vriendin van vernieling en mishandeling. Die bleek na onderzoek vals te zijn. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Van Rooi Meat neemt grote Almeerse vleesverwerker over
Het Helmondse Van Rooi Meat wordt de nieuwe eigenaar van de noodlijdende vleesverwerker Deen-Hobu in Almere dat vorige maand in grote financiële problemen raakte. Het vleesbedrijf vroeg medio januari het faillissement aan. Volgens curator Dirk Edens had de Almeerse onderneming veel last van de uiterst krappe marges in de vleeshandel.
Deen-Hobu levert vlees en convenienceproducten aan supermarkten. De onderneming zal onder de nieuwe eigenaar een doorstart maken. Onduidelijk is voor hoeveel van de 84 medewerkers er werk is in de nieuwe opzet. Deen-Hobu wordt ondergebracht bij ProViande Retail, het bedrijfsonderdeel van Van Rooi dat zich richt op de levering van varkensvlees aan de retail. In juni kocht Van Rooi Meat ook uit een faillissement ProViande. Dat bedrijf had voor het faillissement 140 werknemers in dienst. ProViande levert aan supermarkten in Noord-Nederland. In afgeslankte vorm werd het onderdeel van Van Rooi Meat.
Van Rooi Meat is het tweede varkensvleesbedrijf van Nederland en had in 2009 naar 302 miljoen euro. De nettowinst bedroeg ruim 6 miljoen euro. De onderneming is in de hele keten actief, van slacht tot verwerking.


zaterdag 5 februari

2 Helmonders in Deurne gearresteerd voor fietsdiefstal
De politie heeft zaterdagochtend rond 4.15 uur twee mannen van 19 jaar uit Helmond aangehouden op de Helmondseweg in Deurne.
Surveillerende agenten zagen hen op de nabijgelegen Markt met een afgesloten fiets lopen. Ze zijn de mannen gevolgd en zagen dat ze op de Helmondseweg probeerden het slot te forceren. Het tweetal is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Na verhoor zijn ze heengezonden met een proces-verbaal, dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie. De fiets is in beslag genomen.

Juwelendief voor de tweede keer in Helmond gepakt
De politie heeft vrijdagmiddag rond 13.30 uur op de Europaweg een 27-jarige man uit Eindhoven aangehouden.
Hij zou kort daarvoor bij een juwelier aan de Ameidestraat twee colliers hebben weggehaald en er in een auto vandoor zijn gegaan. Het personeel had het signalement van de man en het kenteken van de wagen doorgegeven aan de politie. Surveillerende agenten zagen de man vervolgens op de Europaweg rijden en hielden hem aan. Hij had de colliers nog bij zich. De man is na verhoor heengezonden met een proces-verbaal, dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie. Hij was dinsdag ook al in Helmond aangehouden voor een soortgelijke diefstal in Eindhoven, zie het politiebericht van donderdag hieronder.


vrijdag 4 februari

Lastige dronken Helmondse moet rijbewijs inleveren
Het rijbewijs van een 47-jarige vrouw uit Helmond is vrijdag rond 2.40 uur ingevorderd. Agenten zagen de vrouw in een auto zitten, met draaiende motor en midden op de weg, op de Petrus Dondersstraat in Eindhoven. Toen zij de vrouw aanspraken roken de agenten een alcohollucht en de vrouw sprak met dubbele tong. Ze werd daarom meegenomen naar het politiebureau om te blazen. De vrouw weigerde om mee te werken en een goede blaastest kon niet worden afgenomen. Ook een bloedproef werd door de vrouw geweigerd. Daarom werd haar rijbewijs ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt. Dat proces-verbaal zal worden doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Automobilist rijdt 52 km te hard over de Traverse
De politie heeft donderdagavond rond 20.30 uur het rijbewijs ingevorderd van een 29-jarige automobilist uit Helmond. Agenten constateerden dat de man met een snelheid van 102 km/u over de Kasteel Traverse reed, waar maximaal 50 km/u gereden mag worden. Tegen de automobilist wordt een proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie doorgestuurd wordt naar het Openbaar Ministerie.


donderdag 3 februari

Brute overvaller op Woenselse juwelier in Helmond gepakt
De politie heeft dinsdagmiddag rond 14.30 uur een 27-jarige Eindhovenaar aangehouden op de Straakvense Bosdijk in Helmond. De man werd daar in zijn auto gecontroleerd tijdens een verkeerscontrole. Daarbij bleek dat hij door de politie gezocht werd als verdachte van een diefstal. Die werd gepleegd bij een juwelier in het Eindhovense stadsdeel Woensel. Daar werd op woensdag 19 januari een brutale diefstal gepleegd. Een man die zich voor deed als klant wist toen in een onbewaakt moment een aantal juwelen van tafel te grissen en ging er vervolgens vandoor. Uitgebreid onderzoek van de politie leidde tot zijn identiteit en de verdachte kon afgelopen dinsdag dus buiten heterdaad worden aangehouden. De man is uitgebreid verhoord en vervolgens weer heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt, dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar-Ministerie.

Gewelddadige diefstal personenauto, getuigen gezocht
De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets hebben gezien of gehoord van een diefstal met geweld bij een autobedrijf aan de 2e Indumaweg.
Hier overliep rond 4.30 uur een 25-jarige medewerker uit Beek en Donk twee mannen die in het bedrijf hadden ingebroken. De medewerker werd door één van de inbrekers in zijn gezicht geslagen en werd niet veel later in het pand vastgebonden. Vervolgens werd er een personenauto gestolen, die niet veel later enkele honderden meters ook weer is aangetroffen. Het slachtoffer hoorde een tweede andere, dan de gestolen auto, wegrijden.
Signalement dader 1: licht getinte man, 25-30 jaar, tussen 1,80 – 1,90 meter, grof postuur
Signalement dader 2: licht getinte man, 20-25 jaar, 1,90 meter, smal postuur
Beide personen waren donker gekleed.
Mogelijk heeft iemand iets verdachts gezien of gehoord rond de 2e Indumastraat tussen 4.30 uur en 5.00 uur. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de recherche in Helmond via 0900-8844.

Vriendin verliest haar tand na geweld van haar partner De politie heeft donderdagochtend rond 1.55 uur een 26-jarige man aangehouden in zijn woning in Helmond Centrum. De politie kreeg kort daarvoor de melding dat er in de woning een ruzie gaande was. De man zou onder andere elektronische apparatuur naar zijn 26-jarige partner hebben gegooid, haar keel hebben dichtgeknepen en zaken in de woning hebben vernield. Bij de mishandeling raakte de vrouw tevens een tand kwijt. Gewaarschuwde agenten hebben de man in de woning aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.

2 Inbrekers op heterdaad aangehouden
De politie heeft woensdagavond rond 19.25 uur een 21-jarige man uit Helmond en een 20-jarige man uit Breda aangehouden achter een woning aan
de Witte de Withstraat.
Bij de politie was een melding binnengekomen dat er bij de woning zou worden ingebroken. Gewaarschuwde agenten betrapten het tweetal op heterdaad aan de achterkant van de woning. Beide mannen kwamen vervolgens op de agenten afgelopen en probeerden ze omver te lopen. Eén agent kreeg hierbij vervolgens direct een klap in zijn gezicht. Ook werd een ijzeren voorwerp richting de agenten gegooid. Dit voorwerp heeft niemand geraakt. Beide verdachten zijn ter plekke aangehouden. In de achtertuin werd inbrekerswerktuig aangetroffen. Dit is door de politie in beslag genomen. Het tweetal is inmiddels in verzekering gesteld voor verder onderzoek.
“JAAAA!!! Daar doen we het voor!” liet buurtbrigadier Ronald Pennekamp net na de aanhouding enthousiast weten.


woensdag 2 februari

Auto Helmonder total loss na botsing in Gelderland
Dinsdagavond omstreeks 20.00 uur, is in Ewijk (provincie Gelderland) een 21-jarige man uit Helmond gewond geraakt, toen hij met zijn auto tegen een boom tot stilstand kwam.
Toen de politie ter plaatse kwam had zich een voorbijganger al over het slachtoffer ontfermd en bij zich in de auto plaats laten nemen, in afwachting van de hulpdiensten. De man reed over de Schoenaker komende uit de richting van de Groene Heuvels en is vervolgens tegen een boom tot stilstand gekomen. Vermoedelijk is gladheid de oorzaak geweest van het ongeval. De auto raakte total loss. De man is met onbekend letsel overgebracht naar het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis.

Politie houdt man met mes aan
De politie heeft dinsdagmiddag rond 17.30 uur een 26-jarige Helmonder aangehouden op de Wethouder van Wellaan. Wat eerder kreeg de politie een melding dat daar een man liep met een honkbalknuppel die zich agressief gedroeg. Ter plaatse trof de politie de verdachte. Na wat overreding liet de verdachte de knuppel los. Hij bleek eveneens een mes op zak te hebben. Daarop is hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar is proces-verbaal tegen hem opgemaakt, dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.


dinsdag 1 februari

Helmondse vrouwelijke harddrugshandelaar aangehouden
De politie heeft zaterdagmorgen 29 januari om 4.35 uur op het Stratumseind in Eindhoven buiten heterdaad een 34-jarige man uit die plaats aangehouden. Eerder werd op vrijdag 17 december al een 27-jarige Helmondse aangehouden op het politiebureau in Helmond Oost aan de Deltaweg.
Het tweetal wordt ervan verdacht dat zij gedurende langere tijd hebben gehandeld in harddrugs vanuit een woning aan het Drenthehof. Na uitgebreid onderzoek werd daar door de politie op dinsdag 16 december binnen gevallen. In de woning trof de politie brokken hasj, enkele tientallen grammen cocaïne, dealerattributen en hennepresten aan. Ook de woning van de 27-jarige verdachte vrouw in Helmond-Oost werd door de politie doorzocht. Ook hier werden enkele tientallen grammen cocaïne aangetroffen en materialen om de drugs mee te verwerken. In de woning was ook een reeds geoogste hennepkwekerij aanwezig. Alle materialen zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De vrouw meldde zichzelf op 17 december op het politiebureau en zit op dit moment in bewaring. De man kon afgelopen weekend dus buiten heterdaad worden aangehouden. Hij is inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris en zit in bewaring.

Nieuwe Voetbalwet eerste keer toegepast in Helmond
De burgemeester van Helmond heeft aan een 18-jarige inwoner van Helmond een gebiedsverbod opgelegd. Aan deze persoon is ook een meldingsplicht opgelegd. Deze maatregelen zijn genomen, omdat de persoon bij herhaling de openbare orde heeft verstoord bij wedstrijden van Helmond Sport en bij groepsgewijze ordeverstoring een leidende rol heeft gespeeld.
De maatregelen worden aan de persoon opgelegd op basis van de nieuwe Voetbalwet. Het is de eerste keer dat de burgemeester van Helmond van deze nieuwe Voetbalwet gebruik maakt.
De 18-jarige inwoner van Helmond mag zich de komende drie maanden bij thuiswedstrijden van Helmond Sport niet in een groot gebied rondom het Lavans stadion begeven. Dit geldt voor de periode van vier uur voor de wedstrijd tot vier uur na de wedstrijd. Tijdens uitwedstrijden van Helmond Sport dient de persoon zich te melden op het politiebureau in Helmond, om er zeker van te zijn dat hij niet is afgereisd naar de stad waar Helmond Sport op dat moment speelt.
Op 1 september 2010 is de Wet Maatregelen Bestrijding Voetbalvandalisme en Ernstige Overlast (Wet mbveo) in werking getreden. Met de toevoeging van artikel 172a Gemeentewet kan de burgemeester een gebiedsverbod, groepsverbod of een meldingsplicht opleggen aan een persoon die:
• herhaaldelijk individueel of groepsgewijs de openbare orde heeft verstoord;
• bij groepsgewijze verstoring van de openbare orde een leidende rol heeft gehad;
• bij ernstige vrees voor verdere verstoring van de openbare orde.
Een combinatie van meerdere maatregelen is hierbij mogelijk. Het verbod of de plicht geldt voor een periode van maximaal drie maanden. Deze periode kan driemaal verlengd worden met een periode van telkens drie maanden.

Politie zoekt getuigen van gewapende overval op cafetaria

Helmond Centrum, 10-02-2011 • De politie zoekt mogelijke getuigen van een gewapende overval op een cafetaria aan de Van Amstelstraat op woensdagavond rond 21.55 uur.

Op dat tijdstip kwam een man het cafetaria binnen waar op dat moment alleen de 45-jarige eigenaar en zijn vrouw aanwezig waren. De man bedreigde de eigenaar met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en eiste geld. Toen de eigenaren dat niet gaven, vluchtte de man direct het cafetaria weer uit. Niemand raakte gewond. Een summier signalement van de overvaller:

Man, donkere huidskleur, ongeveer 23 jaar oud. Hij droeg donkere kleding en had een donkere muts op zijn hoofd en droeg een donkere sjaal voor het gezicht.

De politie is op zoek naar getuigen van de overval of mensen die mogelijk iets weten dat er mee te maken heeft. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

maandoverzichtNieuw Helmonds nieuws
0 reacties
Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: